Kisgyermekes anyukak, hova mentetek el dolgozni gyed/gyes után?
Nemsokára lejár a gyedem, aztan csak gyest kapok de muszáj itthon maradnom a gyerekkel végig, mert nincs kire bízni, böli sincs a közelben...
Gyárba várnak vissza 3 műszakba de így nem fogok tudni elmenni, férjem 2 műszakba dolgozik. Ki hogyan oldotta meg, milyen munkát végeztek, hánytól hányig?
Én ugyanoda mentem dolgozni,ahol előtte.
Nagyon kiszámíthatatlan,össze-vissza a munkarend,ráadásul később még egy napi 2*1 óra utazást (minimum) is bevállaltam a havi 19-21 naphoz.Napi 9-15 óra maga a teljes munkaidő.
Segítség nagyon kevés van,dolgozik minden nagymama és nem egy városban élünk.
A gyerkőc 1 éves korában cseréltük meg és apuka maradt gyeden.Aztán kezdte a kicsi a családi napközit.
Nálunk a férjem váltott: Ő most napi bejelentéssel dolgozik,ugyanott,ahol eddig,de nem éri meg őt 6 órában sem bejelenteni,mert annyit nem tud menni mindig.
Ez addig lesz így,amíg a gyerek egy picit nem lesz nagyobb,mert most még sokat beteges.
Na meg addig,amíg én nem tudok alakítani valahogy a munkaidőn,vagy a munkahelyen.Most nagyon rajta vagyok mert így aludni sem tudok rendesen.
Úgy, hogy amikor elmész szülni tisztázod a munkahelyeden hogy várnak-e vissza és megfelel-e nekik a bölcsibarát munkarend. Ha meg olyan munkahelyed van, hogy annyira bizonytalan, hogy azt se tudják állni fog-e még 2 év múlva, akkor onnan eleve nem szabad szülni menni, keresni kell biztosabbat. Vagy apukával megbeszélni még terhesség előtt/alatt, hogy mire lehet számítani. Bölcsibe ha a lehető leghamarabb jelentkeztek, akkor nincs olyan hogy nem veszik be. Én is bementem már beiratkozás előtt egy évvel, hogy számítsanak ránk. Aztán ahogy telik az idő szintén kommunikálni kell a munkahelyeddel folyamatosan, hogy várnak-e vissza.
Ehelyett legtöbbször az történik, hogy anyuka elmegy táppénzre terhesség alatt, onnantól kezdve lexarja magas ívbe a jövőt, majd hirtelen utolsó pillanatban pislog mint hal a szatyorban hogy jajj most mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!