Több gyerekesek (min.3), hogy oldjátok meg a munkát, háztartást, gyereknevelést?
4 gyermekünk van, 5, 4, 2 évesek a “nagyok” és 9 hónapos a kicsi. A férjem 6 körül indul el dolgozni, hogy délután hazaérjen időben, mi 7-kor kelünk. Öltözés, peluscsere, reggeli, aztán a nagyok biciklire ülnek, a kicsik a tesókocsiba és indulunk az oviba. Kb 20 perc séta, a legkisebb alszik, a többiekkel beszélgetünk. 9 körül érünk haza, játszunk, közben bedobok egy mosást, vagy kiteregetek, ha reggel elindítottam a mosógépet. Megetetjük a tyúkokat és a kutyusokat, ha jó idő van, kint is maradunk a kertben. 11 körül bemegyünk, kézmosás, benti játék, ha kell, öltözés, nagy homokozás esetén egy gyors zuhany. Fél 12-kor ebédelünk, aztán elindulunk az oviba. A bicikliket otthagyjuk reggel, azzal jövünk haza. Kb 1-kor elmegy mindenki aludni, én is pihenek vagy dolgozom kicsit (magam osztom be az időmet és a munkámat, van, hogy hetekig semmi, valamikor meg nagyon intenzív pár napig). 3 és 4 között kelnek, akkor uzsi, aztán játék a kertben vagy a nappaliban, együtt. 5-6 közt ér haza a férjem, onnantól apa van velük, én főzök, teregetek, hajtogatok, ha kész vagyok és kell, dolgozom kicsit. 7-kor fürdés kettesével, utána vacsi, 9-re alszik mindenki, onnantól miénk a világ. 😊
Hétvégén nagytakarítunk, pakolunk, hétközben csak szinten tartás van.
Miért hihetetlen hogy apuka munka miatt nem segít be?
Nekünk is volt időszak, mikor reggel 6-kor elment és este 19:00-kor jött.
Pofám nem lett volna hozzá, ha neki kellett volna ebben a időszakban porszívózni, teregetni vagy mosogatni. Sőt, elé is tettem a meleg vacsorát...
A három vagy több gyerekes anyukák az én környezetemben sem dolgoznak munkahelyen.
Az én férjem is oda van reggel 7től este 9ig. 3 gyerekünk van. 7 , 9 évesek, és egy 7 hónapos. Most jutottam el arra a pontra, hogy segítséget kérek, mert a nagyobb munkákat egyedül a pici mellett nem tudom megcsinálni, pesztrám segítségem nincs.
Ma jött először hozzánk bejárónő. Hatalmasat haladtunk, 4 órát volt itt. Nagyon nagy segítség volt. 1000ft/óráért dolgozott. Nem állt meg kis időre sem, hiába kértem.
Szóval én csak ajánlani tudom. Heti 4 ezer ft. Elmegy sokkal haszontalanabb dolgokra.
Újságot hordok.
4-kor kelek, keltem a picit (2 éves) be a kocsiba, ő alszik tovább. Én megyek, felveszem az újságokat, kiteszem a ládákba, két helyen kézbesítem, és iràny haza. 6.30-ra otthon vagyunk. Kelnek a nagyok (10 és 14 éves), reggelit csinálunk, ennek suliba busszal. Délelőtt főzök valamit, mosás, pakolás, amibe lehet, bevonom a kicsit. 11-re kész. Utána mindketten bebújunk az ágyba aludni. 13-kor kelünk, utána jönnek haza sorban a tesók. Délután apa akkor jön, mikor végzett. Van, hogy 2-re, de gyakoribb az este 6. 7-kor vacsi, fürdés, fekvés.
A hétvége szabad mindenkinek. Szombaton kirándulunk, programozunk, vasárnap délelőtt az egész család takarít, pakol (apa is), ebéd után filmezünk, pihenünk, csak akkor mozdulunk, ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!