Sok nő miért igénytelenedik el szülés után?
Azért arra is kíváncsi lennék, hogy aki eligénytelenedik, annak vajon a drágalátos férje mennyit segít a gyerek körül?
Könnyű úgy igénytelennek lenni, ha egész nap a gyerek körül kell tenned-venned, nem tudod magára hagyni, mert az apjának abban merül ki a gyereknevelés, hogy este megfürdeti....
Egyetertek a 42-sel!
Kerdezo:Ugy pofara fogsz esni ha gyereked fog szuletni majd meglasd 😀
Nem olvastam el az összes választ, de:
azért megállnék egy pillanatra. Sokan úgy látszik szeretnének ostoba hülye pitsának tűnni itt. Ezzel vigyáznék, mert a végén még tényleg elhiszi róluk az ember, hogy azok!
Azért különbség van a teli sz*rt búvárruha és a műkörmös plázacica között. Az igényesség nem ott kezdődik, hogy méteres karmokat csináltat vki 2 hetente, meg minden hónapban jár fodrászhoz. Talán itt is meg kéne találni az aranyközéputat, nem?
Az igényesség nem a fodrászhoz menetel számával van összefüggésben, hanem:
- az utcára fel lehet húzni tiszta ruhát is, nem csak a leokádott meg lesz*rt mackónadrágot.
- a tisztálkodás azért nem annyira idő kérdése, én 2 perc alatt lezuhanyzok úgy, hogy ebben a hajmosás is benne van. Hajat szárítani sem feltétlenül kell hosszú perceken keresztül, ha az ember utána bent tartózkodik a meleg szobában (és miért ne lenne meleg a szoba, hiszen ott egy csecsemő), meg tud az száradni ott is, legrosszabb esetben csak egy 1-2 perces rászárítás kell. Volt nincs zsíros, korpás haj.
- a körmöt vissza is lehet vágatni terhesség alatt, nem kötelező, hogy mindenkinek géllak legyen az ujján, ha kétséges az idő, a természetes körmök mindig is szépek voltak, a tisztántartásuk megint nem igényel többet 1-2 percnél, de a lenőtt, lepattogzott műköröm ritka igénytelen valóban.
- lehet, hogy sokaknak nincs segítségük, de azért a többség rendelkezik egy ún. férjjel, a gyermek apjával, akiről tudjuk, hogy nem segítség, hanem csak az apai kötelességeit teljesíti, amikor a saját gyerekén kicseréli a pelenkát, vagy vigyáz rá egy pár órát. Akinek a férje meg hétfőtől vasárnapig 12 órát kényszerül dolgozni, az egyrészről olyan sz*r anyagi helyzetben van, hogy talán a gyerek picit korai volt, másrészről amúgy sincs pénz fodrászra meg műkörömre, gyerek előtt sem nagyon volt, tehát ne most gyerekkel akarja elkezdeni.
- igényes haja pedig nem csak annak lehet, aki havonta csücsül a fodrásznál, egészen tavalyig évente egyszer mentem el hajat vágatni. Nem festettem, semmivel nem is vettem igénybe és olyan frizurát választottam, amihez ez is elég volt. Ezt megteheti bárki, nem kötelező pont baba mellett Rapunzelnek lenni.
Ugyan erről külön nem volt szó, de egy ismerősöm ihlette példa a sportolás. Aki egész életében nem mozgott semmit (nem, a munkahelyre való 1 km-es séta nem sport), az ne csodálkozzon, ha szülés után megereszkedik a hasa és ne gyerek mellett akarja kitalálni, hogy kockás hasat szeretne. Ezzel nem a nem sportolókat bántom, éppen ellenkezőleg: ismerősöm példájában a férj van kibukva, hogy feleségének másfél évvel a szülés után is olyan hasa van, mint egy 7. hónapban lévő terhes nőnek. Neki is megmondtam, hogy a felesége soha nem árult zsákbamacskát, vannak azok a nagyon szerencsés kivételek, akiknek mozgás nélkül is visszamegy a hasuk, de egy átlag földi halandónak ehhez 2 dologra van szüksége (és még az sem garancia 100 %-os regenerálódásra): aktív élet terhesség előtt és terhesség után. Arról nem is beszélve, hogy aki terhesség előtt sem sportolt, az nyűgnek, feladatnak fogja találni baba mellett a sportolási lehetőségeket. Ezt csak azért írom, mert nem érzem igazságosnak, mikor a terhesség utáni pocak kérdésnél vki egyből azzal támad, hogy "mozogni kéne", miközben olyan emberről beszélünk, aki soha nem mozgott, ő ilyen és eddig is így volt szeretve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!