Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg az lenne a jó megoldás...

Tényleg az lenne a jó megoldás, ha hozzánk költözne a férjem lánya?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy 17 éves lánya. Változó, hogy mennyit van nálunk, nincs megszabott láthatás, van olyan, hogy én 1 hónapig nem látom, mert a férjemmel étteremben vagy kávézóban találkozik, programot csinálnak, de nem rossz a kapcsolatunk, mondhatni jónak. Nekünk van egy 5 hónapos kisfiúnk is, aki egyelőre velünk alszik a szobában, olyan másfél éves korában terveztem átrakni a másikba (2 szobás lakásban élünk). A férjem volt felesége is összeköltözött egy pasival 2 hónapja. Azóta áll a bál. A lánya fél óránként hívja, hogy ő nem bír azzal az emberrel együtt élni, azt mondja, hogy rumlis és hangos, nem tud tőle tanulni. Erre a férjem tegnap azzal az ötlettel tért haza, hogy a lány hozzánk fog költözni. És hogy milyen jó, mert így közel lesz neki az egyetem is (orvosira készül)... Hát én nem tudom... ez lenne a jó megoldás? A mi lakásunk pici és így nagyon sok évig élne nálunk, az orvosi hosszú... Az anyjánál hárumkra 3 nagy szoba plusz nappali van. Nálunk 1 egész és 1 fél... Nappali nuku. Ráadásul az egyetemi évek alatt nyilván sokat fog bulizni, itt meg itt lesz még egy akkor kisbaba. Arra gondoltam, hogy felhívom a férjem exét, hogy rendezzük ezt másként. Ti mit gondoltok?
2019. nov. 21. 07:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/90 anonim ***** válasza:
35%
Ha anno a gyerek miatt hagyta ott a lakást, akkor az exfeleséggel kell egyezkedni, hisz már nem lakik ott a gyerek
2019. nov. 21. 12:33
 42/90 anonim ***** válasza:
28%

Lol az én apám ki is facsarná az új feleségét, ha oda akarnék költözni és húzná a száját :D Mikbe vagy te, te csak egy nő vagy és kitudja hányadik oda-vissza, nem a gyereke

Ráadásul más tulajdonában próbálsz igazságot tenni :D Szedd már magad össze, te!

2019. nov. 21. 12:40
 43/90 A kérdező kommentje:

"Ha anno a gyerek miatt hagyta ott a lakást, akkor az exfeleséggel kell egyezkedni, hisz már nem lakik ott a gyerek"

Szerintem az elúszott, mert a nevére került a nőnek. Vagy nem? Nem is értek ehhez

2019. nov. 21. 12:51
 44/90 anonim ***** válasza:
95%
Helyedben azért erősen elkezdének gondolkozni, hogy hova menjek a gyerekkel, ha itt nincs maradásod
2019. nov. 21. 12:52
 45/90 A kérdező kommentje:
Nem kell gondolkodnom ilyenen, van hova mennem. Bár ilyen ne legyen.
2019. nov. 21. 13:04
 46/90 anonim ***** válasza:
59%

Akárhogy is próbáljátok kisarkítani a történetet /nem kevés rosszindulattal/, attól függetlenül ez nem egyszerű helyzet, és most kell megoldást találni. Ez nem úgy működik, hogy tudtad, hogy van még egy gyereke, a semmire szültél, stb... ti halljátok magatokat ilyenkor??

Ha jól értem, a férjed semmiképpen nem hajlik a garzon felé? Azért azt a leányzó is biztos élvezné pedig.

2019. nov. 21. 14:08
 47/90 A kérdező kommentje:

"Ha jól értem, a férjed semmiképpen nem hajlik a garzon felé? Azért azt a leányzó is biztos élvezné pedig."

Arra azt mondta, hogy az nagyon megterhelő lenne anyagilag. Mert így is elkölti, amit havi szinten ad neki, pedig most biztosítva van a rezsije, étele, akkor pedig a költőpénzen és a lakbéren felül azt is fizetni kellene. Így hát hallani sem akar róla és kijelentette, hogy pénteken költözik a lány, ha a fejem tetejére állok, akkor is. Ennyit erről... Picit megnyugodtam, de azt nem tudom, mi lesz a vége. Nekem tényleg nincs bajom a lányával. Valóban okos és kedves, nem balhés, csak ez az élettér olyan kicsi. Az is más lenne, ha tudnám, hogy otthon rossz neki a körülmény. De nem az. Az anyja új párját nem ismerem, csak fotón láttam. De az anyja is egy normális nő azok alapján, amennyire ismerem, ügyvéd, sokat dolgozik, házias, nem hiszem, hogy egy nagyon alja ember lenne a párja. Szóval én ezt az egészet nem értem, de nem oké szerintem.

2019. nov. 21. 14:37
 48/90 A kérdező kommentje:
Ja és azt sem értem, hogy az anyjának mi erről a véleménye. Mert mindig olyan volt, aki foga a lányát, hogy most akkor miért hagyja neki, hogy költözzön. Írtam is neki Fb-on, csak még nem látta.
2019. nov. 21. 14:41
 49/90 anonim ***** válasza:
77%
Ha az apósodé a lakás, akkor az azt jelenti, hogy a lány nagypapájáé. Már ne is haragudj, de szerintem nincs jogod a lánynak megtiltani ebben az esetben, hogy édesapjához költözzön a saját nagypapájája lakásába. Kvázi neki több joga van ott lenni, mint neked. Ha meg ennyire szúrja a szemed az apa-lánya kapcsolat, akkor nem kellett volna randiznod sem olyannal, akinek már van gyereke. Igenis az a normális, ha az apának a gyereke az első, és nem a második felesége.
2019. nov. 21. 14:43
 50/90 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem hamar vissza fog költözni. Azért egy 17 évesnek már csak van annyi esze, hogy éppen kiturja a féltestvérét a szobájából, apja nem tud házaséletet élni miatta, plusz zavarni fogja a baba bömbölése. Mondjuk ha okos lány, akkor költözés előtt is át tudná látni. Egyébként nem tudom hogyan fogjátok csinálni, mi is 2 szobában vagyunk, ha alszik a lányom a másik szobában, tv-zünk, beszélgetünk, stb. Akkor ez most nálatok majd kimarad?
2019. nov. 21. 14:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!