Van közületek olyan, aki azért (is) szeretne/szeretett volna minél előbb gyereket, mert utált dolgozni?
Van ismerősöm aki életében egy szalmaszálat nem tett odébb. 25 éves korára már 2 gyereke volt, megfogott egy tehetősebb pasit, bejelentették a családi vállalkozásba, hogy legyen GYEDe és neki ez így teljesen jó volt. Világ életében büdös volt neki a munka, a gyereknevelést tekinti élete hivatásának és egyébként jó anya. Szerintem a munkáltatók is jobban járnak ha egy ilyen léhűtő nem náluk húzza le a szintet. 😂
Van egyébként olyan youtuberanyu aki ugyanilyen: Pixyre
Nézd meg a videóit, neki szó szerint az anyaság az egyetlen teljesítménye (és még abban is egy lusta dög). Meg is mondta, hogy nem fog dolgozni mert neki az anyaság a munkája.
Aki ilyen az ne szüljön, itthon lenni rosszabb..Max annak nem aki egy amőba agyával ér fel és elég neki a mosgatás meg az RTL Klub..
Annak talán jó.
De gyereket nem úgy szülünk hogy el lesz mellettünk, foglalkozni kell vele és az kemény munka.
Én raktárvezető voltam, imádtam a munkám, de néha mikor keltem reggel 6-kor és mentem a hidegben dolgozni akkor irigykedtem a barátnőmre, aki írta hogy még mesét néznek meg kakóznak a takaró alatt.
Alig vártam hogy szüljek.
Most 1 éves a lányom, alig várom hogy menjek dolgozni.
Vagyis már itthonról papírmunkákba be is dolgozok.
De mióta itthon vagyok ez 24 órás szolgálat, ott csak 8 órát dolgoztam..
Most kelek hajnal 1-kor, hajnal 4-kor, reggel 7-kor, pedig 11-nél előbb nem fekszünk le a férjemmel. Szóval alszok kb 4-5 órát 3 részletben. Fogzás és növekedési ugrás van most a műsoron. Napközben se alszik sokat, egyetlen percre nem lehet maga hagyni mert vagy a konnektoron van, vagy a tűzhelyen, vagy a kutyatálban, fel le mászkálok kb 0-24, egy 9.5 kilos gyerekkel a kezemben ágyazok meg rakom be a mosást... Boltba elmenni is nem 20 perc mint régen, hanem 2 óra hossza..
Most körömvágás előbb kezen lábon épp azon nevettem, hogy ez olyan volt mint mikor a konditeremben szériáztam anno.
Hát nap végére jobban hulla vagyok mint a munka mellett.
Úgyhogy aki emiatt szül ne tegye, mert ez melósabb.
Én is másképp képzeltem el.
Egyetértek a valaszolokkal. Különösen az elsővel! Én 6 évet dolgoztam a hivatásomban. Imádtam, bár nem túl jól fizetett. De mint írtam ez egy hivatás.
Viszont ha hazamentem akkor én döntöttem el hogy mikor és mit csinálok. Ha nem volt kedvem nem főztem, ha akartam akár egész délután nézhettem a sorozatomat. Vagy volt hogy vasárnap mondjuk fel sem keltünk.
Most már 1 éves a fiam és tényleg 0-24-es a szolgálat ahol folyton előre gondolkozol, mindig van valami aggódni való, vagy nehézség. Szóval én nem javaslom annak a gyereket, aki utál dolgozni. De vegyük ketté, mert egy dolog ha valaki az aktuális munkáját épp utálja de amúgy van benne kötelességtudat, és más dolog ha amúgy mindent utál ami feladat. Mert gyerekkel aztán van nemszeretem feladat bőven.
9-es, te nem jogosan vetted magadra.
Itt olyanokról volt szó, aki azért szül hogy ne kelljen dolgozni és semmi áron vissza se akar menni.
Azokra értettem.
Nekem 3 ilyen ismim is van.
1. Szült egy gyereket aki már 10 éves, azóta nem dolgozik, és azért nem megy vissza, mert a "gyerekkel van". Aha aki évek óta oviban, suliban van.
2. Van neki 2, alig élnek meg, de soha életében nem szeretett dolgozni, most 3.at "gyártanak".
3. Dolgozik de utálja, alig várja hogy szüljön és nézhesse otthon a Gyűrűk urát, meg Xboxozzon, hiába mondtam neki, hogy ne higyje hogy ezzel fog minden napja telni. Ja és hogy utcára se kelljen mennie, ahogy ő fogalmaz. Hát pedig egy kicsivel bizony menni kell..
Ilyenekre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!