Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor éreztétek úgy, hogy...

Mikor éreztétek úgy, hogy készen álltok arra, hogy 2. gyereketek legyen?

Figyelt kérdés
Hónapok óta ezen őrlődöm. 8 hónapos a lányom jelenleg és kb. 2 hónapja fogalmazódott meg bennem, hogy lehetne még egy babánk. A férjem teljesen benne lenne rajta nem múlik, viszont hullámzóak az érzéseim ezzel kapcsolatban. Félek a terhességtől, leginkább azért,mert nem volt egyszerű (vészes hányás 18. hétig, magzatvíz szivárgás 26. héten,toxémia, vérszegénység,majd agyi keringési zavar, sürgősségi császár,de egyébként időre született) éppen,hogy túl éltük. 2 napig csak pár percre láthattam. Megviselt lelkileg. Jött a szülés utáni depresszió meg a durva hasfájós időszak. A hegem begyulladt. Reggel 8-tól este 8-ig egyedül voltam. Már most teljesen ép vagyok lelkileg és testileg is,de tartok attól, hogy a második terhesség sem lenne egyszerű, ráadásul itt lenne a lányom is,aki mellett nem lehetne pihenni meg feküdni,ha gond van. Félek, hogy milyen lenne egy kicsivel meg egy picivel egyszerre, viszont az is bennem van,hogy nem lennék olyan tapasztalatlan, hamarabb kiismerném a babámat. Nem hinném, hogy újra depressziós lennék. Nem szeretnék nagy korkülönbséget. Férjem szerint,amint megfoganna onnantól kezdve úgy is szeretném és szerinte tökéletesen ellátnám a 2 gyereket is amíg ő dolgozik. Amúgy nagyon jó apa és mindig segít mindenben,ha itthon van és sokat foglalkozik a gyerekkel. Hónapokig ő kelt hozzá éjszaka, hogy tudjak pihenni és bírjam a másnapot. Hétvégén megfőz, kitakarít,egy pelenkát nem kell kicserélnem, szóval az nem kérdés, hogy érdemes lenne-e szülni neki,mert mintaférj és apa. Tudom, hogy számíthatnék rá a másodiknál is,meg úgy mindenben. Ez is benne van a pakliban, hogy nem tudok olyat mondani neki,amit nem csinálna meg helyettem, csakhogy legyen 2. baba. Szerencsésnek érzem magam vele és ugye itt jól a lelkifurka, hogy annyira megérdemelné, hogy szüljek neki még egy babát és én ezen hezitálok. Az anyagiakról csak annyit, hogy bele férne egy másik baba,de akkor pár dologról le kéne mondanunk. Ti mit tennétek?
2019. okt. 30. 20:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen elozmenyekkel, ha nem surgos, en varnek meg. 1 eves volt a nagy, mikor eldontottuk, hogy johet a masodik, es 3, mikor megfogant. Utolag belegondolva nem banom, tuti kicsinaltam volna magam. Ha allando segitseged lenne napi szinten tobb orara, vagy legalabbis meg lenne a lehetosege, ill. lenne aki a babaddal legyen, ha veszes hanyas miatt korhazba kerulsz, vagy a csaszar miatt tovabb kell bentlenned, vagy begyulladt sebbel a korhazba jarkalnod, meg akkoris necces szerintem, de ezt neked kell erezni. A gyerekem szobatiszta, ovis koradelutanig, eszik magatol, reszben fel is oltozik, furdik, jon a sajat laban, a varandossagom vegen jarok kulonosebben nagy panasz nelkul, es igyis faraszto.
2019. okt. 30. 20:33
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Soha. Nem jött az érzés. Imádom a lányom, könnyű terhesség, könnyű szülés, élveztem az otthonlétet, majd az ovis, kisiskolás kort. Vártam, de nem éreztem a vágyat, hogy szeretnék még egy gyereket. Gyerekekkel dolgozom, imádom őket, a lányom egy tündéri kiskamasz. De nem, nem jött a vágy a második gyerekre.
2019. okt. 30. 20:38
 3/21 anonim ***** válasza:
88%
Kb 2 éves volt a nagyobb, amikor azt mondtuk, h jöhet. Mi akartunk legalább 3 évet köztük. Visszamenni dolgozni, a nagy is felfogja, mi történik, ne kettőt kelljen párhuzamosan pelenkázni stb. 4 volt végül, mire összejött.
2019. okt. 30. 20:39
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

Hasonlóképpen érzek,mint az első válaszoló. Semmi akadályát nem látom a leírtak alapján a második baba érkezésének,csak az első terhességed,szülésed körülményeit. Ez persze nem jelenti azt,hogy megismétlődhetne,de nem biztos,hogy a szervezeted már most készen áll a terhességre. Én kicsit még várnék.

És mielőtt belevágtok,beszélj a nőgyógyásszal,kérj tőle is véleményt.

Az én gyerekeim közt nagy a korkülönbség. Nem így terveztük,mi is kis korkülönbséget szerettünk volna,így alakult.

2019. okt. 30. 20:41
 5/21 anonim ***** válasza:
83%
Én megmondom neked az őszinte véleményemet. Ha nekem ilyen lett volna a terhességem, jópár évig nem mertem volna bevállalni a másodikat. Pedig lehet, hogy a második terhesség során már nem lesz baj, de ki tudja. És szerintem is konzultálj az orvosoddal!
2019. okt. 30. 20:46
 6/21 anonim ***** válasza:
90%

Hűha ironia nélkül mondom milyen erdekes azt olvasni hogy mennyire máshogy gondolkodnak más emberek. Nekem alomterhessegem volt sürgősségi csaszarral a végén plusz szules utani depresszio de en igy se akarok hallani 2.rol. Bár sztem en sosem vagytam 1 gyereknel többre utolag belegondolva.

Sztem is várj még egy kicsit. Elvezd ki ami most van. Közel 0 segitseggel napkozben 2 nagyon pici gyerekkel nagyon nehez.

2019. okt. 30. 20:59
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha reggel 8-tól este 8-ig egyedül vagy, és megint lenne bármi probléma, akkor ki vigyázna hónapokig a lányotokra, a férjed? De akkor ki keresne? Ha még akkor is összébb kellene húzni a nadrágszíjat, ha neki egy percre sem kellene kiesnie a munkából... ez is egy szempont, erre is dolgozzatok ki valami tervet. Minden rosszra legyen egy kész válaszotok.
2019. okt. 30. 21:00
 8/21 A kérdező kommentje:
Nagymama tudna vigyázni rá és szívesen vigyázna is, hétköznap is ráér.Első szülésem után is jött volna segíteni,de mivel rendkívül makacs vagyok és úgy gondoltam, hogy magamnak szültem a kislányomat így nekem kötelességem ellátni így nem hívtam. Meg aztán azt sem akartam, hogy lássa, hogy mennyire össze vagyok zuhanva. Őszintén szólva örülök neki, hogy elfogadta és hagyta, hogy elrendezzem magamban a dolgokat. Amúgy nagyon jóban vagyunk,mindig lehetett rá számítani. Főzni nem kellett,mert küldött a férjemmel minden nap ebédet 3 hétig. Szóval segítség az lenne. Az apa fizetése nem eshet ki sajnos és nem, azért,mert, akkor éhen halnánk,hanem,mert jelentősen csökkenne az életszínvonal. Ő a fő kereső a családban. Anyósommal egy udvarban lakunk,de rá nem lehetne bízni a kislányt. Viszont néha ő is hozott fel kaját,meg kiteregetett, elmosogatott,ha megkértem. Nem vagyunk rosszban,de, azért jobban elviseljük egymást az udvaron,mint a házban. 😀 Férjem néha a villámhárító.😅 Szóval segítségem az lenne.
2019. okt. 30. 21:18
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
7 év után,pedig gondtalan terhességem volt és jól alvó babám :)
2019. okt. 30. 21:26
 10/21 anonim ***** válasza:
66%
Mikir 5 éves lett a nagy, akkor éreztük készen magunkat.
2019. okt. 30. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!