Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen ételeket föztetek és...

Milyen ételeket föztetek és fagyasztottatok le szülés elött? Mit érdemes?

Figyelt kérdés
Mi az ami viszonylag jo izu marad?
2019. okt. 26. 13:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%

Én nem tudtam mi vár majd rám egy újszülöttel,mivel a sajátomon kívül közelről még csecsemőt se láttam.A pánikhangulatban ezért rengeteg mindent fagyasztottam le.Feleslegesen egyébként:)

Pörköltöt megfőzve, és a húst csak előkészítve, felkockázva is.

Paníroztam rengeteg húst,karfolt,gombát,sajtot.

Húslevest hatalmas adagban,abból kis kiszerelésben tettem el,sokféle módon készülhet belőle leves.

Fasírt,töltött hús, töltött káposzta.

Kakaós csigát,pogácsát.

Ezek nagy részét akkor használtam fel,amikor a babalátogatók jöttek,és jó volt csak odatenni főni a töltött káposztát,a levesbe grízgombócot szaggatni,és a kalács is friss volt.Nekem sajnos senki nem hozott koma tálat,főtt ételt,mert mindenki messziről érkezett, nem is vártam el.

Másodjára nem csinálnám ezt,felesleges volt.

Szülés után egyébként sokkal jobban voltam,mint szülés előtti hetekben,kedvem is jobban volt főzni.

2019. okt. 26. 15:09
 22/32 anonim ***** válasza:
5%

"Csaszarra megyek, azt mondtak 6 hetig semmi hazimunkat es megerolteto dolgot nem vegezhetek."

Egyedülálló anyaként, nulla segítséggel is megoldottam mindent, nem fagyasztottam le semmit. A főzés azért nem egy nehéz fizikai munka....

2019. okt. 26. 15:17
 23/32 anonim ***** válasza:
96%
Én is azt gondoltam, hogy fagyasztanom kell majd, de tévedtem. Tök felesleges lett volna. A párom tudott főzni és rengeteg házhozszállító cég van, amelynek kedvezőek az árai.
2019. okt. 26. 16:21
 24/32 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a valaszokat annak a par embernek, aki elolvasta a kerdest, fel is fogta mi volt az, es arra valaszolt.

A rendeles is jo otlet, koszonom. Csak nem tudom a 3 eves megenne-e, hazi koszthoz szokott...

Valoszinu keszitunk be 1-2 dolgot a fagyasztoba, es majd latjuk, mi lesz. Ha szukseges, akkor apa majd kesobb telefozi a fagyasztot mielott visszamenne dolgozni...

Segitsegunk az semmi nincs. Raadasul az elso babank hasfajos volt, alig aludtunk 3 honapig, a nem alvastol es a stressztol nekem csalankiuteses is lett a fejborom, amivel azota is kuszkodok. Probalnank kicsit konnyiteni most a helyzetunkon, ugyhogy ha meglesz a 2. baba, biztos, hogy nem a fozes lesz a legfontosabb dolgom, nehogy rosszabodjon a kiutesen... Viszont masik gyerkocot meg nem szeretnem "szaraz" kajaval tomni hetekig...

2019. okt. 26. 16:26
 25/32 anonim ***** válasza:
35%

Szülés ide vagy oda, egy rakott krumplit pl csak össze kell dobni és megsül magától. Ugyanígy bármilyen hús a sütőben, vagy rakott étel, nem kell mellettük ott állni. Egy salátát se nagy dolog összedobni vagy egy főzeléket.

Nem kell több fogást készíteni egy pár órás csecsemő mellett, de ne játszuk már el, hogy olyan nagy dolog a főzés, hogy az nem fér bele.

2019. okt. 26. 16:54
 26/32 anonim ***** válasza:
84%

Pörköltet le lehet fagyasztani amit aztán kedvedre variálhatsz pl rizzsel, káposztával dúsíthatod, de gulyásnak is jó hamarabb megfő. Ehhez persze kell v 3-4 kg hús amit aztán lefagyasztasz, de azt is tudd, mire használod fel utána. Feltétnek is jó pikpak megfő a borsó, krumplifőzelék. Bolognai szósz szintén csak tésztát kell kifőzni. Aztán csinálhatsz húspogácsát abból hamburger lesz, de fasírtnak is jó. Készíthetsz előre rántotthúst, hogy csak sütni kelljen. Pizzatészta, tortilla lap, pogácsák egy gazdag leves után. De simán pácolhatsz is be husit, ami 3-4 napig érlelődik és a sütő megsüti. Az se baj, ha rendelsz menüt, 3 hétig nem megy tönkre a családi kassza emiatt. Én nem fagyasztottam, de néha előfordul, ha sajnálom kidobni főleg húsféléket szoktam a levesek gyorsan megvannak kömény, tojás, paradicsom stb.

Nézd meg, miket fagyasztanak le a boltokban lehet kapni kész halászlevet is vödörben.

2019. okt. 26. 17:26
 27/32 anonim ***** válasza:
92%

Lehet lepontozni, de én a terhesség alatt telepakoltam a fagyasztót. Nem egy nap alatt, de mindig egy kicsit.

Ezek voltak nálunk:virsli, mirelit rántott sajt, mirelit krumpli, mirelit rántott húsok, mirelit zöldségek, pörkölt, krumplifőzelék, bableves, zöldborsófőzelék, húsleves, töltött káposzta, paradicsomos káposzta, paradicsomos húsgombóc, Milánói, Bolognai, paradicsomleves, rakott zöldbab, rakott kelkáposzta.

Persze mindegyikből csak 1-1 adag lett lefagyasztva, nem egy fazékkal.

Én felkészültem a legrosszabra, és kB a 7. Hónaptól úgy főztem, hogy mindig 1 adaggal többet, ami maradt lefagyasztottam. Így szép lassan vételt a fagyasztó, mire beindulz a szülés.

És milyen jól is tettem. Gátmetszés ellenére, úgy szakadtam, hogy másfél órán keresztül várták, mert beszorult a lányom válla. A varratszedésnél konkrétan üvöltöttem a fájdalomtól, 3 hétig pisilni is sírva mentem ki. Emellé kaptam egy extrémen rosszul szopó babát, a tejem is kevés volt, úgyhogy az első 6 hetem azzal telt, hogy feküdtem és szoptattam. Áldottam azt a paramami fejemet aki 7 hónapos terhesen elkezdte telepakolni a fagyasztót. Hol rendeltünk, hol a mélyhűtő tartalmát éltük fel, de én az első 6 hétben képtelen lettem volna főzni.

2019. okt. 26. 17:45
 28/32 anonim ***** válasza:
93%
Töltöttkáposzta, pörkölt, rántott szelet panírozva, csak kisütni kell, fasírthús, húsgombóc szintén nyersen (mondjuk ezt olvasztani kell, nem lehet egyből sütni/főzni). Ezek mindig vannak lefagyasztva nálam, szüléstől függetlenül, nagyon jó megúszós kaják, akkor vesszük elő, ha nincs időm/kedvem főzni.
2019. okt. 26. 21:51
 29/32 anonim ***** válasza:
95%
A rakott krumpli pont egy időigényes szöszmötölős kaja.
2019. okt. 27. 09:54
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Az, megpucolni a krumplit meg a tojást aztán összerétegezni. Marha nagy szöszmötölős kaja.
2019. okt. 27. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!