Mikor érdemes kisbabát vállalni?
Egy egyetemi csoporttársam januárban ismerkedett meg a barátjával, júliusban el is lett jegyezve. Ezt még nem is tartottam furának, mert manapság látom milyen gyorsan mennek a dolgok. Viszont most láttam meg, kitette facebookra hogy novemberben kisbabájuk született. Teljesen megdöbbentem. Nincs meg a diplomája nyelvvizsga hiánya miatt, a suli után gyárban dolgozott ő is meg a barátja is. 23 évesek.
Én is nagyon vágyok kisbabára, van munkahelyem, de nem merjük még bevállalni a barátommal. Plusz ez egy életre szól, nem árt valami alap hozzá. Viszont egyre inkább úgy érzem le vagyok maradva a többiekhez képest nagyon.
Vagy szerintetek mikor érdemes kisbabát vállalni?
23N
25 leszek lassan és engem soha a büdös életben el se jegyeztek :DDDD
Akkor én mit mondjak?
Egyébként nyugi, nézd a jó oldalát: mire odakerülsz, hogy gyereket vállalj, legalább nem csupasz pichára teszed. Bár ha van valami munkatapasztalat, még ha nem is a legjobb, már valami.
Én pl. 3 fele szakadok, a diploma, meló és programozás miatt, reálisan nézve, minden nyafogás nélkül.
Mondjuk a kereskedelemben inkább a december a kritikus, de az iszonyatosan.
Így ebbe bele se férne egy kapcsolat és addig nem is akarok szülni, amíg nem dobbantottam külföldre-az oka az családi-.
Én 3 szempontot tartok fontosnak. Ha 3 kérdésre van válaszod (de legalább kettőre, akkor a harmadik is megoldódik), akkor érdemes bele vágni.
Kivel? (van stabil párod, akit családapaként is el tudsz képzelni?)
Hova? (van önálló otthonod, ahova haza tudod vinni a babát? A szülői ház nem számít)
Miből? (van olyan kereseted, amiből sdott esetben egyedül is el tudod tartani a gyerekedet és magadat?)
Én ezeket vártam ki, mikor mind teljesült, másfél éven belül jött a kislányunk.
Akkor érdemes, amikor minden lényeges feltétel teljesül A közös elhatározás mellett:
-Stabil párkapcsolat
-Azonos gondolkodás a gyereknevelesrol
-Onallo lakhatás
-Megfelelo munkaviszony a csedhez és a gyedhez
-X hónapra elegendő megtakarítás, ha valamelyik hirtelen munkanélküli lenne
-Elegendo megtakarítás ah alap dolgok megvasarlasara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!