Milyen ételeket föztetek és fagyasztottatok le szülés elött? Mit érdemes?
#11 Nem lustasagbol nem akarom, mar bele vagyok betegedve hetek ota, hogy sokkal kevesebbet birok, mint eddig.
Kaptam egy tajekoztatot az orvostol a csaszarmetszesrol, es abba irtak bele, hogy nem lehet semmi hazimunkat csinalni, meg porszivozni se, pedig szerintem a porszivozas az szinte semmi...
A fozes pl szerintem az kicsit megerolteto, van, hogy 2-3 orat is allsz, mire elkeszulsz mindennel. Azert mutet utan faraszto lehet, 9 honapos terhesen is kimerit mar...
Én a rendelés híve vagyok,mert a főzés után még kb egy óra összeszedni a konyhát, mosogatni, tűzhelyet, üveget a falon letörölnj, felseperni, stb.
Jelenleg van lefagyasztva fasírtom, mert múltkor sokat csináltam (egyszer eszünk valamiből, másnapra senkinek sem kell, nekem sem). A pörkölt nekem is eszembe jutott, illetbe a nyers töltött káposztát szoktát még lefagyasztani, és akkor csak meg kell főzni frissen. Amúgy én szeretnék szülés után főzni, szerintem kb pár hónapig az lesz a felüdülésem :) Egy bolognai spagetti, pörkölt, rizses hús hamar megvan, húsleves elvan magának. Max a panírozós dolgokat fogom hanyagolni. A privátos panírozott fagyasztott rántott sajt és az arós sajtos pulykamell is nagy kedvencem, az is megvan hamar.
Könyörgöm, fejezzétek már be! Ennyi hisztériás nőt, anyát sehol nem látni, mint itt. Ti már szülés másnapján toppon voltatok, első otthon töltött napot nagytakarítással kezdtétek, meg hát "nem áll meg ettől a világ"... Tudjuk tudjuk, ha nektek megy, hát másnak is menjen. De nem ez volt most a kérdés! Nem lesz rosszabb ember a kérdező, amiért ő nem akar már újszülött mellett a konyhában állni, sőőőt, még akkor sem, ha esetleg nem is akar főzni az elkövetkező fél évben.
Amúgy Kérdező, ezek szerintem jók:
-bolognai szósz
-lasagne
-zöldséges fasírt, rendes húsos fasírt (pl egy főzeléket gyorsan összedobsz, és kiolvasztasz, majd megsütsz hozzá párat)
-töltött paprika, töltött padlizsán
-cannelloni
-gombapöri
-nudli, gombócok (bár én ezeket külön veszem, készen, nem bajlódom velük)
Nem főztem emiatt de:
Pörkölt
Bolognai
Chillisbab
Töltöttkáposzta
Húsos káposzta
Vadas alap
Szokott lenni
Persze ez nem mind jó császár után( szoptatás alatt mindent ettem eddig is)
Az a helyzet, hogy most lehet kellenei fog, apuka 5-este 8-8:30-ig elvan
Iskolában nincs szabadság,munkahelyen ha kap is
Normál esetben este megfôz ő
Vagy rendelünk, de a 1,5 évesnek akkor is kell valami, a rendelős nem hiszem, hogy elnyeri tetszését.
Viszont vannak fagyasztott rántott húsok ( igazi filé)
Stb
Ha a babát el tudod látni, akkor egy 15 perces főzelék nem lesz megeröltető császáros heggel sem
Nw parázd túl
6 hétig semmi házimunka? Ilyet se hallottam még. Császár után egy héttel már mindent csináltam, mintha mi se történt volna. Persze nehezet nem emeltem de akkor is.
Amúgy meg amiket a többiek mondtak, pörkölt, bolognai stb, esetleg húsokat panírozhatsz be és úgy lefagyasztani hogy csak kisütni kelljen. Emellé szerezzetek be mireliteket (rántott sajt, hagymakarika ki mit szeret)meg zacskós mirelit krumplit.
Még ötlet: rakott karfiol, illetve krumpli nélküli rakottas valami.
Pizza tészta, akár megformázva, azt csak meg kell kenni és megszórni, aztán mehet a sütőbe.
A bolognai szósz tényleg adu ász, milánói változata is fagyasztható.
Ti már szülés másnapján toppon voltatok, első otthon töltött napot nagytakarítással kezdtétek, meg hát "nem áll meg ettől a világ"... Tudjuk tudjuk, ha nektek megy, hát másnak is menjen.
Nem erről van szó, eléggé félreérted. A mi férjünk nem hal bele, ha pár napig magának főz, vagy netán hideget eszik, sőt képzeld rendelni is lehet akár menüt is...inkább minthogy bohóckodjak szülés előtt a konyhába, és nagyüzembe gyártsam a fagyasztóba a rakott krumplit :D hagyjuk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!