Mi a menete a GYED megszüntetésének?
Októbertől visszamennék dolgozni, de januárig járna még a gyed nekem. Ha megszüntetem, akkor pl. okt.1-től a gyes-t utalják majd (1 évig)?
Mennyi idővel előtte jelezzem, kérvényezzem a gyed megszüntetését? Értelmes, praktikus tanácsokat is szívesen fogadok, leszámítva azt, hogy minek akarok visszamenni dolgozni. :)
Szia!
Én szeptembertől megyek vissza, a kislányom meg megy bölcsibe (2 éves lesz).
Épp tegnap beszéltem a személyzetis kolleganőmmel, ő mondta, hgoy akár már most intézhetem, csak dátumnak majd a szeptembert kell beírni, úgyhogy, ha enyhül ez a borzalmas meleg én is bemegyek az oep-hez, és beadom a papírokat (gyed visszamondása, gyes igénylése).
Még nem néztem utána, de szerintem az oep honlapján fent vannak az űrlapok.
Én ezt tavaly decemberben játszottam. Mielőbb elintézed, annál biztosabb, hogy folyamatosan kapod az ellátást. Nekem sikerült. 2-3 héttel előtte intéztem, mint a lemondás dátuma, januárban már rendesen kaptam a gyest.
GYES igénylő lap fent van az oep honlapján 8(vagy a tb-én, már nem tudom)
GYED lemondó nyilatkozatot ne keress, mert nincs. Írnod kell egy papírt, hogy ettől a dátumtól le mondasz a gyedről, mert munkába állsz, és ezzel a papírral együtt beadod a gyes kérelmet.
Ennyi, nekem ez Győrben kb 10 percembe telt, pedig egy egész napot rászenteltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!