Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez nem hat ki a lelki világukra?

Ez nem hat ki a lelki világukra?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom/hallom, hogy milyen fontos az ugyebár, hogy a gyerek tudja, hogy mindig számíthat rád. Na de mivan az olyan helyzetekkel, amikor muszájból nem tudom megvigasztalni? Épp a ciciről próbálom leszoktatni és keservesen sír. 2 éves elmúlt. Most akkor mi is a helyes? Hiaba próbáltam nyugtatgatni, nem kérte azt se hogy simizzem, ellökött magától, így jobbnak láttam ha csak mellette maradok de nem érek hozzá. Álomba sírta magát...

Ettől nem fog megromlani a kapocs köztünk? Úgy félek, de hát hogy szoktassam le másképp?

2019. okt. 19. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Lényegében te most félsz a saját gyereked nevelésétől. Húztál egy határt. Lesz még sok ha igazán jó szülő akarsz lenni.
2019. okt. 19. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Neki eddig a szopás egy megnyugvás volt. Egy biztos pont. Amit mostmár nem kap meg. Így döntöttél, biztosan megvot az oka. Aki cigizik se tudja csak úgy lerakni a cigit. Mert megszokta. Csúnya hasonlat tudom, de ez van. Pár nap és elfelejti. Kell neki helyette valami megnyugtató dolog, tárgy.
2019. okt. 19. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:
11%
Az én babám 6 hónapos lesz. Annyira szereti a fött ételt hogy inkább nem eszi az anyatejet csak hogy ehessen fött ételt. Nagyon el vagyok keseredve...az én hibám mert hamar elkezdtem a hozzátáplálást. Nem is tudom mit tegyek. Jön a tél nagyon kellene még hogy legalább tavaszig anyatejet egyen, de nem kell neki.
2019. okt. 19. 16:00
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

3-as.Nem kell elkeseredni. 6 hónapos babának már nem kell feltétlen anyatej. Örülj, hogy eszik rendesen.

A kérdezőnek: Semmi baja nem lesz a lelkivilágának, ha nem mindig az történik, amit a kicsi akar.2 évesen már semmi szüksége az anyatejre, csak megszokásból cumizik. Hamar elfelejti majd.

2019. okt. 19. 16:10
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Mindenhonnan ezt hallom, hogy mekkora nyűg, szenvedés leszoktatni az egy éven felüli gyerekeket (ennyi idősen már nem baba) a szopásról. Hogy szenved, ordít a gyerek az anyja meg zokog, mert úgy érzi kínozza a gyereket és majd megmarad a trauma, hogy anya milyen kegyetlen. De persze a hosszan szoptatott babák majd jobban kötődnek az anyjukhoz, mondják az okosak, micsoda paradox. 🙄

Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy ez egy felesleges kör a gyereknek és a szülőnek is. Aki esetleg erre jár és ettől a traumától szeretné megkímélni a családját, az 1 éves kora előtt válassza el nyugodtan a babát. Az első hónapokon felül semmilyen tudományos alapja nincs annak, hogy az anyatej többet adna nekik mint egy jó minőségű tejital és a változatos étrend, vagyis nincs szüksége a szopásra. Ellenben ez, hogy a már javában tudatánál lévő kisgyerek ilyen törést szenved el, hogy az anyja egyik pillanatról a másikra elutasítja az sokkal többet árt mint az ha elválasztják 1 éves korában fájdalommentesen egy olyan dologtól amire semmi szüksége nincsen. Pontozzon le a sok 3 évig szoptató kötődő nevelő de ez az igazság.

2019. okt. 19. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó, mikor is doktoráltál?
2019. okt. 19. 17:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van abban igazság amit az 5-ös ír.
2019. okt. 19. 20:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A magam részéről nem akartam 1 éven túl szoptatni (a sors fintora, hogy 3 hónapig sem tudtam, nem hogy 1 évig..). De nem bántom a sokáig szoptató anyukákat, mindenki tegyen legjobb belátása szerint. Viszont szerintem is van abban logika amit az 5-ös írt.

Nekem is van ismerősöm, aki 3,5 éves koráig szoptatta a gyerekét és mikor elválasztotta, akkor - az ő szavait idézem - felért egy hét ördögűzéssel.

De tény hogy sok gyerek meg magától mondja, hogy köszi elég volt.

2019. okt. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!