Ez nem hat ki a lelki világukra?
Mindenhol azt olvasom/hallom, hogy milyen fontos az ugyebár, hogy a gyerek tudja, hogy mindig számíthat rád. Na de mivan az olyan helyzetekkel, amikor muszájból nem tudom megvigasztalni? Épp a ciciről próbálom leszoktatni és keservesen sír. 2 éves elmúlt. Most akkor mi is a helyes? Hiaba próbáltam nyugtatgatni, nem kérte azt se hogy simizzem, ellökött magától, így jobbnak láttam ha csak mellette maradok de nem érek hozzá. Álomba sírta magát...
Ettől nem fog megromlani a kapocs köztünk? Úgy félek, de hát hogy szoktassam le másképp?
3-as.Nem kell elkeseredni. 6 hónapos babának már nem kell feltétlen anyatej. Örülj, hogy eszik rendesen.
A kérdezőnek: Semmi baja nem lesz a lelkivilágának, ha nem mindig az történik, amit a kicsi akar.2 évesen már semmi szüksége az anyatejre, csak megszokásból cumizik. Hamar elfelejti majd.
Mindenhonnan ezt hallom, hogy mekkora nyűg, szenvedés leszoktatni az egy éven felüli gyerekeket (ennyi idősen már nem baba) a szopásról. Hogy szenved, ordít a gyerek az anyja meg zokog, mert úgy érzi kínozza a gyereket és majd megmarad a trauma, hogy anya milyen kegyetlen. De persze a hosszan szoptatott babák majd jobban kötődnek az anyjukhoz, mondják az okosak, micsoda paradox. 🙄
Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy ez egy felesleges kör a gyereknek és a szülőnek is. Aki esetleg erre jár és ettől a traumától szeretné megkímélni a családját, az 1 éves kora előtt válassza el nyugodtan a babát. Az első hónapokon felül semmilyen tudományos alapja nincs annak, hogy az anyatej többet adna nekik mint egy jó minőségű tejital és a változatos étrend, vagyis nincs szüksége a szopásra. Ellenben ez, hogy a már javában tudatánál lévő kisgyerek ilyen törést szenved el, hogy az anyja egyik pillanatról a másikra elutasítja az sokkal többet árt mint az ha elválasztják 1 éves korában fájdalommentesen egy olyan dologtól amire semmi szüksége nincsen. Pontozzon le a sok 3 évig szoptató kötődő nevelő de ez az igazság.
A magam részéről nem akartam 1 éven túl szoptatni (a sors fintora, hogy 3 hónapig sem tudtam, nem hogy 1 évig..). De nem bántom a sokáig szoptató anyukákat, mindenki tegyen legjobb belátása szerint. Viszont szerintem is van abban logika amit az 5-ös írt.
Nekem is van ismerősöm, aki 3,5 éves koráig szoptatta a gyerekét és mikor elválasztotta, akkor - az ő szavait idézem - felért egy hét ördögűzéssel.
De tény hogy sok gyerek meg magától mondja, hogy köszi elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!