Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzi néhány kismama,...

Miért érzi néhány kismama, hogy ő kiemelt figyelmet érdemel?

Figyelt kérdés

Előre bocsájtanam, hogy nem szeretnék általánosítani, tudom hogy nem minden anyuka ilyen.

Tehát a mai szituáció: Egy 6 emeletes társasházban lakunk egy elég forgalmas út mellett. Közvetlen a ház előtt van 2 buszmegálló is, tehát nagyon sok ember járkál fel-alá a járdán. Munkából jöttem haza, leszálltam a buszról, mentem volna be az ajtón. A társasház külső ajtaja ugye kóddal nyílik, de ami a lényeg, hogy nem kell becsukni, mert magától szép lassan visszacsúkodik.

Szóval beütöttem a kódot, kinyitottam, bementem, amikor is hallom hogy valaki mögöttem morog és nekem magyaráz valamit. Hátranéztem és egy nő állt ott babakocsival, aki mint kiderült várandós is.

A problémája az volt, hogy én milyen tahó vagyok, amiért nem tartottam meg neki az ajtót, mert hogy babakocsival baromira nem egyszerű ám, különben is terhes és mivan ha nekiütödik az ajtó... (??)

Először csak pislogtam, fel sem fogtam mi a gond, de olyan bicskanyitogató stílusban szólt oda, hogy én sem tudtam kedves lenni és finoman elküldtem a fenébe. Egyáltalán nem láttam, hogy jön bárki is mögöttem, aki be akar jönnie ugyanis mint mondtam, a társasház nagyon forgalmas helyen van, sok-sok gyalogossal a járdán, nem fogok az ajtóban ácsorogni és várni/lesni, hogy vajon melyik járókelő veszi az ajtó felé az irányt. Többek között ezt is mondtam neki, de még ő neki állt feljebb, hogy igazán lehetnék figyelmesebb is és mi lett volna, ha az én nemtörömdöségem miatt ő megüti a hasát. Na itt tényleg elpattant nálam is a cérna és elmagyaráztam neki, hogy jobb dolgom is van, mint az ajtóban azt nézegetni ki akar utánam bejönni, másrészről ne akarja ramtolni a gyermekéért való felelősségvállalást, ugyanis nekem semmi közöm se hozzá, se egyik gyerekehez sem, ne tőlem várja el, hogy a lába elé boruljak és pátyolgassam, majd sarkon fordultam és otthagytam.

Én tényleg nem értem, hogy néhány anyuka/kismama miért hiszi azt, hogy csak mert ő terhes és/vagy gyereke van, máris a lába előtt kell heverni és óvni kell őket?

Ez egy eset, de sok-sok ilyet tapasztaltam már, ahogy barátnőim, ismerőseim is. És itt nem feltétlen arról van szó, hogy terhesség előtt is ilyenek voltak, hisz ez a nő is csak a gyerekért nyavalygott, meg hogy ő terhes, meg a babakocsi meg stb.

Ti is tapasztalok/tapasztalatok ilyet?

2019. okt. 14. 21:10
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
74%

Látod kérdező, itt nem lehet igazad.

Ha nem kérsz bocsánatot a kismamától, és még vissza is szólsz neki, akkor te is suttyó proli lehetsz.

2019. okt. 16. 13:43
 42/50 A kérdező kommentje:

Mi a gond 78%-os megakadt a lemez? :D

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. Te ítélkezel itt meg kritizálod itt mások stílusát, miközben egy fokkal nem vagy jobb, sőt... Ugye proli meg "büdöstalpas paraszt meg szakadt suttyó.. Másban a szálkát is, magadban a gerendát sem.

És DE, ez igen is egy olyan helyzet volt, ahol ki kellett állnom magamért, mivel hogy az ég világon semmi rosszat nem tettem, mégis egy vadigen tahó stílusban ordibálva akar rajtam számon kérni olyat, amit nem csináltam és megállás nélkül minősít és sérteget! Ha te ilyen helyzetben ezt szó nélkül benyeled, sőt még elnézést is kérsz (:D:DD), hát az a te egyéni szoc.problémád, én továbbra sem fogom! Mint ahogy ezt már elmondtam milliószor! Nem az érdekelt, hogy kinek mi a véleménye a reakciómról, de tőled csak annyi telik, hogy pont ugyan olyan suttyó módon minősítesz engem már kommentek óta. Úgy, hogy én még baromi visszafogtam magam és nem abban a kritikán aluli stílusban szóltam vissza, mint amiben ő hozzám!

Már rég nem a kérdésemről van szó és nem én pörgök a témán, te vagy aki újra és újra ideböfögsz valami baromi „hasznosat”, aztán még jól ki is kéred magad. Nem magadhoz kell hasonlítgatnod, hogy te mit csinálnál vagy csináltál volna, mert hála a jó Istennek még csak véletlen sem olyan vagyok, mint te. Nem tennéd meg, hogy a továbbiakban más kérdését OFFolod és máshol töltöd ki a benned túltengő frusztrációdat? Köszi!

Sokadik alkalommal suttyó prolizol itt (de persze te nem vagy az....:D), csak mert nem vagyok olyan birka, mint te és nem kértem elnézést őfelségétől, amiért nem álltam az ajtóban és pásztáztam a zebrát meg a buszmeg környékét, hátha valaki be akar jönni. Meg sem kísérled felfogni mi volt az alapvető probléma, csak fújod a magadét, holott már rég senkit nem érdekelsz..

Azt sérelmezed és kritizálod, hogy én hogyan reagáltam, de abban aztán semmi kivetnivalót nem találtál, ahogy a kedves anyuka reagált!! Azt nem veszed észre, hogy az egész problémát ő generálta a nagy büdös semmi miatt és az sem jutott el az agyadig, hogy ha esetleg NORMÁLISAN, kulturáltan szól, akkor én is úgy válaszolok. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten..

2019. okt. 16. 14:03
 43/50 anonim ***** válasza:
32%

Én értem, amit mondasz, egyet nem értek vele.

Az a fölényeskedő szöveged nagyon gáz, amit nyomsz: "hogy te is megértsd" stb. Az ember érti, ami mondasz, nyilván nem is azért teszed, hozzá, mert nem értjük, hanem ezzel is beszólhatsz másoknak. de attól nem lesz jobban igazad, mert leereazkedően személyeskedsz a kommentjeidben.

Intelligens ember a kommentre reagál, de ez neked nagyon nehezen megy.

2019. okt. 16. 14:04
 44/50 anonim ***** válasza:
82%
44esnek szólt amit írtam, nem a kérdezőnek.
2019. okt. 16. 14:07
 45/50 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként, kérdező, kulturáltan is el lehet küldeni valakit melegebb éghajlatra, attól te nem leszel proli suttyó. Stílus maga az ember. Tehát a stílustól leszel proli és nem a mondanivalódtól. Tehát nyugodtan megmondhatod neki a véleményed, akár indulatosan is.
2019. okt. 16. 14:12
 46/50 anonim ***** válasza:
66%

„Azért sem az utolsónak, sem pedig a kérdezőnek nem kell szakadt suttyóságból órákat vennie.”

Ahogy neked sem! Sőt… Hogy jössz te ahhoz, hogy ismeretlenül így beszélj másokról, akik 1 rossz szót nem szóltak hozzád? Szánalmas vagy és akkor még a lehető legszebben fejeztem ki magam.

Konkrétan a kérdező fejét követeled, amiért ki mert magáért állni (amire te ugye a kommentjeid alapján képtelen vagy, mert szerinted ilyen esetben elnézést kéne kérni), de az egy percig nem zavar és azon egy percig nem hőbörögsz, hogy a szóban forgó nő milyen nevetséges indok miatt mekkora fesztivált csinált és milyen paraszt stílusban beszélt a kérdezővel! Kettős mérce ugye, na az van.. Gondolom te sem vagy különb annál, mint akiről a kérdező írt, mert a stílusod az minősíthetetlen. Csak az egyik oldalt nézed és láthatóan magadra ismertél, azért fáj ennyire, hogy valaki el meri az ilyet küldeni oda, ahova kell.

2019. okt. 16. 14:15
 47/50 A kérdező kommentje:
69%-os: A vicc az, hogy én nem süllyedtem le arra a szintre, amire ő és nem is beszéltem vállalhatatlanul vele! Nem minősítettem (ahogy ő tette), nem kiabáltam, de megmondtam a magamét. Itt csak futólag lerövidítve írtam le a lényegét annak, amit mondtam a nőnek, de van aki arra sem veszi a fáradtságot, mielőtt itt dührohamában agyvérzést kapva elhord mindennek, hogy PONTOSAN megismerje a szitut és megkérdezze mit is mondtam úgy nem mellesleg… Neeeem, egyszerűbb prolizni, parasztozni, suttyózni, aztán meg még ő kritizálja a másik stílusát. Nonszensz.
2019. okt. 16. 14:23
 48/50 anonim ***** válasza:
66%
😂😂😂 és folytatja a passzív agresszív dumáját, ez nemigaz 😁😁😁😁
2019. okt. 16. 14:45
 49/50 anonim ***** válasza:
100%
No, le is törölték.
2019. okt. 16. 15:00
 50/50 A kérdező kommentje:
Halistennek, már baromi unalmas és nevetséges volt a hisztiroham, amit itt leművelt..
2019. okt. 16. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!