Miért irigy néhány kismama?
Ez most komoly? :)
A napi irigy kérdés.
Először is: minden anya úgy gondolja, hogy a saját gyermeke a legszebb. Ez egy örök igazság. Sosem fogod egy anyától azt hallani, hogy a te gyermeked szebb, mint az övé, mert nem lesz anya, aki más gyermekét szebbnek lássa a sajátjánál. A többi pedig: egyszerűen a kismamák is emberből vannak, és azért, mert áldott állapotban vannak, nem lesz senkiből sem szent. Mindenki a legjobbat akarja a gyermekének, és az ember gyarló, irigykedik.
Nagyon sokan kérdezik ezt, de egyszerűen ilyen az emberi természet, annyi különbséggel, hogy vannak irigy emberek, kevésbé irigy emberek és vannak, akiknek nem természete az irigykedés.
Gondolom, mert az emberek irigyek lehetnek, nem függ attól, hogy kismamák-e vagy sem.
Én ezt még ugyan nem tapasztaltam, magánkórházban szültem, de az emberek inkább érdeklődve hallgatják, ha esetleg mesélünk egymásnak a dolgokról, mint hogy irigykedjenek.
Bár, ha valaki rosszindulatúan viszonyul a dologhoz mégis, akkor sem irigységet érzek irányukból, hanem lenézést, pl. ha megemlítem, hogy a férjem benn volt velünk, azt kapom, hogy ő meg egyedül is el tudta látni a csecsemőjét. Persze én is el tudtam volna, de nekünk így volt a jó, a férjem született apa!:)
Mások irigykedését az veszi észre, aki maga is irigy. Jó érzéssel tölti el, ha elkönyvelheti, h xy irigykedett. Ilyenkor érzi azt,h vki. Ezzel az érzéssel bizonygatja magának,h neki igenis jó élete van.
Egy valóban boldog és kiegyensúlyozott ember nem foglalkozik ezen a szinten mások véleményével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!