Miért érzi néhány kismama, hogy ő kiemelt figyelmet érdemel?
Előre bocsájtanam, hogy nem szeretnék általánosítani, tudom hogy nem minden anyuka ilyen.
Tehát a mai szituáció: Egy 6 emeletes társasházban lakunk egy elég forgalmas út mellett. Közvetlen a ház előtt van 2 buszmegálló is, tehát nagyon sok ember járkál fel-alá a járdán. Munkából jöttem haza, leszálltam a buszról, mentem volna be az ajtón. A társasház külső ajtaja ugye kóddal nyílik, de ami a lényeg, hogy nem kell becsukni, mert magától szép lassan visszacsúkodik.
Szóval beütöttem a kódot, kinyitottam, bementem, amikor is hallom hogy valaki mögöttem morog és nekem magyaráz valamit. Hátranéztem és egy nő állt ott babakocsival, aki mint kiderült várandós is.
A problémája az volt, hogy én milyen tahó vagyok, amiért nem tartottam meg neki az ajtót, mert hogy babakocsival baromira nem egyszerű ám, különben is terhes és mivan ha nekiütödik az ajtó... (??)
Először csak pislogtam, fel sem fogtam mi a gond, de olyan bicskanyitogató stílusban szólt oda, hogy én sem tudtam kedves lenni és finoman elküldtem a fenébe. Egyáltalán nem láttam, hogy jön bárki is mögöttem, aki be akar jönnie ugyanis mint mondtam, a társasház nagyon forgalmas helyen van, sok-sok gyalogossal a járdán, nem fogok az ajtóban ácsorogni és várni/lesni, hogy vajon melyik járókelő veszi az ajtó felé az irányt. Többek között ezt is mondtam neki, de még ő neki állt feljebb, hogy igazán lehetnék figyelmesebb is és mi lett volna, ha az én nemtörömdöségem miatt ő megüti a hasát. Na itt tényleg elpattant nálam is a cérna és elmagyaráztam neki, hogy jobb dolgom is van, mint az ajtóban azt nézegetni ki akar utánam bejönni, másrészről ne akarja ramtolni a gyermekéért való felelősségvállalást, ugyanis nekem semmi közöm se hozzá, se egyik gyerekehez sem, ne tőlem várja el, hogy a lába elé boruljak és pátyolgassam, majd sarkon fordultam és otthagytam.
Én tényleg nem értem, hogy néhány anyuka/kismama miért hiszi azt, hogy csak mert ő terhes és/vagy gyereke van, máris a lába előtt kell heverni és óvni kell őket?
Ez egy eset, de sok-sok ilyet tapasztaltam már, ahogy barátnőim, ismerőseim is. És itt nem feltétlen arról van szó, hogy terhesség előtt is ilyenek voltak, hisz ez a nő is csak a gyerekért nyavalygott, meg hogy ő terhes, meg a babakocsi meg stb.
Ti is tapasztalok/tapasztalatok ilyet?
Tök igaza van a kérdezőnek, ha egyszer nem látta, hogy jön nő a babakocsijával, akkor mégis miért kellett volna állnia az ajtóban és várnia, ráadásul egy tök forgalmas helyen, ahol fel-alá mennek az emberek a járdán?? Nincs hátul szeme, beütötte a kódot és bement. Vagy ti talán ácsorogtok az ajtóban, hogy ki akarhat bejönni a társasházba, illetve ismeritek és kapásból vágjátok a házban lakó összes embert?! Azt is, akit 1x sem láttatok még? Érdekes..:D
6 emelet, emeletenként pl 13 lakás, az már 78 lakás és vegyük azt, hogy egy lakásban élnek min. 2-en. Az máris 156 ember. Szóval ennyit erről, ráadásul ők még csak nem is közvetlen szomszédok.
Sajnos én is sokszor tapasztaltam hasonlót több kismamával/anyukával is. Mint mikor órák óta várunk kb 10-en az okmányirodában, anyuka megjön a kb 4 éves kisgyerekével és mindenki elé befurakszik, mondván ő gyerekkel van.. Amikor meg szóltak neki, hogy várja ki szépen a sorát, még neki állt feljebb. Vicc.
Én nem állítom, hogy minden kismama ilyen, de sajnos egyre sűrűbben előforduló jelenség, hogy sokan a terhességükre és/vagy gyerekükre hivatkozva akarnak előnyhöz jutni és sokszor engednek meg kritikán aluli stílust maguknak idegenekkel szemben.
Egyébként a kérdező tök normálisan írt, kulturáltan, leírta v 3x hogy nem akar általánosítani, tudja hogy nem minden terhes nő ilyen!! Szóval az egyetlen feszült max te vagy itt 69%-os, aki képtelen értelmezni a kérdést és aki vélhetően pont ugyanaz a kategória, mint a kérdésben lévő nő, máskülönben nem vergődnél itt és hordanál össze minden ostobaságot! A különbség csak annyi, hogy te itt éled ki a frusztrációdat idegeneken, ok nélkül, csak mert nem esünk hasra a kisgyerekes/terhes nők előtt, mert vélhetően élőben már nem vagyok ekkora nagyarc.. :D
A fesztivált nem én csinálom/csináltam, hanem az a nő, akiről szól a kérdésem, továbbá a 69%-os kötözködik itt a semmin már kommentek óta. Elhiszem, hogy sok olyan ember van, aki nem mer/nem tud kiállni magáért, eltűri hogy úgy beszéljenek vele mint egy darab kakival és mindent benyel, de hálistennek nem mindenki ilyen! Nem a részleteken kell pörögni, de sokan nem tudnak ezen túllépni úgy látszik. Meg nem képesek felfogni azt se, amit írtam. Mint pl: nem mögöttem jött, hanem oldalról, de vagy az 5. ember ír ide, hogy miért nem voltam képes hátra nézni.. (??)
Miért kellett volna bocsánatot kérnem???:D Amiért ok nélkül nekem esett és primitív stílusba kiabált? Az, hogy ti ezt szó nélkül benyelitek, a ti bajotok, én nem tűrőm senkitől sem, hogy így beszéljen velem, de épp ezért tartunk itt, mert ennyi birka ember van, aki mindent szó nélkül eltűr.
Ez már legalább a 10. ilyen esetem volt kismamákkal/anyukákkal, így mertem venni a bátorságot, h megkérdezzem vajon ugyan ennek mi lehet az oka, nehogy már engedélyt kelljen bárkitől is kérnem, hogy kiírhassam, amit akarok. Ha nem tetszik, nem kötelező ám sem olvasni, sem válaszolni!
Hé, én is 69 százlékon vagyok!
Egyébként bírom az olyan válaszolókat, akik feszt nem a kérdéssel foglalkoznak, hanem hogy KI MIÉRT ír ki kérdést és ha bántja valami, akkor az már "ITT VERGŐDIK". Kb leszólnak a piedesztáról, hogy melyik kérdésnek van létjogosultsága és melyiknek nem. Nevetséges.
Na, valszeg nem is én voltam az összes válasz, de mindegy. Kérdező! Talán jobb ha otthon maradsz, mert valaki más is szembejön, csúnyán néz rád, aztán máris 2 napod el van rontva.
Ja, amúgy ha már kérdezted, én simán elküldöm melegebb éghajlatra az ilyen anyukát, aztán kb. 2 percig van még a fejemben és megyek a dolgomra.
Jó ég, láthatóan itt tényleg többen is magukra ismertek, azért vannak ennyire felháborodva.
Elképesztő, hogy a kérdező leírta, hogy nem látta (mivel se oldalt, se hátul nincs szeme), hogy jön a nő a babakocsijával, akinél így pont becsukódott az ajtó, mire odaért, majd a hölgyike primkó stílusban el kezdett vele kiabálni és sokan mégis a kérdezőt támadják???? Nem is értem. Lehet nem ugyanazt a kérdést olvassuk.
Annyi lett volna a kérdező dolga, hogy bocsánatot kérjen??? :D:D:D Hát ez kész. Szóval a nőci, csak azért mert ő babakocsival van + terhes, fel van hatalmazva, hogy kapcarongyként beszéljen másokkal, ráadásul OK NÉLKÜL?! És még a másiknak kéne bocsánatot kérnie? Ti nem vagytok normálisak...
Teljesen jogos a kérdező "felháborodottsága", a helyében én is el küldtem volna melegebb éghajlatra a nőt, megérdemelte. Normálisan, kulturált ember módjára is el lehet ám mondani, ha valami problémája van az embernek, miért kell egyből tahón odaszólni?! Talán a nőnek nehezére esett volna normál hangnemben elmondani, hogy mi is volt a nem létező problémája? Neeem, ő egyből támad, kiabál, b*unkózik és még tőle kell bocsánatot kérni, komoly azért.
Nyilván arra a 69%-osra gondoltam, aki már jó néhány komment óta próbál itt kötözködni, csak nem tudom miért, na mindegy.:D
De valószínűleg a #26-osról van szó, ugyanis ahhoz nagyon értesz, hogy kiforgasd mások szavait. Olyan dolgokról írsz, ami nincs és amiről egy árva szót nem ejtettem! Hányszor kell még neked elmondani, hogy felfogd mi a kérdés lényege? Tényleg nem értem minek irkálsz, mikor láthatóan életedben nem tanultál még szövegértelmezést.
Leírtam már, de akkor hátha ezúttal te is felfogod: ez az eset volt már a sokadik ilyen volt rövid időn belül, épp ezért született meg a kérdésem. Nem ez az egyetlen eset „inspirálta” és a legkevésbé sem ezen agyalok 0-24, csak szimplán már annyi ilyen kismamás/anyukás afférban volt részem, hogy kíváncsi voltam a miértjére. Ha te csak vitatkozni tudsz (vagyis próblálsz), akkor tovább is állhatsz, ugyanis érdemben még nem sikerült ideböfögnöd semmit. Engedélyt pedig továbbra sem fogok kérni, hogy kiírjak egy kérdést, ez az oldal ugyanis erre való. Ha nem tetszik, tovább lehet görgetni a kötözködés helyett. ;)
26, soha az életben nem találkoztam még ilyen esettel.
Ellenben én folyton bunkó bagósokkal futok össze, akik között történetesen volt már anyuka is.
Hú erről az egyirányú utcáról eszembe jut erre felénk mit művelnek. Állandóan letolják az autók elé a babakocsit. Én ezt nem tudom megérteni.
Kismama vagyok eszem ágában sincs nekem sem körültekintés nélkül az úttestre lépni, de ezek szét nem nézve kitolják a babát?? Miféle anya az ilyen?
És rengeteg ilyen van felénk. Mert ő azt hiszi a babakocsi automatikusan elsőbbséget jelent. Az hagyján, hogy buta, mint a föld, de veszélyezteti a kisbaba életét és az autós biztonságát is.
Az ilyenekre helyből gyámügyet küldenék, tanulja már meg hol a helye.
#27: Hát jó neked, én és még sok másik ismerősöm viszont igen, számtalanszor.
Én speciel bunkó cigissel nem futottam még össze, bár kérdés mi számít nálad b*unkónak.
Azt mondjuk nem teljesen értem hogy egy nő, aki történetesen anya is, miért ne dohányozhatna. Persze nem babával a kezében vagy hasonlók, hanem úgy alapjáraton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!