Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzi néhány kismama,...

Miért érzi néhány kismama, hogy ő kiemelt figyelmet érdemel?

Figyelt kérdés

Előre bocsájtanam, hogy nem szeretnék általánosítani, tudom hogy nem minden anyuka ilyen.

Tehát a mai szituáció: Egy 6 emeletes társasházban lakunk egy elég forgalmas út mellett. Közvetlen a ház előtt van 2 buszmegálló is, tehát nagyon sok ember járkál fel-alá a járdán. Munkából jöttem haza, leszálltam a buszról, mentem volna be az ajtón. A társasház külső ajtaja ugye kóddal nyílik, de ami a lényeg, hogy nem kell becsukni, mert magától szép lassan visszacsúkodik.

Szóval beütöttem a kódot, kinyitottam, bementem, amikor is hallom hogy valaki mögöttem morog és nekem magyaráz valamit. Hátranéztem és egy nő állt ott babakocsival, aki mint kiderült várandós is.

A problémája az volt, hogy én milyen tahó vagyok, amiért nem tartottam meg neki az ajtót, mert hogy babakocsival baromira nem egyszerű ám, különben is terhes és mivan ha nekiütödik az ajtó... (??)

Először csak pislogtam, fel sem fogtam mi a gond, de olyan bicskanyitogató stílusban szólt oda, hogy én sem tudtam kedves lenni és finoman elküldtem a fenébe. Egyáltalán nem láttam, hogy jön bárki is mögöttem, aki be akar jönnie ugyanis mint mondtam, a társasház nagyon forgalmas helyen van, sok-sok gyalogossal a járdán, nem fogok az ajtóban ácsorogni és várni/lesni, hogy vajon melyik járókelő veszi az ajtó felé az irányt. Többek között ezt is mondtam neki, de még ő neki állt feljebb, hogy igazán lehetnék figyelmesebb is és mi lett volna, ha az én nemtörömdöségem miatt ő megüti a hasát. Na itt tényleg elpattant nálam is a cérna és elmagyaráztam neki, hogy jobb dolgom is van, mint az ajtóban azt nézegetni ki akar utánam bejönni, másrészről ne akarja ramtolni a gyermekéért való felelősségvállalást, ugyanis nekem semmi közöm se hozzá, se egyik gyerekehez sem, ne tőlem várja el, hogy a lába elé boruljak és pátyolgassam, majd sarkon fordultam és otthagytam.

Én tényleg nem értem, hogy néhány anyuka/kismama miért hiszi azt, hogy csak mert ő terhes és/vagy gyereke van, máris a lába előtt kell heverni és óvni kell őket?

Ez egy eset, de sok-sok ilyet tapasztaltam már, ahogy barátnőim, ismerőseim is. És itt nem feltétlen arról van szó, hogy terhesség előtt is ilyenek voltak, hisz ez a nő is csak a gyerekért nyavalygott, meg hogy ő terhes, meg a babakocsi meg stb.

Ti is tapasztalok/tapasztalatok ilyet?

2019. okt. 14. 21:10
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
87%

Szrd le, most miért a te bajod hogy becsukodott az ajtó? Ennyi erővel ő is utánad szólhatott volna, hogy elnézést, tudna kicsit segiteni? Meg akkor ennyi erővel a kismama is megismerhette volna a kérdezőt, nem csak a kérdező a kismamát. A taljparaszt viselkedést egyszerű a hormonokra fogni, de önkontroll, plusz a gondolkodás mielőtt megszólalsz, sokat segíthet a helyzeten.

Egyébként is egy fszsg amit mond a nő, miért, hassal megy befele? Hogy nekicsapódna? Vagy ha látja hogy csukodik visszalép kettőt és csodák csodája, nem ütközik az ajtó neki.. amugy ha a babakocsit előre felé tolja, hogy érné a hasát ütés ha meg háttal befelé tolat, akkor max se..be kólintja tehát megint nem történt senkivel semmi. Szerintem ez a terhes hölgy olyan ember aki gyerek nélkül is pont ilyen életképtelen volt

2019. okt. 15. 08:07
 12/50 anonim ***** válasza:
76%

Racsapodik a hasara az ajto?! Es akkor mi van? Szamtalanszor utottem meg sajat magam a hasam, mert nem vagyok hozzaszokva hogy ekkora pocakkal kozlekedjek. Semmi baja a gyereknek! Rendesen vedve vannak ok, de teny hogy sok terhes no szereti tul dramatizalni a helyzetet.

En terhes vagyok 37 hetes, de szamtalanszor jottek nekem, ugy hogy majdnem elestem. Nem adtak at a helyuket a buszon, villamoson, meg akkor sem mikor fal feheren alltam az ajulas kuszoben. A ferjem ezen jobban boszankodik mint en. Tul eltem es mar nincs sok hatra 🙂 de egy dolog teny az emberek sz@rnak egymas fejere, figyelmetlenek es nem torodomok.

2019. okt. 15. 08:44
 13/50 anonim ***** válasza:
27%
De ilyenkor miért kell még egy lapáttal rárakni a feszkóra? Ha érdekel, akkor mond, hogy "Ja, nem láttam, hogy jössz", aztán kinyitod az ajtót. Ha meg azt akarod megmutatni, hogy nem érdekel, akkor hagyd ott. De megnevelni biztos nem fogod tudni.
2019. okt. 15. 10:24
 14/50 anonim ***** válasza:
88%
Hülye ez a nő. Minek megy neki a csapódó ajtónak? Meg miért várja el, hogy hátul legyen szemed? Nevetséges szerintem.
2019. okt. 15. 10:27
 15/50 anonim ***** válasza:
36%
Sztem csak kifogtál egy ilyen anyukát. Nem mindenki ilyen. Rossz napja volt, te voltál ott, ennyi. Nekem 1 gyerekem van, van h úgy felhúz vmivel, h pont szarok mindenki másra, és néha annyi is elég h becsukódik előttem az ajtó... nem a másikkal van a baj, egyszerűen így jön ki. Akinek van gyereke tudja milyen ez, gondolom 2 gyereknél ez duplázódik. Amellett h csodálatos dolog, nehéz is. Ez van. Nem volt szép tőle az tény, de te sem voltál a toppon, én akkor válaszolok vkinek így vissza ha én magam is ideges, feszült vagyok.
2019. okt. 15. 11:08
 16/50 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem te nem értesz magyarul, mivel azt írtam, nem volt igaza a nőnek. Ideges volt, ennyi. Nem tudom neked miért lesz jobb, ha indítasz egy kérdést, amire csak egyetlen helyes válasz van szerinted, hogy mekkora paraszt volt ez a nő. Az ilyen kiterjesztett, nagy igazságokat meg főleg utálom, neki most rossz napja volt, de attól még nem minden kisgyerekest kellene utálni. Velem is ha bunkó egy férfi, nem mondom, hogy az összes férfi hülye.

Egyébként igen, tapasztaltam én is ilyet nővel, férfival, öreggel, fiatallal, terhessel, gyerekessel.

2019. okt. 15. 11:40
 17/50 A kérdező kommentje:

Az, hogy rossz napja van az embernek és ingerült, az rendben van, mindenkinél van ilyen. DE! ezt nem a másik emberen kell kitölteni, aki semmi rosszat nem csinált! Én se másokon vezetem le, ha feszült vagyok, mert nem ő tehet arról, hogy nekem sz*ar napom van.

#16: Látom a szövegértés sem az erősséged. Légy szíves és olvasd már el figyelmesen a kérdést, mielőtt okoskodnál. Az, hogy ideges volt még nem ürügy arra, hogy ok nélkül a másikba kössön.

Továbbá leírtam nem is 1x, hogy tudom, hogy NEM MINDEN anyuka ilyen, távol álljon tőlem, hogy általánosítsak! Eleve így kezdtem a mondandómat. Tehát nem értem mire a nagy felháborodásod, de azért az érdekelne pontosan hol láttál te olyat tőlem, hogy utálok minden kisgyerekest és, hogy minden anyuka egy paraszt?!!

„Velem is ha bunkó egy férfi, nem mondom, hogy az összes férfi hülye.”

Ahogy én sem mondtam egyszer sem, hogy minden anyuka hülye/b*unkó!! Tudni kéne olvasni..

Leírtam azt is, hogy számtalanszor történt már velem ilyen-olyan kisebb „incidens” terhes nőkkel vagy kisgyerekes anyukákkal, amikor is a kedves anyukák minősíthetetlen stílusban, folyamatosan a gyerekükre és/vagy a terhességükre hivatkozva hepajoztak, teljesen nonszensz helyzetekben, mint pl. hosszú sor a kasszánál, terhes nő beáll a végére, én valahol a közepén voltam a sornak és azt hallom, hogy el kezd kiabálni, hogy micsoda parasztok vagyunk, hogy nem vagyunk képesek őt előre engedni, hisz ő terhes.. És ilyen nem 1x volt már. Az, hogy normálisan/kedvesen szólt volna, hogy ez és ez a gond, az luxus. Ezért is érdekelt a dolog.

A kérdésem célja pedig nem az volt, hogy szidja bárki is a szobán forgó hölgyet, ahogy nem is az volt, hogy kinek volt igaza, mert az egyértelmű… Hanem, hogy tényleg miért érzi felhatalmazva magát néhány (nem az összes!!) anyuka arra, hogy b*unkó legyen és kikérjen minden piti dolgot magának, csak mert ő terhes és/vagy gyerekkel van.

Én abszolút nem voltam ideges, mentem volna a dolgomra, de az hogy valaki ismeretlenül kapásból el kezdjen velem tahó, minősíthetetlen stílusban kiabálni a semmiért, na azt nem tűröm el és soha nem is tűrtem el. Nem a seggéből rántott ki, el lehet normálisan is mondani, ha baja van, de ezt a stílust nem tolerálom, mint ahogy tegnap se toleráltam. Ennyi.

2019. okt. 15. 12:13
 18/50 anonim ***** válasza:
71%

Hogy kicsit a kérdező mellett szóljak, mondjuk 5bol 3 esetben én is hasonló viselkedést tapasztaltam. A legrendszeresebb, mikor megyek a járdán, ami elég szűk, már csak pár lépésre vagyok attól, hogy kierjek egy betonozott placcra, de 3masodpercet nem bir ki, feltolja a babakocsit és nyilvan nem húzódik félre 1cmt sem. Vagy például múltkor mentem egy egyirányú utcában kocsival, parhuzamosan volt vele járda, ami szűkült összébb és nem tudta tolni az anyuka a babakocsit es szemrebbenés nélkül letolta az úttestre, velem természetesen szemben és tolta tovább. Az oke, hogy nem száguldozok, de mögöttem senki nem jött percekig(abban az utcában lakom, szóval láttam), de feltétlen fontos volt elémtolnia a babakocsit, hisz ő ősanya. Ha elütöm, vagy nem tudok megállni, meg engem furdal a lelkiismeret meg a börtön.

Nem jelentem ki egyértelműen hogy mindegyikük ilyen, de nagyobb részük igen. Aki meg nem érzi magát hárpiának ne lázongjon itt

2019. okt. 15. 12:35
 19/50 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem igazad van, kérdező. Az, hogy milyen alapon hivatkoznak EGYES kismamák a gyerekre, azt nem tudom. Tényleg NÉMELYIKBEN van egyfajta felsőbbrendűségi érzés, és azt is kikérik maguknak, ha nem veszik észre őket. Biztos megvan ennek is a pszichológiája, amit én nem ismerek.

Az, hogy rossz napja van, meg neked nincs jó kisugárzásod, az mire jogosítja fel?? Elárulom, semmire. Tipikus mentegetés meg áldozathibáztatás. Itt is vannak olyan anyukák, akik feszt a kérdezőbe kötnek bele azon élik ki a fusztrációjukat.

Ilyenkor egy velőset vissza kell szólni, hogy "szarok én rátok". Lehet, hogy bunkó leszel, de az ilyen csak ebből ért.

2019. okt. 15. 12:40
 20/50 A kérdező kommentje:

Igen az az egy biztos, hogy a te stílusod is rémisztően hajaz a tegnapi anyukáéra és hogy nem bírsz néhány mondatot értelmezni és felfogni! Nélküled is el tudom dönteni mikor vagyok ideges és mikor nem, de megnyugtatlak, a legcsekélyebb mértékben sem vagyok sem ideges, sem frusztrált, de örülök, hogy te ismeretlenül ilyen tök jól tudsz ítélkezni, nagyon ügyes vagy!

Normálisan leírtam mi a helyzet, az hogy te nem tudsz/nem akarsz vagy épp nem vagy képes egy szöveget értelmezni és láthatóan személy sértésnek veszed a dolgot, azzal én már nem tudok, sőt nem is akarok mit kezdeni.

Ahhoz sincs semmi közöd, hogy én mikor érek rá vagy mikor nem, de elmondom neked, hogy ma szabin vagyok, a program ami miatt pedig szabit vettem ki, elmaradt. Így igen, itthon ülök, TV-zek, GYK-zok. Bár nem gondolnám, hogy bárkinek is beszámolni valóval tartozok, de ha már itt tartunk láthatóan te is nagyon ráérsz idegen emberekkel a semmin vitatkozni.

Nyilvánvalóan szíven ütött a dolog és feltételezem magadra ismertél, máskülönben nem hőzöngenél itt, mint egy félnótás. Ugye akinek nem inge... És a poén, hogy el is mondtam számtalanszor, hogy tudom nem minden anyuka/kismama ilyen, de te csak fújod a magadét. Tedd meg azt a szívességet, hogy más kérdését OFF-olod, köszi.

2019. okt. 15. 12:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!