Miért érzi néhány kismama, hogy ő kiemelt figyelmet érdemel?
Előre bocsájtanam, hogy nem szeretnék általánosítani, tudom hogy nem minden anyuka ilyen.
Tehát a mai szituáció: Egy 6 emeletes társasházban lakunk egy elég forgalmas út mellett. Közvetlen a ház előtt van 2 buszmegálló is, tehát nagyon sok ember járkál fel-alá a járdán. Munkából jöttem haza, leszálltam a buszról, mentem volna be az ajtón. A társasház külső ajtaja ugye kóddal nyílik, de ami a lényeg, hogy nem kell becsukni, mert magától szép lassan visszacsúkodik.
Szóval beütöttem a kódot, kinyitottam, bementem, amikor is hallom hogy valaki mögöttem morog és nekem magyaráz valamit. Hátranéztem és egy nő állt ott babakocsival, aki mint kiderült várandós is.
A problémája az volt, hogy én milyen tahó vagyok, amiért nem tartottam meg neki az ajtót, mert hogy babakocsival baromira nem egyszerű ám, különben is terhes és mivan ha nekiütödik az ajtó... (??)
Először csak pislogtam, fel sem fogtam mi a gond, de olyan bicskanyitogató stílusban szólt oda, hogy én sem tudtam kedves lenni és finoman elküldtem a fenébe. Egyáltalán nem láttam, hogy jön bárki is mögöttem, aki be akar jönnie ugyanis mint mondtam, a társasház nagyon forgalmas helyen van, sok-sok gyalogossal a járdán, nem fogok az ajtóban ácsorogni és várni/lesni, hogy vajon melyik járókelő veszi az ajtó felé az irányt. Többek között ezt is mondtam neki, de még ő neki állt feljebb, hogy igazán lehetnék figyelmesebb is és mi lett volna, ha az én nemtörömdöségem miatt ő megüti a hasát. Na itt tényleg elpattant nálam is a cérna és elmagyaráztam neki, hogy jobb dolgom is van, mint az ajtóban azt nézegetni ki akar utánam bejönni, másrészről ne akarja ramtolni a gyermekéért való felelősségvállalást, ugyanis nekem semmi közöm se hozzá, se egyik gyerekehez sem, ne tőlem várja el, hogy a lába elé boruljak és pátyolgassam, majd sarkon fordultam és otthagytam.
Én tényleg nem értem, hogy néhány anyuka/kismama miért hiszi azt, hogy csak mert ő terhes és/vagy gyereke van, máris a lába előtt kell heverni és óvni kell őket?
Ez egy eset, de sok-sok ilyet tapasztaltam már, ahogy barátnőim, ismerőseim is. És itt nem feltétlen arról van szó, hogy terhesség előtt is ilyenek voltak, hisz ez a nő is csak a gyerekért nyavalygott, meg hogy ő terhes, meg a babakocsi meg stb.
Ti is tapasztalok/tapasztalatok ilyet?
Nézd, szerintem tényleg illő lett volna nyitva tartani neki az ajtót, persze nyilván úgy sem lehet élni, hogy az ember folyamatosan azt lesi, hogy 100 méteres körzetben kinek lehet segíteni. Viszont a kismama reakciója is túlzó volt. Elég lett volna annyi, hogy "legyen kedves nyitva hagyni", vagy bármi hasonló, abból az embernek rögtön leesik a tantusz és sűrű elnézések közepette kitárja az ajtót. Én sem szeretem egyből ezeket az agresszív reakciókat. Az meg nem érv, hogy "szegénynek biztos rossz napja volt, meg amúgy is a hormonok", mindenkinek lehet rossz napja, hormonjai meg úgy szintén vannak mindenkinek, lehet valaki éppen siet a budira, mert a hormonoknak köszönhetően váratlanul elöntötte a niagara a bugyiját (vérzik, mint állat), vagy mert fosnia kell, vagy akármi miatt. Ezek nem érvek. Mindenkinek toleránsnak és türelmesnek kell lennie a másikkal szemben, mert sosem lehet tudni, hogy a másiknak milyen baja van.
Legközelebb ilyen szituációban nyugodtan megmondhatod az agresszív illetőnek, hogy "és ezt úgy is lehet, hogy kedvesen megkér, gondolhatja, hogy nem szánt szándékkal nem hagytam nyitva az ajtót", mert azzal, hogy elküldöd a fenébe, csak megerősíted a saját igazában, hogy milyen egy b*nkó vagy, de ha kedvesen felhívod a figyelmét, hogy most ő nem tudja megtartani azt a kulturális nívót, amit elvárnál egy anyukától, akkor ő fogja elszégyellni magát.
Rendben utolsó, te nyugodtan tartsd birkának azt, aki nem hagyja ok nélkül megalázni magát és nem tűri el a tahó stílust, én továbbra is egyértelműen azt tartom annak, aki még bocsánatot is kér attól, aki a semmi miatt neki áll vele primitív, kritikán aluli stílusban kiabálni...🤷🏽♀️
Egyébként nem tudom miről beszélsz, hogy majdnem verekedés lett, mert erről szó nem volt, tehát nem kell nemlétező dolgokat idekreálni. Szimplán annyiról volt szó, hogy a hölgy el kezdett vállalhatatlan stílusban kiabálni, hogy milyen tahó vagyok, hogy mi van ha ő miattam megüti a hasát vagy a gyerekét és így-úgy-amúgy. Én pedig közbevágtam és közöltem, hogy se hátul, se oldalt nincs szemem és nem fogom körbe nyalni a segget, amiért ő terhes csak mert hogy végig ezzel vagdalózott. Majd otthagytam, hadd fortyogjon magában.
És továbbra sem általánosítok, de ha egyszer folyamatosan kismamákkal/anyukákkal ér negatív tapasztalat, akkor nem fogom azt hazudni, hogy soha nem fordult még elő ilyen! És nem csak velem, ismerőseimmel is történtek hasonlók, nem egyszer. Továbbá van, hogy fül és szemtanúja vagyok ilyen eseteknek.
És nem, nem arról van szó, hogy szimplán kifogtam egy bunkó nőt, mert ha 1-2 előfordul, azt mondom jó, van ilyen, pont egy ilyenbe sikerült belefutni, de amikor számtalanszor ezt tapasztalom és az adott nő folyamatosan gyerekére és/vagy a terhességére hivatkozik, akkor ott elég egyértelmű a helyzet...
Ez kb olyan, mintha téged folyamatosan betalálnának a hajléktalanok, hogy adj kis aprót nekik, te pedig azt hajtogatnád, hogy nem, ez nem azért van ám, mert ők hajléktalanok, hanem mert ők szimplán ilyenek, hogy boldog-boldogtalantól pénzt kérnek és az egésznek semmi köze a hajléktalansághoz...
Túlreagálod szerintem.
Bunkó volt- te is az lettél.... ezzel most kinek jobb?
Legközelebb hagyd ott, had puffogjon- ne alacsonyodj le a szintjére.
#34 Örülök, hogy sikerült megragadni a lényeget...🤦🏽♀️
Itt ti vagytok, akik nem tudják túltenni magukat azon, hogy nem mindenki olyan birka, hogy mindent benyeljen.. Már rég nem a kérdésemről van szó, hanem a ti értelmetlen vergődésetekről, mert meg sem próbáljátok megérteni amiről írok, csak fújjátok ugyanazt az értelmetlen, mindenféle észérvet mellőző hisztit és minden belemagyaráztok a sztoriba, csak be ne kelljen látni, hogy bizony igen is sok olyan terhes nő van, aki azt hiszi neki minden alanyi jogon jár és bárkivel beszélhet úgy, mint a kutyájával, csak mert ügyesen kinyomott magából 1 vagy több gyereket..
Na de mindegy, váljék egészségetekre, de most már mehetnétek más kérdés alá OFF-olni.
Az anyuka stílusa nem elfogadható, sem terhesen, sem máshogy.
De, te nem láttad őt jönni, ugyanakkor azt is tudod hogy a zebra másik oldaláról jött át...
Ezt is leírtam már utolsó, miért nem olvassátok el normálisan az adott kérdést, mielőtt hozzászóltok??!
A nő maga mondta el a kis monológjában, hogy a zebra felől jött, de örülök neki hogy mindenki a részleteken akad fenn....
A vázolt helyzetre: elnézést, kedves xy, nem vettem észre, hogy mögöttem áll. Viszontlátásra!
Erre ez a megfelelő, nem proli reakció.
Ööö feltűnt már, hogy nem az volt a kérdés, hogy mi lett volna a helyes reakció? Felőlem aztán nyugodtan fejtetőre is állhattok, akkor sem fogom szó nélkül benyelni, hogy valaki sértegessen és kiabáljon velem minősíthetetlen stílusban, csak mert ő már a zebráról látta, hogy én bementem az ajtón és ő szerinte nekem a fülemen is kéne szemem legyen és észre kellett volna vennem, hogy ő idejön. Igen, még akkor is, ha az életben soha nem láttam őt.. tehát ha észreveszem SEM tudtam volna, hogy idejön.
A büdöstalpas proli éppenséggel nem én, hanem ő volt! Ép ésszel fel nem tudom fogni, hogy valaki ezek után még elnézést is kérne attól a suttyótól, aki egy totálisan abszurd dolog miatt nekiugrik és kiabálva sértegeti, de egészségetekre, én elfogadom hogy nem mindenki képes kiállni magáért, de nehogy már még én legyek a hibás, amiért nem tűröm el az ok nélküli paraszt stílust.
"Valaki nem megfelelően szólt hozzád"
Ritka nehéz a felfogásod látom. Nem arról van szó, hogy kicsit flegmábban szólt oda, hanem arról, hogy a te csodás kifejezéseddel élve "büdöstalpas proli" módjára kiabált a semmi miatt, mikor normálisan is szólhatott volna, de neeeem.... Ő lehet tahó és még meg is kell érte védeni szegénykét, mert hát biztos szar napja volt, de ha te kiállsz magadért, máris te vagy a világ legnagyobb k*öcsögje.
Logikus....:D Az áldozathibáztatásban és másokra mutogatásban baromi jók vagytok ám ti is.
#37 Ezt te sem gondolhattad komolyan....
Dehogy ez lett volna a megfelelő, ez max az esetlen, betoji, magukért kiállni képtelen tutyi-mutyi embereknél lett volna a megfelelő! Elképesztő, hogy egyesek szerint még a kérdezonek kellett volna elnézést kérnie, amiért nem látta, hogy valaki jön a zebra felől!! Egy olyan valaki, akit még csak nem is látott sosem és aki igazi tahó stílusban el kezdett vele kiabálni.
Különben is leírta már vagy 6x a kérdező, hogy NEM MÖGÖTTE jött, hanem oldalról egy zebrától sétált odafelé. Nyilván ő jól belátta előre az egész járdát, kiszúrta hogy valaki (a kérdező) épp oda sétál be és úgy gondolta, hogy ha ő látja a kérdezőt, akkor biztos a kérdező is látja őt a titkos oldalsó szemei segítségével...🤦🏽♀️
Vicc az egész, jó hogy már nem emelitek rögtön piedesztalra ezt a b*unió prolit és nyaljátok ki a hátsóját.....🤷🏽♀️🤦🏽♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!