Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik név a szimpatikusabb...

Melyik név a szimpatikusabb nektek?

Figyelt kérdés
Nem sokára szülök, de még mindig nem vagyunk 100%ig biztosak melyik nevet kapja a lányunk. Két olyan név tetszik mindkettőnknek, amit manapság már nem szokás adni, de a "divatos" nevek egyrészt nem annyira illenek a vezetéknévhez, másrészt nem tetszenek. Először a Renáta volt tuti befutó, mindkettőnknek tetszik és nagyon illik a vezetéknévhez, de aztán a párom mondta, hogy neki a Melinda is tetszik és utána úgy gondoltuk legyen inkább ez, de nekem jobban húz a szivem a Reni felé. Véleményekre lennék kiváncsi, hogy kinek melyik szimpatikus. Tudom, hogy sok mindenkinek egyik sem tetszik, de valamelyik biztos szimpatikusabb a másiknál. :) Szóval Szikszay Melinda vagy Szikszay Renáta?
2019. szept. 22. 13:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Renáta :)
2019. szept. 22. 16:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én Renáta vagyok, és bár a teljes nevemet korábban nem szerettem, de mindenki Reni-nek hívott, és így szerettem. Mióta külföldön élek, a Renátát is szeretem, mert itt sokkal lágyabban ejtik. Nekem a Melinda nem tetszik.
2019. szept. 22. 16:31
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Annak ellenére, hogy van egy kedves Renáta ismerősöm, a neve számomra nem lett kedves. Tipikus kakofónia a pergős r-rel, a kemény t-vel, magas hangrendű e-vel és á-val. Egyetlen szép betű benne az a. Ezzel szemben a Melinda hiába vegyes hangrendű, a msh-k lágyak. Így egy nőies nevet kapunk. Szóval én így is nézem, hogy egy női név lágy és nőies legyen, ne pergős, pattogós.
2019. szept. 22. 16:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Melinda! 😊
2019. szept. 22. 17:45
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Off: 13-as melyik tudomány szempontjából vizsgálod? Nagyon szimpatikus és igaz.

On: Nekem a Renáta sose tetszett,de azóta mióta volt"szerencsém" rossz tapasztalathoz ilyen nevűvel azóta még úgyse. Szerencsére kiment külföldre:P és remélem nem látom többé.:)

A vezeték névhez is szebben szól és valóban nőiesebbnek hat a Melinda.

2019. szept. 22. 18:34
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#15 nyelvészet
2019. szept. 22. 20:37
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A Renátától a hideg is kiráz. A Reni oké, de a Renáta?!?!

A Melinda jó. És sajnos nem utolsó szempont, hogy akár külföldön is megállja a helyét, jobba, mint a Renáta.

Becézni klasszul lehet ezt is, viszont ha mégis teljes néven szólítod, akkor is jól hangzik.

2019. szept. 23. 08:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Melinda.

A Renáta olyan qrvás...

2019. szept. 23. 13:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Melinda, mert szebben hangzik a családnévvel. A Reni is szép név, viszont a Renátával szerintem túl kemény lenne.
2019. szept. 23. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!