Nektek milyen gondozónő a szimpatikusabb, a lazább, kedvesebb vagy a szigorúbb, de mindenre nagyon ügyelő?
én egy lazább, mosolygós gondozónő vagyok, szeretem a gyerekeket, szeretek velük játszani. ebből adódóan kisebb balesetek előfordulnak a csoportomban, pl. megütik egymást (persze egyből megyek békíteni!) vagy egymás szemébe szórják a homokot, ilyesmi jellegűek.
a munkatársam meg egy nagyon szigorú, katonás rendet tart a gyerekek között. na nála semmi ilyesmi nem fordul elő, neki minden gyereken rajta a szeme, nem játszik velük, egy összekapást simán megelőz mert már látja a pici nézéséből mire készül és már megy is. vagy nála nem is homokozhatnak a gyerekek, nehogy egymás szemükbe szórják...
nektek mint szülő, melyik típusú gondozónő felé húzna a szívetek? bevallom azért érdekelne a véleményetek, mert elbizonytalanodtam, lehet szigorúbbnak kéne lennem :(
Nekem két szempont dominálna:
1. A gyerek szeresse a gondozónőt.
2. Ne legyen maradandó károsodása. A fejbeverés, hajhúzás belefér, az nem maradandó. De ne essen le semmiről úgy, hogy a sebészeten kelljen összerakni.
A szigor helyett inkább a következetesség szót használnám. Ha az megvan, akkor nagy baj nem lehet.
Szerintem a szigorú nem vonja magával a katonás rendet. Amit a másik gondozónő csinál, az nekem nem tetszik, nem hagyja élni a gyerekeket. Nem lehet mindent megelőzni, meg mindentől megóvni a kicsiket, tapasztalatokat kell szerezni. Egy ilyen 0-24-ben monitorozó gondozónő mellett lazítani se tudnak, és nem tanulják meg lerendezni maguk között a dolgokat, mert az óvónéni egyből ugrik, ha konfliktust lát.
Nekem a te módszered szimpibb. Ha következetes is vagy mellé, akkor meg tökéletes.
Aki idomítani akarja a gyerekeket, az nem való pedagógiai/gondozói pályára.
Szigorú legyen,de anyáskodó!
Ami nálam azt jelenti,hogy követelje meg a rendet és a fegyelmet,de ugyanakkor ha szükséges vegye ölbe a gyereket,nyugtassa meg,vidítsa fel ha szükséges.
Az én lányom bölcsibe,oviba is nehezen szokott be,kellett pátyolgatni kicsit reggelente,elterelni a figyelmét,de ennek ellenére olyan akit szigorúan kell fogni mert amilyen érzékeny olyan rosszcsont is tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!