Hogy vállaljunk gyereket így?
Őszintén én félek.. és aggódom.. még konkrétan a semmitől, ami tudom butaság. Párom tanár tanári fizetéssel.. én egészségügyben dolgozom. Nem rossz a fizetésünk de úgy érzem egy kisgyerek hatalmas kiadás.. én félek, hogy szenvedés lesz megteremteni az anyagiakat ha már most hiába spórolunk, sehol nem vagyunk pl egy saját lakástól..
Én nem nőttem fel szegénységben , kaja meg szeretet mindig volt, de rosszul esett minden nyár végén a suliban hazudni, hogy hol voltam nyaralni mert arra már nem futotta..
Most sem tudunk nyaralni menni, beosztjuk a penzt a kajára is, félre tenni nagyon nehézkes.
El vagyok szomorodva és csodálkozva látom, mennyien mernek most kisbabát vállalni...irigykedem is , nagyon rossz érzés.
Nem tudsz átmenetileg egy magáncégnél munkát vállalni? Bármilyen eü-s szakember is vagy, ott tudnál spórolni kicsit.
Párod másodállást vállalni?
1-2 év, és félretesztek egy kis pénzt.
Nincsenek mindenféle gyerekvállalást segítő állami szolgáltatások? Nem föltétlenül kölcsönre gondolok. Valamik vannak az biztos, Orbánék nagyon híresztelték az ilyen jellegű segítséget.
Segélyt nem szégyen kérni ha tényleg szükséges mert a fizetés nem elég.
Régen az emberek a háborúba szülték a gyerekeket. Meg megvolt a házasság egy éven belül jött a gyerek. Nagymamához, albérletbe, bárhova, és csak utána építkeztek. Most meg 40 éves korig várnak a nők a csodára, aztán meg csodálkoznak, hogy már nem sikerül teherbe esni.
Régen nem volt mobiltelefon, internet, a rezsiköltségek is alacsonyabbak voltak. Mégis felnőttünk.
Azt mondja a mondás, hogy ahova Isten bárányt ad, legelőt is ad.
Ha nem is azt mondom, hogy szülj 5 gyereket, de azért egy mindenképpen belefér. Lehet, hogy nem fogtok minden évben külföldön nyaralni, és akkor mi van? Úgy is lehet boldogan élni.
Én nem is értem ezt az egészet.
Régen nem néztèk ki a gyerekedet, ha nem volt márkás ruha, teló, bármi.
Régen sokkal kevesebb holmi volt.
Ha Isten adna legelőt a báránykàknak, akkor mi mért küldtünk pl most egy adomány csomagot szegèny családoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!