Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállaljunk úgy még egy gyereke...

Vállaljunk úgy még egy gyereket, hogy fogalmam sincs mikor meg mit fogok dolgozni, ha óvodás lesz?

Figyelt kérdés

Vázolom nagy vonalakban.Férjem vezető beosztásban dolgozik,sokat,keveset van itthon,de amikor igen,azt tartalmasan kihasználjuk.4,5 éves a fiúnk,most lett ovis,asztmás,ezért nem volt neki javasolt,egyszer elkezdtük,nem bírta a közösséget,még most is rengeteget beteg,de a pulmonológus szerint 1-2 év és kinövi.Én jelenleg tanulok,és még tanulni is fogok két évig.Ez a szakma,és az ezen kívüliek is csak olyanok ami több műszakos munkarendben végezhetőek,tehát nem gyerekbarát időben.Mire elvégzem a sulit,a gyerek 6-7 éves lesz,könnyebb lenne a munka,valahogy megoldanánk.A férjem viszont rágja a fülem egy kistesóért. Én eddig mereven elzárkóztam a dologtól,mert szeretnék dolgozni,úgy érzem ha most bevállalnánk 2 év múlva még egyet (addig nem lehet,a suli meg a gyakorlat miatt) akkor ki tudja mikor tudnék dolgozni,úgy hogy semmi segítségem nincs,illetve nem lesz,mert anyukám azt mondta egy gyerekkel még elbír,de kettővel nem,szóval ez kilőve,meg amúgy is dolgozik ő is még.Barátnőm szerint túl reagálom,majd lesz valami,éhen meg nem halunk.Másik barátnőm szerint önző vagyok.Sok időnk nincsen,én 34 vagyok,férjem 39.

Lehet ez piti problémának hangzik,de most üljek itthon a gyerek 12 éves koráig? Mert ma ezt tudom elképzelni vagy azt hogy én dolgozom,a gyerekeket meg a babysitter rendezi.És ezt sem akarom.

2016. márc. 30. 15:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
57%

Én így bevállalnám, de nem vagyunk egyformák. Azt nem értem, miből gondolod, hogy nem lesz munkád. Most azért tanulsz, nem?

Meg miért lennének sitterrel? 5-6 óráig nyitva vannak az óvodák, iskolák. Ha olyan a műszak, az apjuk már csak hazaér, vagy nagymama, amíg valaki átveszi. Többezren megoldják, van aki egyedül. Én is egyedül vagyok, mert a férjem sokat dolgozik, én is dolgozom.

De egy a lényeg, csak akkor vállald, ha szeretnél még egy gyereket, senki nincs a helyedben. Te tudod, mit bírsz.

2016. márc. 30. 16:11
 2/17 A kérdező kommentje:
Munka biztos lenne,de nem olyan,hogy 5-6-ra hazaérjek,apuka meg eleve tovább dolgozik.Most is olyat tanulok amiben még éjszaka is kell dolgozni,szóval több műszak.Nekem ez így kilátástalan addig míg a gyerek nem elég nagy ahhoz,hogy egyedül haza tudjon menni a suliból,és el legyen otthon este 7-8-ig.Tudom hogy sokan megoldják,de segítség nélkül hogy,mert mint írtam,nekem nem lesz segítségem.
2016. márc. 30. 16:23
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
Akkor azt kell mérlegelned, hogy mit akartok jobban. És igen, ilyen esetben fogadni kell valakit, aki besegít. Esetleg a munka jellegét is át lehetne gondolni, szakot váltani, vagy valami ( nem tudom, miről van szó), megbeszélni, megéri-e egyáltalám végigcsinálni.
2016. márc. 30. 16:27
 4/17 A kérdező kommentje:
Egészségügyi képzésről van szó,ami nagy álmom,bár gondolkodtam rajta,hogy gyed alatt esetleg tanulhatnék olyat amivel "kihúzom" azt a pár évet míg a gyerekek nagyobbak lesznek.Csak azt nem tudom mit.Irodai munkákhoz,könyvelés ilyesmi,nem nagyon van érzékem.Szeretnék még egy gyereket,tehát a vágy megvan bennem,csak nagyon félek,hogy meghaladná az erőmet.Apukát már kérdeztem,nem-e akarna váltani,hogy emberi időben dolgozzon és akkor mindenkinek könnyebb még ha a pénz kevesebb is,de nem akar.Jó lenne ha olvashatnék olyat aki volt hasonló cipőben.2 évem még van rá,hogy gondolkodjak mit szeretnék..
2016. márc. 30. 16:32
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Az eü-vel tudsz variálni, sok lehetőség van.
2016. márc. 30. 16:54
 6/17 anonim ***** válasza:
65%

"...én eddig mereven elzárkóztam a dologtól,mert szeretnék dolgozni,úgy érzem ha most bevállalnánk 2 év múlva még egyet (addig nem lehet,a suli meg a gyakorlat miatt) akkor ki tudja mikor tudnék dolgozni,úgy hogy semmi segítségem nincs..." Ennyi.

A férjed könnyen ugrál, végülis a Te munkádból, karrieredből, életedből készül feláldozni x évet, nem a sajátjából. Az meg, hogy hány ezren oldják meg, nem releváns! Meg kellene nézni őket közelebbről, és beszélgetni velük... észrevenni, hogy mennyire lerobbantak, szétzuhantak, szerencsétlenek... a gyerek lett életük egyetlen célja és értelme, és hogy ne kelljen szembesülni azzal, hogy a világon semmit nem tudnak felmutatni - ebből adódóan önbizalmuk nulla -, és hogy ők maguk az évek során megszűntek létezni, csak a gyerekekért és a férjükért éltek, ezért magasztalják, misztifikálják a gyereket is, és az anyaságot is. Így lesz a világ legtermészetesebb dolgából - a szaporodásból - gyerek helyett "kis csoda"... stb...

Kicsit elkanyarodtam, bocsi.

Én a helyedben feldobnám a férjemnek, hogy menjen ő gyedre a második gyerekkel (fejlettebb országokban ez bevett szokás, csak nálunk nem látják ezt a lehetőséget, pedig adott). Az egyetlen dolog, amit Te meg tudsz csinálni, és ő nem, az az etetés. Minden más gyerekkel kapcsolatos dolgot ő is meg tud csinálni, az etetést meg fejéssel simán meg lehet oldani.

2016. márc. 30. 17:10
 7/17 anonim ***** válasza:
72%
amúgy meg lehet mire ez aktuális lenne a párod is visszábbvesz a melóból, hisz akkor már lenne a te kereseted is, így nem kéne annyit melóznia
2016. márc. 30. 17:39
 8/17 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os,ez bennem is megfogalmazódott.Igazából az is,hogy minek neki két gyerek mikor ezzel az egyel is alig tud foglalkozni.Én úgy érzem nekem kell a munka,az emberek,szerintem az is teljesen rendben van aki főállású anya én nem tudnék.És nem akarom leterhelni sem magam,biztosan önző vagyok emiatt,de ahogy írod is,nem akarok lerobbanni,nem akarom,hogy csak az anyaság körül forogjon minden.Ha a férjem többet tudna segíteni,akkor kérdés se lenne,jöjjön-e a második,de így vacilálok,pedig vágyom rá,de az eszem vissza tart.
2016. márc. 30. 18:05
 9/17 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem akarod annyira.
2016. márc. 30. 18:08
 10/17 anonim ***** válasza:
77%
párodnak csak kell a gyerek, de ő semmilyen áldozatot nem akar hozni...érdekes apuka
2016. márc. 30. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!