Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállaljunk úgy még egy gyereke...

Vállaljunk úgy még egy gyereket, hogy fogalmam sincs mikor meg mit fogok dolgozni, ha óvodás lesz?

Figyelt kérdés

Vázolom nagy vonalakban.Férjem vezető beosztásban dolgozik,sokat,keveset van itthon,de amikor igen,azt tartalmasan kihasználjuk.4,5 éves a fiúnk,most lett ovis,asztmás,ezért nem volt neki javasolt,egyszer elkezdtük,nem bírta a közösséget,még most is rengeteget beteg,de a pulmonológus szerint 1-2 év és kinövi.Én jelenleg tanulok,és még tanulni is fogok két évig.Ez a szakma,és az ezen kívüliek is csak olyanok ami több műszakos munkarendben végezhetőek,tehát nem gyerekbarát időben.Mire elvégzem a sulit,a gyerek 6-7 éves lesz,könnyebb lenne a munka,valahogy megoldanánk.A férjem viszont rágja a fülem egy kistesóért. Én eddig mereven elzárkóztam a dologtól,mert szeretnék dolgozni,úgy érzem ha most bevállalnánk 2 év múlva még egyet (addig nem lehet,a suli meg a gyakorlat miatt) akkor ki tudja mikor tudnék dolgozni,úgy hogy semmi segítségem nincs,illetve nem lesz,mert anyukám azt mondta egy gyerekkel még elbír,de kettővel nem,szóval ez kilőve,meg amúgy is dolgozik ő is még.Barátnőm szerint túl reagálom,majd lesz valami,éhen meg nem halunk.Másik barátnőm szerint önző vagyok.Sok időnk nincsen,én 34 vagyok,férjem 39.

Lehet ez piti problémának hangzik,de most üljek itthon a gyerek 12 éves koráig? Mert ma ezt tudom elképzelni vagy azt hogy én dolgozom,a gyerekeket meg a babysitter rendezi.És ezt sem akarom.

2016. márc. 30. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben járok. Az első babát úgy vállaltuk, h nekem épp nem volt munkám, 1 éve munkaügyis tanfolyamra jártam akkor, amikor elkezdődött a lombikunk. 32 éves vagyok, nincs hová visszamennem és nem tudom, hol fogok dolgozni, mert a szakmám telített, váltanom kell, csak nem tudom, mi kelendő, mi az, ami nem pénzkidobás lenne, amivel tuti lesz munkám.

De az biztos, h nagy korkül. lesz a gyerekeink között, mert én csak úgy vállalok másodikat, ha dolgoztam előtte.

2016. márc. 30. 18:43
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
0%, komolyan?
2016. márc. 30. 20:16
 13/17 anonim ***** válasza:

Én a mostani agyammal, két gyerekkel (4 éves, 6 hónapos), már nem biztos,hogy így csinálnám. Igaz nálam sok körülmény eléggé zűrös, anyukám meghalt, segítségem csak anyósom van, de ő még dolgozik, nekem vissza kellett a baba mellett állnom a családi céghez, heti x órában dolgozni. Emellett főzés, háztartásban annyi segítségem van,hogy két hetente jön egy takarítónő. Apukámat is nekem kell "gondoznom". Tegnap is álltam a konyhában este 6-kor főztem a Naggyal, a férjem a Kicsit ringatta, mert fogzik és nyűgös, és az jutott eszembe, hogy te jó Isten hova tűnt az életem. Magamra néztem, melegítő, összecsapott haj, mert tegnap pont úgy jött ki a nap,hogy vagy a babát nyugtattam, vagy dolgoztam, hogy szinte fésülködni sem volt időm. Majdnem elsírtam magam, és ez nem az első eset. Mivel kevés a segítség, nagyon ritkán tudunk a férjemmel kettesben elszabadulni, és mire végre este minden gyerek elalszik és odajutnánk,hogy felnőtt társalgást folytassunk, sokszor valamelyikünk elalszik.

Apukám a Naggyal el van, de a cég miatt sok neki is még a munkája, így ő sem tud annyit segíteni, ami jól jönne.

Én arra jöttem rá,hogy van két fajta anya. Az egyik, aki játszva "feláldozza" magát, és a mindene a gyereknevelés, meg van a kicsit önzőbb anya, akinek esetleg más is kell. Én sajnos vagy nem sajnos az utóbbiak közé tartozom. Igen, nekem sokszor jól esne, ha spontán el tudnék menni vhová, jól esne mondjuk a férjemmel elmenni legalább egy napra kettesben vhova, jól esne néha, pár hetente elmenni egy pohár bort meginni a barátnőkkel. Egy luxus van az életemben, a futás. Heti 3x megyek, de azt is olyan logisztikával, hogy ki vigyázzon addig a gyerekekre,hogy ihaj. Viszont ennek "ára" van, mert ha anyós arra az egy órára elvállalja a Kicsit, akkor már a héten többre nem igazán tudom megkérni.

2016. márc. 31. 05:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem a leírásodból nagyon úgy jön le hogy egyáltalán nem szeretnél második gyereket, és minél több vélt vagy valós kifogást keresel ennek alátámasztására. Mert ha tényleg nagyon vágynál egy 2. gyerekre, akkor nem látnád ennyire pesszimistán a jövődet abban az esetben ha lenne még egy gyereked.
2016. márc. 31. 14:06
 15/17 anonim ***** válasza:
14-es én a 11-es vagyok, nagyon tartok a jövőtől, de ez nem azt jelenti, h nem szeretnék másodikat. Szeretnék, de lehet, h nem lesz. De azt azért utálnám, ha egy ismeretlen megmondaná, mit érzek.
2016. márc. 31. 17:05
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Szeretnék még egy gyereket,de nem állok készen rá,és arra ami ezzel jár.Egyenlőre még biztosan nem.Szerintem az valós probléma,hogy lehet utána 10 évig nem fogok tudni dolgozni.Bármennyire is jó a házasságom,nem szeretek senkire utalva élni.És ez csak egy példa a többi közül.De köszönöm mindenkinek,hasznos volt minden válasz.
2016. márc. 31. 17:21
 17/17 anonim ***** válasza:
A kérdező kérdezett, én meg válaszoltam, hogy nekem az írásából úgy tűnik hogy nem akar még gyereket. És ez így is van, hiszen ő is leírta, hogy most legalábbis nem. Nincs is ezzel semmi gond. Mindenki akkor vállaljon amikor késznek érzi magát.
2016. márc. 31. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!