Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most miért gonoszkodik velem...

Most miért gonoszkodik velem mindenki ezért? Én lennék a rossz anya?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, 5 gyermekem van, most várom a 6.at. a legídősebb lányom hat éves, a fiam 4, van meg egy fiú 3 éves, és két iker lányaim vannak másfél évesek.

Jelenleg 16 Hetes vagyok és mindenki beszól amikor meglátják mennyi gyerekkel járok-kelek. Az ikrekkel még gyesen vagyok, a férjem ausztriában dolgozik. Múltkor az óvodában szólt be az óvónő a gyermekeim füle hallatára , hogy túl sok ennyi gyerek egy háztartásba, és felelőtlen vagyok mert sosem fog elég idő jutni mindegyikre.

Anyagilag jól állunk, kertes házunk van, kocsink, mindenünk megvan. A gyerekeim jólneveltek , kiegyensúlyozottak. Tény hogy kevesebb idő jut egyenként rájuk, de mindig beszélgetünk és foglalkozom velük.

A szomszédom pedig azért cseszett le, mert "lepasszoltam" a fiaimat meg az ikreket a mamához. Egyedül akartam lenni az idősebb lányommal, hogy iskola kezdésre összekészítsem, bevásároljunk stb. Anyukám nem bánja, hogy ha a gyerekek náluk vannak. A szomszéd természetesen leteremtett hogy nem nekik kéne szülni a gyerekeket sorra

2019. aug. 23. 19:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%
F@x közük van hozzá... már elnézést..
2019. aug. 23. 20:56
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
Senkinek semmi köze hozzá, hogy hány gyereked van, amíg tisztességgel neveled őket.
2019. aug. 23. 22:19
 13/25 anonim ***** válasza:
60%
Nekem 1 gyerekem van, 8 hetes, de én is meg szoktam kerni a mamit hogy vigyázzon rá amíg elintézem a dolgaimat. Neki is élmény és a pici is szeret vele lenni. Ha bírjátok fizikailag akkor hajrá! Mellesleg van olyan barátnőm, akik 9-en vannak testvérek(nem romák). A legidősebb 33, a legfiatalabb 14 éves. Mindegyikük kiváló ember.
2019. aug. 23. 22:23
 14/25 anonim ***** válasza:
77%

Hát közük nincs hozzá, én nem szólnék be, de megérteni én se fogom

Nekem 1 van, egy is marad, engem majd ezért fognak macerálni.

De én világot akarok látni, folytatni a karrierem, ezt egy gyerekkel remekül lehet, mert tudom könnyen hozni vinni, marad rá időm, energiám. El se tudom képzelni, hogy valakit csak a gyerekek érdekelnek mert valljuk be 4-6 gyerekkel nem sok kilátás van ilyenekre. És egy gyerekkel bármi legyen is, magam is túlélel, el tudom tartani egymagam is.

De én nem ítélem el, szóval joga annak is aki 10et szül is. Mindenki más, mindenki csinálja úgy, ahogy akarja. Engem nem zavar.

2019. aug. 23. 23:23
 15/25 anonim ***** válasza:
66%
szíve joga*
2019. aug. 23. 23:24
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

Bunkókkal vagy körülvéve, viszont erre számíthattál. kb olyan, mintha három tincs hajad lenne, a többi kopasz, ami van, kékre festve és tarajra állítva, annyira vagy feltűnő hat gyerekkel.

Szerintem is borzasztó egyébként, kívülállónak nyugodtan lehet véleménye, amíg magában tartja.

Ahogy írtad, egyedül nevelsz 5 gyereket, hisz a férjed alkalmanként jár haza, ha külföldön dolgozik A gyerekeid közül kettő kisbaba..

Nem is lenne sok ez a gyerek, ha lenne köztük több év, de így biztosan megsínylik a dolgot.

24 óra egy nap, alszol mondjuk 6ot, marad 18 ébrenléti.

6 gyereked lesz, ha egyáltalán semmit sem csinálsz, három óra jut egyre.

De ti mondjuk naponta egy órát utaztok, már csak 17, egy órát esztek, 16, egy órát takarítasz, 15, egy órát készülődtök(öltözés, fésülködés, vetkőzés, fogmosás), 14, egy órát kaját csinálsz az étkezésekre, 13, egy óra meg mondjuk meg a férjeddel való kapcsolattartásra naponta, meg rokonokkal, meg lábborotválás, boltba mész, netezel, rendelsz valamit.. meg ilyen extra dolgok.

12 órád van a gyerekeidre úgy, hogy nincs más dolgod, ami gyerekenként 2 óra össz vissz, egy nap egyhez ennyit tudsz beszélni, ennyit tudsz foglalkozni vele

Ezt még tovább csökkenti az én idő, meg a gyerekek közös játéka, amikor egyszerre beszélsz többhöz, az is csökkenti az egy gyerekre jutó időt, gondolom tudod, hogy többhöz beszélni nem olyan minőségű időtöltés, mintha kettesben lennétek.

És még nem is voltatok sehol, semmilyen programon és alig aludtál.

Ez kegyetlen, nem nevelnék úgy gyereket, hogy csak napi 2 órám van rá, aminek egy részében osztoznia kell rajtam a tesóival, még csak nem is egész két óra.. és ebben a tökéletes leírásban te 100on pörögsz és egy percre sem szusszansz

Sajnálom, szerintem elhanyagolod a gyerekeidet.

Nem azért, mert bárki tudná jobban csinálni ennyi gyerekkel, hanem mert lehetetlen nem elhanyagolni 6 darab gyereket, ha egyedül neveled őket, az a két óra rendkívül kevés, más a kutyájára is többet szán naponta.

Az embereknek lehet véleménye, kéretlenül a másik képébe mondani nem illik, de te itt direkt kérdezted.

A többiek azért mondják maguktó, mert bunkók, az emberek csak akkor szokták elmondani a véleményüket, ha kérdezik..

Szép dolog, hogy mindent megteszel a családért, de ha 5 gyerek maradt volna, akkor is kimaxolva napi 3 órád jut egyre, ugyanúgy lejön ebből a közös gyerekes játék..

Biztos sok öröm van ebben, de a gyerekeid kevesebbet kapnak belőled, mint kellene.

2019. aug. 23. 23:40
 17/25 anonim ***** válasza:
62%

Igen előző jól leírta.

Ez így van.

Ennyi gyerekkel egyedül lenni, kizárt hogy mindre jusson külön külön minőségi idő.

Én a háztartás mellett vagyok 1 gyerekkel meg 1 kutyával, nehezen tudom összehozni hogy kimaxoljam mindkettővel a minőségi foglalkozást.

Néha persze a kutya sínyli meg jobban, de már attól bűntudatom van és van hogy este 11kor kocogok vele 5 km-t

De egy gyereknél nem tudnám a lelkiismim könnyen elcsitítani.

2019. aug. 24. 00:07
 18/25 anonim ***** válasza:
59%
Ne csodálkozz ezen 5 kicsi gyerek útban 6. Az tényleg sok ennyit szeretnétek volna ? Amúgy is vagy csak nem volt eszetekbe védekezni? Nekem 3 gyerekem van és nem is kell több rendesen felnevelni ,úgyhogy nem kell nyaralásról lemondani vagy nekik megfelelö középiskolából vagy ,normális ruháitól,cipöröl figyelemről,Stb ami pénzbe kerül már 3 gyereknél is ,ruha,normális ruha kirándulás az osztállyal stb és hiába dolgozik párod Ausztriába te még 5 -6 évig nem fogsz dolgozni vagy soha többet nem is dolgozol majd ,ez sem jó ,mert mire megöregszel nem lesz semmi nyugdíjad mert nem dolgoztál túl sokat és ha csak nem tudsz havi súlyos pénzt elrakni nyugdíjas évekre akkor gondban leszel illetve ha féjedel történik valami akkor miböl élsz meg .
2019. aug. 24. 07:29
 19/25 anonim ***** válasza:
69%

Pláne, hogyde jó esetben a gyerek nevelése nem 18 éves korig tart.

Persze utána semmi sem kötelező,de azért én szeretném a gyerekem támogatni rendedsen. És azért taníttas már 6 gyereket felsőoktatásba közel egyszerre, jogsi, nyelvvizsga stb.

Milliós összeg havonta, vagy megoldja magának mint én is, de nagyon kaki volt, én ezeket mind ki fogom fizetni a gyereknek!!

2019. aug. 24. 07:37
 20/25 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagy rossz anya. Azért gonoszkodnak és szólnak be, mert a saját frusztrációikat trollkodással akarják kiélni. Ne félj, az olyan nagycsaládosoknak nem mernének beszólni, akiktől várható lenne, hogy másnap az egész népes rokonság összegyűlik és számon kéri a beszólogatót. Lehet persze, hogy ahogy nőnek a gyerekek, pár dolog nehezebb lesz akár anyagilag, de ez a ti dolgotok, senkinek semmi köze hozzá! A szomszéd meg főleg ne ugasson be.
2019. aug. 24. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!