Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYES utáni depresszió másnál...

GYES utáni depresszió másnál is volt?

Figyelt kérdés

5 éve vagyok itthon a gyerekekkel. Most közeleg a GYES lejárta, a kisebbik fiam is elmegy az óvodába, így nyilván nincs értelme már itthon maradnom.

Nincs azonban hely ahová visszavárnak. a cégem megszűnt. Állást keresek, ami nem egyszerű, mivel olyan helyen lakom ahol elvétve akad csak egy-egy álláshirdetés. A tudat, hogy "nem kellek itthon a gyerekeknek" és hogy "nem kellek a munkaerőpiacra" kikészít, ehhez jön még az is, hogy lényegében a háztartás fentartásához sem kellek, anyagilag, mármint a férjem tök ügyes sikeres tök jól keres, amit én valaha kerestem mindig is csak zsebpénz volt, és bár most jó hogy van időm állást találni mert nem szorulunk rá, de azért rendesen nyomaszt hogy lényegében most semmire se vagyok/leszek jó. Nem tudok másként fogalmazni, de így érzem magam. Más is érzett így mielőtt újra visszament dolgozni? Segített valami megoldani? VAgy az ember csak elkezd dolgozni aztán az idő megoldja?

2019. aug. 17. 13:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nem tudom, ez a 2. felsőfokú képzésem, kicsit már úgy vagyok vele, hogy ideje lenne a meglévőkkel kezdeni valamit, nem belefogni egy harmadikba..meg hát hogy nem dolgozom, az még oké, az még nem terheli meg a kasszát, de azért belefogni fizetősen egy iskolába úgy hogy mellette munkám sincs....az már sok lenne, ugyan ezen okból nem akarok vállalkozást sem....amíg "nem kerülök pénzbe" a családi kasszának, addig oké, de azt nem szeretném hogy az én önmegvalósítási akcióim miatt elpazaroljam amit a férjem megkeres. egy egyszerű állást szeretnék, ami mellett nyugodtan hazaérek a gyerekekhez, van időm mosni főzni stb...részmunkaidőben nem reménykedem, de csak is a közeli munkahelyek jönnek szóba ott viszont teltház van.
2019. aug. 17. 18:13
 12/18 A kérdező kommentje:
utolsó, a zene engem is inspirál - már ha épp nem lehúz...de azt vettem észre, mostanában mindentől rossz kedvem lesz, régen motiváltak a csinos vékony barátnőim, most inkább dühítenek (nem vagoyk kövér de mostanában elengedtem magam), régen tele voltam tettvággyal, csillogott villogott a lakás, most előre tudom hogy ha meló mellett nem lesz rá időm - már pedig nem lesz - ki leszek attól is. Régen örömmel ültem le a gyerekek mellé, de most már szeretném ha kicsit önállóbbak lennének - egyszóval nem jó semmi se.
2019. aug. 17. 18:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, mert én is éreztem hasonlót. Sajnos én sem tudom más tanácsokat adni, mint a többiek. Szerintem az otthoni munka igenis jó ötlet, amíg nem találsz állást. Lehet akár egy hobbi is, amivel minimális pénzt keresel, viszont önbizalmat és motivációt ad a továbbiakra. Cikkírás, fordítás, kézimunka, varrás, tanítás, vagy akármi más, amiben jónak érzed magad.

Emellett azt tudnám javasolni, hogy ha úgy látod, hogy hosszabb ideig tart a szakmádban elhelyezkedni, keress egy egyszerűbb állást! Igen, ezzel karrier téren nem jutsz előre, viszont visszarázódsz a munkába, közösségbe és nem kell annyira aggódnod, ha a gyerekek miatt hiányzol. Bármi hasznosat csinálsz, néhány hét alatt jobban fogod érezni magadat tőle, és addig sem otthon ülsz egyedül, amíg az álom állást keresed.

Kívánom, hogy hamar találd meg a megoldást!

2019. aug. 17. 19:34
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó
2019. aug. 17. 20:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amíg nincs munkád, menj el onkenteskedni valahova. A legjobb módja, hogy hasznosnak érezd magad. Pénzt nem hoz, de én úgy vettem ki, hogy nem is az a fő problémád.
2019. aug. 17. 21:13
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi a szakmad?
2019. aug. 18. 05:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Marketinges az első. De azt sose szerettem. Tb bérügyintéző a második
2019. aug. 18. 20:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Azzal azért el lehet helyezkedni fejvadász cégnél. Nekem raktárvezetői van meg eladói, de a munkaidő sehol sem 8tól 4 eladóként irodában pedig igen vagy 9től 5ig.
2019. aug. 20. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!