GYES utáni depresszió másnál is volt?
5 éve vagyok itthon a gyerekekkel. Most közeleg a GYES lejárta, a kisebbik fiam is elmegy az óvodába, így nyilván nincs értelme már itthon maradnom.
Nincs azonban hely ahová visszavárnak. a cégem megszűnt. Állást keresek, ami nem egyszerű, mivel olyan helyen lakom ahol elvétve akad csak egy-egy álláshirdetés. A tudat, hogy "nem kellek itthon a gyerekeknek" és hogy "nem kellek a munkaerőpiacra" kikészít, ehhez jön még az is, hogy lényegében a háztartás fentartásához sem kellek, anyagilag, mármint a férjem tök ügyes sikeres tök jól keres, amit én valaha kerestem mindig is csak zsebpénz volt, és bár most jó hogy van időm állást találni mert nem szorulunk rá, de azért rendesen nyomaszt hogy lényegében most semmire se vagyok/leszek jó. Nem tudok másként fogalmazni, de így érzem magam. Más is érzett így mielőtt újra visszament dolgozni? Segített valami megoldani? VAgy az ember csak elkezd dolgozni aztán az idő megoldja?
Csináltam felsőfokú szakmát (a másik mellé) míg itthon voltam a gyerkőccel. De mivel nincs benne tapasztaltom gyakorlatom egyelőre nem nagyon tudok vele érvényesülni. Ezen a pályán min. 3-5 év tapazstalatot kérnének - ha egyáltalán keresnének embert a környéken.
Unatkozni éppen nem szoktam, bazi nagy a kert, a ház, nincs se takarítónő, se nagyi aki mindent megcsinál, és még lefoglal a kétgyerek a főzés stb. De egyre feszültebb vagyok, ahogy közeleg az ovi, szorítom őket magamhoz, hogy ne hagyjanak itthon de ugyanakkor a feszültségtöl türelmetlenebb is vagyok velük...
Unatkozni nem unatkozom de nyilván rossz kedvű vagyok, és nem találom fel magam, a helyem sem találom... épp ezért írtam de ügyesen megállapítottad te is.
Én is hasonlóan vagyok, kicsit félek, de én mellette át is képzem magam..
Te is megtehetnéd, beiratkozni az egyetemre sosem késő!
Egyébként a gorrilaz clint eastwood száma nekem bejön, ha hallgatom, úgy érzem nem vagyok egyedül ezzel, utána van erőm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!