Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Akinek sok teje van,...

Anyukák! Akinek sok teje van, az miért nem adja le anyatejgyűjtőbe?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom, hogy rengeteg a teje az anyukának, de ő inkább nem feji, hanem megvárja, hogy beálljon a kereslet-kínálat!

Nem lenne jobb inkább leadni? Hisz így mindenki jobban járna!

A vizsgálatok előtte nem is tartanak sokáig, nekem másfél óra volt összesen!

2010. júl. 12. 13:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
nekem rengeteg volt, folyton fejtem, a fagyasztó alsó fiókja most is azzal van teje, pedig adtam is belőle ingyen, bérmentve a barátnőmnek, aki nem tudta szoptatni a babáját 2 hétig antibiotikumos kezelés miatt. kis faluban élünk a világ végén, itt egyszerűen senki nem veszi át, a 20 km-re lévő kórház sem, még ha beviszem sem. egyszerűen nem tudom leadni, pedig szerettem volna, mert ezzel segítek más babákon és nem mellesleg, egész jó keresetkiegészítés is lehetett volna!
2010. júl. 12. 16:31
 12/21 anonim ***** válasza:
akarom mondani azzal van tele:)
2010. júl. 12. 16:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rengeteg tejem van kicsi babám 3 hónapos én a testvéremnek adtam nagyon sokat ő babája 5hónapos neki,már nincs teje,azota már megint tele van a fagyasztó,de ki tudja meddig lessz tejem ugyhogy inkább lefagyasztom.
2010. júl. 12. 17:07
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
Az én nővéremnek rengeteg teje volt és fejte amikor kellett. Naponta kb. egy, másfél litert lefejt pluszba, amit kár lett volna ki önteni. Akkor jó pár évvel ezelőtt elvitték tőlük a háztól, pedig faluban laknak. Ha hiszitek, ha nem havonta 50, de volt, hogy 70 ezer forintot tudott így összegyűjteni és mellette segített azokon a babákon akinek az anyukájuk nem bírt szoptatni, de mégis inkább a tápszer helyett anyatejjel szerették volna etetni őket. Ma már persze ezt nem tudná megoldani mert már nem jönnek ki házhoz és baba mellett nem tudná nap mint nap bevinni. A helyében én is meg tettem volna, de én örültem ha annyi volt amennyi kellett.
2010. júl. 12. 20:17
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok!

Egyik válaszoló írta, hogy lepontozták másik kérdésnél, én itt mindenkit felpontoztam. Nem pontozok le senkit, mert nem értünk egyet.

Utolsó: én hiszek neked, nekem is ilyen sok tejem volt, már ennyi nincs azért, és ha belegondolunk, azért ez nem kis keresetkiegészítés.

Megértem azokat, akik nem adják más tejét, mert nem bízzák a véletlenre, én sem biztos, hogy kérném a tejet, ha nekem lenne szükségem rá. Szerencsére nem így van.

Még egyszer, köszönöm, hogy válaszoltatok, és ha még válaszolnak!

2010. júl. 12. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is rengeteg volt. A fagyasztó tele. Napi fél liter volt a minimum. Aztán egyik napról a másikra elkezdett apadni. Hiába a homeós bogyók, a görögszénamag, az alkoholmentes sör, a rántott levesek, a gyakori mellre tétel, semmi sem használt. Aztán a fiam 5 hónaposan úgy döntött, hogy nem küzd tovább azért a kis tejcsiért, így feladtuk a küzdelmet, teljesen elment a tejem. Ami a fagyóban volt, azt még megkapta, onnantól pedig tápszert kap. Pedig az elején még úgy gondoltam, hogy majd jelentkezek leadónak, ha ilyen sok marad, de a sors közbeszólt.
2010. júl. 12. 20:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem még nem jött össze a baba, de leírom mert szerintem fontos.

31 éves vagyok. Annó 8 hónapra születtem 1,6 kg-mal. Anyukámnak mondták nem is maradok meg, ne fűzzön hozzám semmilyen reményt. Lefogytam 1,2 kg-ra.

Lényeg a lényeg én más anyukák tején nőttem fel mivel mamának hamar elapadt , gondolom a stressz, és az, hogy én 2 hónapig inkubátorban voltam.

Miután hazahozott minden nap járt a központba anyatejért,és a kórházban is kaptam.

Egy baromi jó dolog. Gondolom, így 30 év távlatából, most már sokkal jobban megszűrik a dolgokat is.

2010. júl. 13. 10:30
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

Tejcsárda vagyok. Az elsőnél lelkesen leadtam. Sosem volt gond vele, olyan szépen be tudtam tartani az előírásokat (bemosakodás, és utána ordíthat a gyerek és az apuka, le vannak pottyantva, én sterilen fejek, mert én a másik gyerekére is gondolok, blablabla). Két gyereknél már nem tudtam bevállalni.

Először is: beteges volt a nagyobbik, utólag nézve szinte végig (akkor kezdte az ovit), magas láz, stb.

Másodszor: nem voltam túl fitt már, hogy emiatt végigfejjem az éjszakákat, amikor így is 4-5 órát aludtam összesen.

Harmadszor: a férjem a fejés szóra sikítófrászt kapott, nála ez azt jelentette, hogy annyi, mintha nem lennék otthon, mivel nem kelek fel a székből és nem törődök a gyerekkel sem arra a fél órára.

Negyedszer: a délelőtti séta helyett, amikor kivételesen ráért volna, otthon kellett kuksolni, hogy várjuk a tejes futárt.

Ötödször: a bemosakodások brutálisan tönkretették az érzékeny bőrömet, hónapokig tartott, mire rendbe jött a mellemen és a kezeimen a bőr.

Hatodszor: többe került a bőröm regenerálása, a bőrgyógyász, a krémek stb., mint amennyit az egész összesen fizetett.

Hetedszer: a másodiknál, amint néhány hét után beállt a mennyiség, remekül voltam a szabadsággal, hogy akárhová mehetünk, szoptatok, és nem telítődök túl, csak elpakolom a cicit és készen vagyunk. Így a háztartásra is maradt mindig időm, és éjjel az a plusz fél-egy óra alvás nagyon jól jött.

A harmadik gyereknél éppen ezért eszembe sem jutott már a tejleadás. Tisztelem, aki több gyereknél is le tud adni, én nem bírtam a strapát.

2010. júl. 13. 13:14
 19/21 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó vagyok. Én egyébként nem a kereslet-kínálat alapján csökkentettem a tejem, hanem brutális módon kicsit jegeltem is a cicit, hogy kevesebb legyen. Így végül pont elég volt. Ha kaptam volna egy babát szoptatni, szoptattam volna pluszba, akár kettőt is, de fejni azt nem bírok.
2010. júl. 13. 13:22
 20/21 anonim ***** válasza:
55%

Sziasztok. Nekem sem volt tejem. A kórházban nem indult meg, és tápszert adtak a lányomnak a nővérek. A mellem besebesedett, nem lehetett hozzáérni, ordítani tudtam volna a fájdalomtól. A kicsim meg csak próbálkozott, próbálkozott, én meg sírtam a fájdalomtól. Mikor hazaértünk a kórházból, egyből a net elé ültem, hogy hol szerezhetnék anyatejet neki. Nem sikerült. A férjem elment a gyógyszertárba, és kikönyörgött egy adag újszülöttnek való tápszert (recept nélkül, még szerencse, hogy a gyógyszerészt régről ismerjük).

Majd másnap jött a védőnő, és előadtam az én gondomat. Megpróbáltuk újra cicire rakni a lányomat, de semmi. :( Kezdtem kétségbe esni. A védőnő ekkor előhúzott egy receptet, amire felírta a tápszert. Mondta, hogy nem kell neki anyatej, hisz nem kicsi, nem gyenge, makkegészséges, csak hát nekem nem indult be a tejem.

Később beindult ugyan, de 20 ml volt a maximum 3 hónapon át minden alkalommal, így bőségesen kellett táppal pótolnunk. Utólag rájöttem, hogy én se szívesen adtam volna neki anyatejet mégsem.

Most két éves, még soha nem volt beteg, 7 hónaposan 3 napig folyt az orra, ennyi volt eddig. (Kopp-kopp).

Ja, és ha lett volna tejem, valószínűleg én se bíbelődtem volna a fejéssel. Ahogy elnéztem a kórházban a társnőimet, 20 ml tejért mennyit szenvedtek a fejéssel.. :(

2010. júl. 14. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!