Irorszagi anyukak! Maternity utan hogyan tovabb?
5 ev folyamatos munkaviszony utan 14 honapja szultem. A maternityt kaptam 26 heten at, utanna kivettem 16 het fizetetlent. Ez utan meg mindig nem tudtam elhelyezni a gyereket sehol, mert a fizetesem nem lett volna eleg a bolcsodere, de a munkanelkuliben azt mondtak, hogy nem jar semmi, ha nincs befizetett PRSI az aktualis adoevben, marpedig nem volt, mert szeptembertol marciusig maternityn voltam utanna meg fizetetlenen. A munkaltatommal megbeszeltem, hogy akkor maradok part-timeban 0 oras szerzodessel, elotte 40 oras szerzodesem volt, igy remeltem, hogy kapok kiegeszito munkanelkulit a social welfartol, de a harc azota is csak folyik, es mostmar azt mondjak, hogy akkor se kaphatok munkanelkulit, ha felmondok. Azt egyszeruen keptelenek felfogni, hogy nem zarhatom csak ugy ra a gyerekre az ajtot reggel, hogy anya megy dolgozni, legy jo kislany, este jovok, de lassan mar a szamlakat sem tudjuk kifizetni, es minden tartalekot felhasznaltam.
Ti hogy boldogultatok el ezzel az utvesztovel? Adjatok valami tanacsot kerlek!
Szia.En sem adtam be bolcsibe a lanykam hanem inkabb visszamentem dolgozni szombatonkent.Mivel nem haladja meg a 140fontot hetente a keresetem igy megkapom tisztan barmifele levonas nelkul azt az egy napi fizut.
A ferjem nem dolgozik hetvegen igy meg tudtuk oldani.
Decemberbe pedig mehetek minden delutan.
Hiaba mesz barhova is nem fognak segiteni en mar vegigjartam ezt az utat,ha lenne 6 gyereked es nem dolgoztal volna eletedbe semmit na akkor segitenenek.Egy vicc egyebkent az egesz.
Ahogy mar irta az elottem szolo marad az esti melo.Probalkozz.Sok szerencset.
Tax credit nalatok nincs?
Bocsi, ha ezzel nem segitek, de mi Angliaban vagyunk, mar a gyerek szuletesetol jogosultak voltunk tax creditre (ahogy szinte mindenki, aki nem keres az atlagostol jobban), majd miutan megkezdtuk a bolcsit (termeszetesen nem olcson), azutan a tax credithez leadtam az adatokat, hogy mennyit fizetunk es megemeltek a tamogatast. A bolcsi koltsegenek a nagy reszet mi visszakapjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!