Baba mellett, ha lenne lehetőséged megkérni valakit, hogy vásároljon be helyetted, menjen postára, stb. , megkérnéd?
Ha nem tudnám ia tudnám,hogy az utolsót egy pasi írta.
Persze otthon vagyunk pár évet,de elhiszed,hogy neked könnyebb reggel felkelni,elindulni munkába a nyugiba,majd lassan hazaesni,ahol vár a kaja,játszol kicsit a gyerekkel,majd lefekszel pihenni,mert elfáradtál?
A nő tudod mit csinál otthon?
Felkel éjjel többször,reggelit ad nektek,míg te nem vagy otthon,a seggét kitörölni sincs ideje rendesen,összekészíteni a gyereket,hogy elmenjenek bavásárolni ahhoz egy külön szakma kéne,végigvonszolni sírva,mert lehet olyan napja van épp a gyereknek,hogy semmi se jó neki (igen,a jól nevelt gyereknek is lehet ilyen napja) majd hazamegy,6 kézzel megfőz nektek...mikor te hazamész,max annyi időt vagy a gyerekkel,hogy alaposabban kitörölje a seggét.De ő nem fáradt szerintetek,mert egész nap otthon volt.
Ahh..pontozzatok le de ez kiakasztott.
Nem. Mindent online intézek miután este a gyerek elaludt, a csekkfizetést kártyával appon keresztül (tényleg ki jár még manapság ezért a postára, hogy csinálja a sort másnak akinek muszáj menni?!), online vásárolok a Sparnál: ingyen kihozzák az ajtóig, ruhát a H&M, Zarából rendelek magamnak és a gyereknek is, csak a férjemmel megyünk néha el vásárolni, havi pelenka & popsitörlő csomag jön az Emagtól stb. Rengeteg időt spórolok ezzel és ahelyett hogy ezekkel szenvednék el tudunk menni sétálni vagy mostmár a játszótérre. Van, hogy muszáj elmennem a postára küldeményért vagy feladni valamit, olyankor fő is a fejem mert ott állunk a gyerekkel 40 percet (kicsi posta van nálunk) mert a sok maradi csekkes miatt kilóg a sor az utcára...
Egy szó mint száz, majdnem mindent el tudok intézni online és így kb 0 a nyűg de ha úgy adódik akkor a gyerekkel okmányirodázunk stb csak ha nem muszáj nem tőle veszem el az időt az olyan dolgokkal amiket nélküle két mozdulattal a telefonomról is el tudok intézni.
Amíg babák voltak a gyerekeim, addig biztosan éltem volna a lehetőséggel, ha lett volna. Mondjuk postára sosem járkáltam, nem nagyon van ott dolgom, de bevásárolni jó lett volna, ha elmegy valaki. Még fél évvel ezelőtt sem volt nálunk elérhető a Tesco online bevásárlás (Baranya), más azóta sincs, és tudom, hogy az ország sok területén most sem érhető még el, úgyhogy azért ne az legyen az evidens, hogy ezzel bárki tud élni. Szóval vagy elmentem én, babakocsival, gyalog a 2 km-re lévő Tesco-ba, vagy a férjem, munka után, de akkor mégkésőbb ért haza. Akkor volt rosszabb, amikor már nem is babakocsiztunk, de azért párméterenként fel kellett venni a gyereket, plusz cipelni a sok dög cuccot.
Szóval ezt a feladatot szívesen átadtam volna valakinek.
Most már szinte sosem megyek boltba, csak ha valamit elfelejtettem megrendelni, most, hogy végre már itt is kiszállít a Tesco. Igaz, ide elég drágán szállítanak (közben elköltöztünk, itt 1300-ról indul a szállítási díj, de van drágább idősáv is ennél), de nekem megéri, hogy ne akkor kelljen még boltba mászkálni, amikor fél hatkor megérkezünk a városba az ovissal meg a kisiskolással, vagy hogy ne kelljen vonattal cipelnem az egész bevásárlást a szomszéd városból.
De visszatérve a babás részhez, nekem, amíg babák voltak, nem volt nehéz az ügyintézés, a vásárlás sem lett volna az, csak a cipekedés ment nehezen autó nélkül, meg rengeteg idő elment a közlekedéssel.
Nekem a fiam babakorában volt a legegyszerűbb az ügyintézés. Kendőbe raktam, és mentünk, a cipelős nagybevásárlásokat meg tesco házhozszállítással oldottuk meg, mert nincs autónk, és a belvárosban laktunk akkor a harmadik emeleten. Amúgy még jól is esett emeberek között felnőtt dolgokat csinálni.
De mikor elmúlt 2,5 éves, akkor hirtelen elkezdte baromira unni magát minden ilyen helyen... akkor volt fél év tortúray de kost, hogy elmúlt 3, kezd megint nyugis lenni, alakul a türelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!