Hogyan lehetünk ennyire hüly. K? Ennyi pénzt elbukni?
Lehet,hogy általában csak 2 hónapra visszamenőleg;de mindenütt van "méltányossági" elbírálás,és "rendkívüli méltányossági" elbírálás.
Kérvényt kell beadni,leírni,hogy nem kaptatok megfeleő papírokat,és kérni kell,hogy tekintsenek el a 2 hónap alkalmazásától.
A gyerekkel gondolom jártatok orvoshoz,védőnőhöz,és ők se említettek semmit.Mit gondoltak a hivatalok;mi történt a gyerekkel ha nem vesznek fel családi pótlékot rá?
Ez sokkal jobban a hivatalok mulasztása,mint a szülőké.
Megszületett egy gyerek,kiadtak rá születési anyakönyvi kivonatot,gondolom kapott oltásokat,orvos,védőnő látta,és senkinek nem tűnt fel,hogy nem kap családi pótlékot?
Hogyan tűnt volna fel bárkinek? Te l szoktad mesélni a védőnőnek? Nem kötelező igényleni, nekem is van ismerősöm, aki nem veszi fel, mert megteheti, azt vallja, csak annyit fogad el, amennyire szüksége van.
Miért lenne a hivatalok hibája?
Írja a kérdező, hogy folyton a netet bújják, ezért hihetetlen, hogy nem tudtak róla...
Igen,tudom,hogy nem kötelező igényelni,de azért feltünhetett volna akármilyen hivatalnak.
Az állampolgár elkövet mulasztásokat,a hivatalok a mulasztásokat lennének hivatva megelőzni.
Az is rendben van,hogy szép dolog,ha valaki nem vesz igénybe olyan összeget,amire nincs szüksége,de talán meg kellene bizonyosodni arról,hogy az-e a helyzet.
Egyáltalán sima levélben küldték a nyomtatványt,vagy ajánlottban.Esetleg,ha költöztek,és visszament,keresni kellett volna a családot.
Hány hasonló család lehet még,az a probléma.
Valami baj van a hivatalos menettel,ha ilyen előfordulhat,nem?
MIlyen nyomtatványt? Senkinek nem küldenek nyomtatványt, a te dolgod, hogy menj és intézd. A kismamák kapnak mindenféle okos csomagot, abban szó van arról, mit, mikor és hol kell igényelni.
És áruld el, kinek, hol és hogyan kellett volna feltűnnie, hogy nem kapják?
Hát azt a nyomtatványt,amit a kérdező most majd ki fog tölteni.
Nem tudom pontosan,hogy kiknek kellett volna észrevenni,mert nem tudjuk pontosan,hogy hol fordulnak meg a kérdezőék.
Esetleg az adóbevalláson kitűnhetett volna,ahogy ellenőrizték,nem tudom.
Az adóbevallás ellenőrzésekor kiderülhetett volna,hogy a bevallott jövedelmek között nincs családi pótlék.csak munkabér.Vagy más jövedelem,de nem volt családi pótlék.
csak azt akarom ezzel mondani hogy nem lenne rendes dolog,ha elveszítenék az eddigi összegeket.
Mert attól még ember valaki,és lehet szülő is,gondoskodhat szépen a gyerekéről is,ha pl, nem tud olvasni.Hogy elolvassa,hogy mit,hol,hogyan és mikor igényelhet.
DE hát könyörgöm,én nem azt mondtam,hogy az adóhivatalnak le kellett volna ellenőrizni,vagy bármi hasonló.
Csak annyit,hogy látszania kellett,hogy nincs más összeg a munkabér mellett.
Hogy kizárólag a munkabér van feltüntetve.
Még azt sem mondtam,hogy ellenőrizni kellett volna,hogy igényelték-e,csak azt,hogy nem tűnt fel,hogy megszületett gyerekre nem fizetnek családi pótlékot?
Hát akkor hányan nem kérik,hány gyerekre nem fizetnek családi pótlékot?Ez annyira mindennapos,hogy nem is tűnik fel?
Vagy még tovább,akkor még hányféle más kérhető juttatás lehet,amit nem kérnek,akiknek járna,mert esetleg nem is zudják,hogy kérhetnék?És esetleg nagyonis szükségük lenne rá?
Rendben van,hogy adnak egy csomagot,hogy mit csináljanak a szülők,de azonkívül semmi?El vannak foglalva amúgyis az óriási változással a gyerek körül.
Mi van,ha vak a kismama;mi van,ha nem érti a hivatalos szövegeket;úgy kell neki?
Értem én,hogy mindenki törődjön a saját érdekével,de hát mégis,nem mindenki mindig elég éber,hogy megtegye.
Annyi minden másban belekotnyeleskedünk a másik dolgába,hivatalosan is,és most itt a példa,hogy mennyit ér.
- Hogy látszana, h nincs más bevétel a munkabér mellett, mikor a csp nem szerepl az adóbevallásban. Senkinél. Nincs hová írni.
- Milyen csomagot adnak? Én max a munkahelyemtől kaptam a tgyás igényléshez.
- Általában a kismamák mellett van egy apuka is. Mondom általában. A vakok mellett is.
- Normális esetben a védőnő elmondja, h milyen juttatások illetik meg a kismamát szülés előtt és után. De mindenkinek lehetősége van utánaolvasni. Itt is kb naponta megkérdezik (leendő) kismamák, h mire számíthatnak.
A legtöbben felkészülünk előre szülés előtt, a nyomtatványok nagy részét ki lehet előre tölteni (gyerek adatai kivételével).
- Kicsit túlpörgöd ezt a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!