Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Ki az aki megreformálná a...

Ki az aki megreformálná a családi pótlék jogosultságát és hogyan?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, akinek, nincsen megfelelő anyagi megélhetése az ne is kapjon családit, ne azért szüljön már gyereket, hogy majd a családiból szűkölködjön és segélyeket kérvényezzen magának.

A családi pótlék szót is megreformálnám.

Ezt a juttatást pl a gyermek közoktatásban elvégzett eredménye alapján kaphassa, a beiskolázottság napjától , amit a szülő, csak is kizárólagosan a gyermekére fordíthat, illetve jövőjét szolgálja (megtakarítási számla) és ennek a kapott összegnek levont x százalékából, pedig a gyermekek közoktatását (és minden olyat ami az ő érdekeiket képviseli) kell a kormánynak megfelelő szintre emelni és folyamatosan fejlesztenie a kor előrehaladtával.

Írják le véleményüket, gondolataikat, kinek milyen ötletük van a „családi pótlék” –kal.

2013. dec. 4. 14:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Azt biztos megváltoztatnám, hogy az 1 gyerekre jutó összeg ne függjön a testvérek számától. Miért kap többet az a gyerek, ahol még van a családban, mint ahol nincs? Ez hátrányos megkülönböztetés.
2013. dec. 4. 20:55
 22/24 anonim ***** válasza:

hát téged is taníthattak volna még...

én a gyerek bölcsödéi rezsijét fizetem (ebéd+díj) de van hogy a számlákba is bele megy 1-2 000 ...nem feltétlen veszek neki 120 trikót ha másra kell a pénz,ahogy az egyéb jövedelemből sem csak másra költök...

2013. dec. 5. 14:30
 23/24 anonim ***** válasza:

Igen sajnos van ilyen egyes népcsoportoknál.

Nem 12-13 ezer Ft-ról beszélünk gyerekenként, hanem minimum 16e Ft/gyerek, ami lehet több!! is, ha a szülők elváltak vagy a gyerek beteg. (legalábbis papíron)

Ugye így már azért nem kis pénzről beszélünk!!!?

Egyébként épp ezért vezették be a családi adókedvezményt és nem is emelték a csp. összegét 2006 óta, hogy elsősorban a jövedelemmel rendelkező szülők felelős gyerekvállalását támogassák.

A rendszer még nem tökéletes, de az irány már jó!

2013. dec. 12. 12:18
 24/24 A kérdező kommentje:

3/ köszönöm a felvilágosítást

5,7,11/ köszönöm a válaszukat elgondolkodtató én is ilyenfélékre gondoltam

8/"gyermek közoktatásban elvégzett eredménye alapján kaphassa" - és akinek nem túl jó képességű a gyerkőc ezek szerint az sem kapna családit???

természetesen nem, (ez inkább bizonyos szülőket érintene, remélem értik mire is gondolok) jó lenne, ha a jövő generáció, okosabb lenne nálam és azoknál akiket a szülő kipottyant magából és „majd lesz belőle valami” elven el van a gyerek, mint egy zsák krumpli, mert b**z*k vele foglalkozni.

14/ ne haragudj kérlek, hagyd ezt

19/ azt elfelejtik hozzátenni, hogy arányosan a fizetésük is több, és bizonyos szolgáltatásokért , miegymás is jóval többet fizetnek, mint Magyarországon.

12, 21/ úgy tudom 2 gyerek pótolja a szülőket a harmadik gyerek pedig a társadalom növelése.

2013. dec. 17. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!