Ki az aki megreformálná a családi pótlék jogosultságát és hogyan?
Gondolok arra, akinek, nincsen megfelelő anyagi megélhetése az ne is kapjon családit, ne azért szüljön már gyereket, hogy majd a családiból szűkölködjön és segélyeket kérvényezzen magának.
A családi pótlék szót is megreformálnám.
Ezt a juttatást pl a gyermek közoktatásban elvégzett eredménye alapján kaphassa, a beiskolázottság napjától , amit a szülő, csak is kizárólagosan a gyermekére fordíthat, illetve jövőjét szolgálja (megtakarítási számla) és ennek a kapott összegnek levont x százalékából, pedig a gyermekek közoktatását (és minden olyat ami az ő érdekeiket képviseli) kell a kormánynak megfelelő szintre emelni és folyamatosan fejlesztenie a kor előrehaladtával.
Írják le véleményüket, gondolataikat, kinek milyen ötletük van a „családi pótlék” –kal.
" nincsen megfelelő anyagi megélhetése az ne is kapjon családit"
Jaja, akkor az kapjon, akinek amúgy is van ??? Támogassuk a pénzeseket, a szegényeket meg nyomjuk el még jobban????
Hát elnézést, de elég tájékozatlan ez ügyben, ugyanis a családi pótlék szót már megreformálták, hivatalosan gyermeknevelési-iskoláztatási támogatás a neve, és gyermeknevelési támogatás címen a tankötelezettség kezdetéig, iskoláztatási támogatás címen pedig a tankötelezettség végig jár, azzal a feltétellel, hogy a gyermek hivatalos tanulói jogviszonnyal rendelkezik.
Az pedig, hogy akinek nincs megfelelő anyagi megélhetése, ne is kapjon családit...hát, nézze...van, aki tisztességes, jó szülő, taníttatná a gyermekét, de rossz anyagi helyzetben van, akkor még ezt a kis segítséget is meg kéne vonni tőle?..én nem hinném. A megélhetési gyermekvállalás, mint sokan gondolják, egyáltalán nem létezik, ugyanis egy gyermek MINIMÁLIS ellátására sem elegendő az a havi 12 ezer, tehát ebből nem lehet megélni, aki rengeteg gyermeket vállal rossz anyagi helyzetben, az inkább felelőtlen, és a családtámogatási rendszertől vár csodát, de a "családi pótlék" nem egy ilyen csoda.
Nem a csp tehet a nyomorba szült gyerekekről.
Én eleve a gyerekvállalást szigorítanám, tanfolyamokhoz, vizsgákhoz, orvosi-pszichiátriai vizsgálatokhoz kötném. Mindenről papírt kérnek a munkahelyeken, mindenre jogosítvány kell, de a gyerekre, egy másik emberre nem. Ez a baj, nem a családi.
alanyi jogon járó CSP a legigazságosabb, mert a gyereknek jár nem a szülőnek.
amúgy pénzügyi dolgokhoz azért nehéz ügy kötni, mert pl. legyen egy nőci, akinek 70ezres fizuja van papíron, de milliárdos a pasija, és legyen egy másik nő, aki 200-at keres, de van 100eFt-os hiteltartozása, és egyedülálló, nincs is aki anyagilag segítse. így ha jövedelemhez lenne kötve a CSP pont az kapná, akinek "zsebpénz" ...
szerintem nem működik.
VISZONT... hogy arra menjen el, amire való, szerintem Széchenyi kártyához hasonló rendszer kellene, egy olyan kártyára kellene kerülnie a pénznek, amiből cigi, alkohol például nem vehető, illetve a gyerek életkorának megfelelően alakul az elkölthetőség - pl. 14 éves kor alatt gyorsétteremben nem használható. ja, és KP-re nem alkalmas, de pl. egészségügyi kártyaként használható (pl. orvost lehet vele kifizetni)
na ez már jó lenne!
egy taxisismerősöm mesélte, hogy 3 km-re furikázta a cigókat, háztól a mekiig, amikor segély/családi utalás volt... szóval sajnos nem mindenki a gyerekre fordítja a gyerek után járó összeget, ez a legnagyobb baj.
amikor még utánam is járt, anyu odaadta nekem zsebpénznek 14 éves korom után abból gazdálkodtam erre-arra :)
Így is elöregedő a lakosság.... még szerencse hogy nem vagytok politikusok!!!
Jogosítvány... és akinek nincs "jogosítványa" gyerekre azt erőszakkal majd abortuszra viszik vagy mi????
"gyermek közoktatásban elvégzett eredménye alapján kaphassa" - és akinek nem túl jó képességű a gyerkőc ezek szerint az sem kapna családit???
Hűha....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!