Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Hogyan kerül valaki olyan...

Hogyan kerül valaki olyan helyzetbe, hogy felelősen gyereket vállal, majd remegve várja a családi pótlék/egyéb segély érkezését?

Figyelt kérdés
2013. okt. 31. 11:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Házasságba vállalja, két korrekt fizuval rendelkező ember. Aztán anyuci megszül, apuci lelép mással, és otthon marad a gyerekkel, mert még kicsi, munkahelye meg vagy megmaradt, vagy gyerekkel már nem szívesen veszik vissza. Ha meg megy is dolgozni, egyedül eltartani megint nem annyira egyszerű, főleg, ha nem azonnal mentek szét, hanem mondjuk van 2 vagy 3 gyerek. Nem ritkaság. Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, de nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne manapság gondba kerülni anyagilag.
2013. okt. 31. 11:41
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

Férj,feleség dolgozik,gyereket vállalnak.Gyerek 2 éves koráig nincs gond,van gyed,apuka fizuja.Anyuka menne visza dolgozni,nem veszik vissza,onnantól csak gyes van és családi apuka fizuja mellett.

Közben esetleg apukát kirúgják vagy csak csökkentik az óraszámát,bérét,stb.

2013. okt. 31. 11:42
 3/18 anonim ***** válasza:
94%

Vagy megbetegszik valamelyik családtag,őt is támogatni kell,esetleg a baba születik betegséggel,ami elviszi az összes megtakaritást,anyuka nem tud visszamenni dolgozni.

Családban konkrét példa: Anyuka 300 nettó,apuka 500 nettó,jön az első baba,minden oké,rá 2 évre jön a második,aztán apuka rákos lett,munkahelyet elvesztette,rokkantsági pénz szinte semmi,anyuka 3 műszakba nem tud visszamenni,1 műszakos melót csak 100ezret fizetőt kapott,minden megtakaritásuk elment apuka kezelésére,kisebb lakásba költöztek,annak az ára is elment erre,így a család segiti őket.Pedig pár éve még ők voltak az álompár két szép gyerekkel jó melóval,stb.

2013. okt. 31. 11:45
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Kirúgták a férjét, és még nem talált munkát???

Akkora hitel törlesztőjük lett, hogy rámegy a havi fizetés??

Váratlan kiadás lépett fel a hónapban...

Nem vagyok ilyen helyzetben, de képzeld, gyeden vagyok, gyerekem eltörte a szemüvegemet, csak lekapta, vettem volna el tőle, és paff.

No, az én szememre egy szemüveg cirka 70 rugó. Hála Istennek volt rá pénzünk, de már egy ilyen esettől is kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy remegve várja a családi pótlék megérkezését.

Ez off: a kérdésfeltevésed mögött éreztem egy ítélkező hangnemet. Ez szerintem nem szép dolog.

2013. okt. 31. 11:50
 5/18 anonim ***** válasza:
66%
Képzeld, én úgy vállaltam gyereket, hogy minden hónapban várom a családit. Ha arra vártam volna, hogy minden egyes hónapban annyit költsek, amennyit akarok, meg még félre is rakjak, akkor soha a büdös életben nem lenne gyerekem.
2013. okt. 31. 11:58
 6/18 anonim ***** válasza:
47%
Veregesd akkor magad hátba hogy te hűűűde milyen ügyi vagy... de te is várhatod még remegve a családit. Nem tudhatod mit hoz a jövő!!!!
2013. okt. 31. 12:11
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem vagyok híve a felelőtlen gyerekvállalásnak, sőt... De most komolyan, aki csak úgy tud vállalni gyereket, hogy a családi pótlékkal együtt jönnek csak ki jól (de úgy kijönnek!), az ne vállaljon gyereket???

Kihalna az ország...

2013. okt. 31. 12:24
 8/18 anonim ***** válasza:
48%

Akár le is mondhatod a csp-t! Nem kötelező!

Majd ha a családfőt baleset, betegség, munkanélküliség éri akkor te is remegve várod!

Nem szép dolog más nyomorából gúnyt űzni! Mellesleg ha nem tetszenek a csp kérdések lapozhatsz!

2013. okt. 31. 12:37
 9/18 anonim ***** válasza:
94%

Én, igaz nem vártam remegve a családi pótlékot, de bizony majdnem egy éven keresztül nagyon szűkösen éltünk.

Mindkettőnknek nagyon jó fizetése volt a 3. gyerek születése előtt, gond nélkül el voltunk, hitelt is nyugodt szívvel felvehettünk.

Be mertük vállalni a 3. gyereket. A lányom 2 éves koráig nem is volt gond, férjem dolgozott én gyedet kaptam. Ezzel azért kevesebb volt a bevételünk mint a fizuval, de még így is bőven megéltünk.

Aztán megszűnt a férjem munkahelye, engem pedig nem akartak visszavenni. Akkor már csak a Gyes és a családi pótlék volt.

Bizony, ha nem lettek volna tartalékaink, nem tudom, hogy éltünk volna meg.

Rendeződött a helyzetünk, végül visszavettek, a férjem is el tudott helyezkedni.

Az alatt az idő alatt megtanultam spórolni, saját márkás ételeket venni. Csak hasznomra vált, egy csomó olyan dolgot ismertem meg, amit előtte nem.

Ne gondoljátok, hogy gazdagok vagy sznobok vagyunk, szó sincs róla, egyszerűen csak hó végén nem nullázzuk le magunkat, hanem félre tudunk rakni. Nem élünk nagy lábon, turiba járok, igyekszem akciós dolgokat vásárolni, így el tudunk menni nyaralni és a tönkrement háztartási gépeket le tudjuk cserélni.

2013. okt. 31. 12:54
 10/18 Szandy89 ***** válasza:
83%

Hogyan kerül olyan helyzetbe???

Elmondom az esetünket: Páromnak nagyon jó munkahelye volt, 280-300 ezer ft.ot keresett havonta.+ én 70 ezret. Az enyém lehetett volna jobb is,de örültem hogy ez is volt! Egy kis faluban élünk ahol semmi munkalehetőség a környéken. Terveztük a babát, 3. hónapban sikerült is! :) Nagyon boldogok voltunk! :) Tavaly októberben megszületett a kisfiúnk. Mindene megvolt ami kellett. Február elején közölték a férjemmel,hogy február 28-al megszűnik a cég ahol dolgozott! Így is lett! Talált másik melóhelyet,de itt csak 120-150 ezer a fizuja. A kocsi törlesztőnket közben 20 ezerről felnyomták 40 ezerre. Emellett kifizetem a telefon,a villany, a gáz és más közüzemi számlákat. + a kocsi biztosítás+casco. Ez így mindennel együtt 100-120 ezer között mozog! És akkor még nem vettem pelenkát a gyereknek, meg hasonlóak!

Ja! azt még kihagytam a történetből,hogy hiába volt meg a munkaviszonyom,nem gyed-et kapok hanem gyes+családi. ugyani a 70 ezerre kevesebb lett volna a gyed,mint a gyes.

Na! Ezért várom én is hó elején annyira!!!

2013. okt. 31. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!