Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Hogyan kerül valaki olyan...

Hogyan kerül valaki olyan helyzetbe, hogy felelősen gyereket vállal, majd remegve várja a családi pótlék/egyéb segély érkezését?

Figyelt kérdés
2013. okt. 31. 11:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nincs ítélkező hangnemben megfogalmazva a kérdés. A fő probléma szerintem is a munka elvesztése vagy rosszabb munkahelyi körülmények illetve ha az anyuka nem tud visszamenni a régi munkahelyére. Mi még csak most várjuk a babánkat, de nemrég párom munkahelye nagyon rossz helyzetbe kerül, fele annyit dolgozik és fele annyi pénzt kap, még nem talált másik munkahelyet, szerencsére van tartalék valamennyi, de jobb lenne nagyobb lakásra gyűjteni, mint felélni. A gyed-gyes-családi tervezhető, de a munka sajnos egyik percről a másikra bizonytalanná válhat.
2013. okt. 31. 13:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valakinek van jól fizető, normális munkája, egyáltalán nem jelenti azt, hogy holnap is lesz. Vagy hogy talál helyette olyat, ami hasonlóképp fizet. és mínusz pártízezer, meg egy gyerek, már jóval több, mint amire normál esetben kalkulál az ember. A tartalékot meg hamar fel lehet élni, már ha van. És ugye Magyarországon nem sokan tartalékolnak, inkább vesz mindenki hitelre mindent. Autó, lakás, műszaki cikkek. Ha meg még árfolyamváltozás is volt, na az szívás.
2013. okt. 31. 14:37
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
Új autó hitelre, mondjuk legyen olcsó, másfél millió. 500 ezret befizet, fizeti a hitelt, autó pár hónapon belül totálkár, a biztosítás fedezete ezzel megszűnik, és a fennmaradó 700 ezret fizethetik is vissza.
2013. okt. 31. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó számomra például az autó az ami a luxus kategória.

Aki nem tud használtat készpénzre venni az ne vegyen.

Nem tudom szerintem sok inkább csak szeret hisztizni érte.

2013. okt. 31. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
én nem ítélem el azt, aki remegve várja, de hogy mi a bánatnak kell kiírni minden hónapba mindenhova, hogy megjött-e a családi, meg írjatok bankot stb.. attól, hogy kiírják nem fog előbb megjönni..
2013. nov. 2. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Munkahely elvesztése a hitelek mellé bőven elég ahhoz,hogy legatyásodj.

Mi kevés hitel mellé vállaltunk gyerkőcöt,saját házba. Tudtuk fizetni,vettünk egy kocsit,akkor sem volt baj,mert közben mellékállásban vállalkozni kezdett az apuka (én végig gyed-et kaptam)- nem hozott sok pénzt,de miután kivágták a munkahelyéről,elég volt arra,hogy a megszokott módon éljünk. Majd volt egy rossz napja,amikor ugrott a jogsija egy évre és bünti csekket kellett fizetni,azonban jogsi nélkül dolgozni sem tudott. Pár hónap alatt elcsúsztunk a csekkekkel,mire sikerült munkahelyet találni- akkor szépen apránként rendeződött minden,majd kirúgták,megint mentünk lefelé,vegetáltunk...

Most ott tartunk,hogy talált (relatíve)jó munkahelyet,kezdenénk helyre jönni,a hiteleinkből alig van,erre az apja felkötötte magát,akit nekünk kell eltemettetni+ akinek tartozott,+ a banki hiteleivel nem tudom még mi lesz + a telefonja előfizetéses volt,még a párom intézte- szóval sok lett a váratlan kiadás,mellette az oep szívózik velem,a gyes-t sem tudja még a mák kiutalni.

És ez csak egy rövidke történet.....

Bár remegve nem várom-ez nagyon erős megfogalmazás- mert mindig forintra kiszámoltuk a pénzt,csak múlt hónapban nem,mert akkor már gyes-t vártam darab havit,amit nem küldtek,így nem volt elég a della.

2013. nov. 2. 16:07
 17/18 KovA1963 ***** válasza:
74%

Bárhogyan kerülhet valaki olyan helyzetbe, mert nem ismerheti a jövőt - és mert szar a társadalmi/gazdasági rendszer valamint az egész közösségi értékrend beteg.

Ahogy a közösség is az Élet mércéjével : önmagát minőségben és mennyiségben reprodukálni képtelen - sorvadó - éretlen a szabadságára kezelni a kényszereit.

A kérdés inkább az,

hogy mi a nagyobb felelőtlenség gyermeket nem vállalni vagy gyermeket vállalni.

Az élet mércéjével az első biztosan több mint felelőtlenség - mert ez a magatartás alapvetően vezet a közösség katasztrófájához a második pedig

kockázatos vállakozás, de az egyetlen esélyes kísérlet az élet mércéjének megfelelni.

2013. nov. 7. 13:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem tudja mikor kerül ilyen helyzetbe.

2 jó fizetéssel,tartalékkal vettünk lakást,majd vállaltuk első gyermeket. Aki 21 hónapos volt,mikor kiderült tartós beteg,munka vállalás is necces lesz így.

A cég közölte nem vesz vissza,a hitelünk duplájára nőtt,közben lett még egy gyerekünk,aki egészséges.

Jelenleg a párom fizetése van,nekem meg gyes+családi. Nem sok,elrakni nem tudunk,de megélünk. Az,hogy tudok e még dolgozni nem tudom,de bízakodom.

2013. dec. 3. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!