Hogyan kerül valaki olyan helyzetbe, hogy felelősen gyereket vállal, majd remegve várja a családi pótlék/egyéb segély érkezését?
Utolsó számomra például az autó az ami a luxus kategória.
Aki nem tud használtat készpénzre venni az ne vegyen.
Nem tudom szerintem sok inkább csak szeret hisztizni érte.
Munkahely elvesztése a hitelek mellé bőven elég ahhoz,hogy legatyásodj.
Mi kevés hitel mellé vállaltunk gyerkőcöt,saját házba. Tudtuk fizetni,vettünk egy kocsit,akkor sem volt baj,mert közben mellékállásban vállalkozni kezdett az apuka (én végig gyed-et kaptam)- nem hozott sok pénzt,de miután kivágták a munkahelyéről,elég volt arra,hogy a megszokott módon éljünk. Majd volt egy rossz napja,amikor ugrott a jogsija egy évre és bünti csekket kellett fizetni,azonban jogsi nélkül dolgozni sem tudott. Pár hónap alatt elcsúsztunk a csekkekkel,mire sikerült munkahelyet találni- akkor szépen apránként rendeződött minden,majd kirúgták,megint mentünk lefelé,vegetáltunk...
Most ott tartunk,hogy talált (relatíve)jó munkahelyet,kezdenénk helyre jönni,a hiteleinkből alig van,erre az apja felkötötte magát,akit nekünk kell eltemettetni+ akinek tartozott,+ a banki hiteleivel nem tudom még mi lesz + a telefonja előfizetéses volt,még a párom intézte- szóval sok lett a váratlan kiadás,mellette az oep szívózik velem,a gyes-t sem tudja még a mák kiutalni.
És ez csak egy rövidke történet.....
Bár remegve nem várom-ez nagyon erős megfogalmazás- mert mindig forintra kiszámoltuk a pénzt,csak múlt hónapban nem,mert akkor már gyes-t vártam darab havit,amit nem küldtek,így nem volt elég a della.
Bárhogyan kerülhet valaki olyan helyzetbe, mert nem ismerheti a jövőt - és mert szar a társadalmi/gazdasági rendszer valamint az egész közösségi értékrend beteg.
Ahogy a közösség is az Élet mércéjével : önmagát minőségben és mennyiségben reprodukálni képtelen - sorvadó - éretlen a szabadságára kezelni a kényszereit.
A kérdés inkább az,
hogy mi a nagyobb felelőtlenség gyermeket nem vállalni vagy gyermeket vállalni.
Az élet mércéjével az első biztosan több mint felelőtlenség - mert ez a magatartás alapvetően vezet a közösség katasztrófájához a második pedig
kockázatos vállakozás, de az egyetlen esélyes kísérlet az élet mércéjének megfelelni.
Senki nem tudja mikor kerül ilyen helyzetbe.
2 jó fizetéssel,tartalékkal vettünk lakást,majd vállaltuk első gyermeket. Aki 21 hónapos volt,mikor kiderült tartós beteg,munka vállalás is necces lesz így.
A cég közölte nem vesz vissza,a hitelünk duplájára nőtt,közben lett még egy gyerekünk,aki egészséges.
Jelenleg a párom fizetése van,nekem meg gyes+családi. Nem sok,elrakni nem tudunk,de megélünk. Az,hogy tudok e még dolgozni nem tudom,de bízakodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!