Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Mi ez hogy a családi pótlékot...

Mi ez hogy a családi pótlékot sokaktól hamarabb megvonják mint kéne?

Figyelt kérdés

"A középiskola befejezése után nem jár tovább a családi pótlék a gyerek után, így júliustól a Magyar Államkincstár már nem folyósítja azt. Ezzel együtt a családi adókedvezmény is megszűnik."

"Mi történik, ha egyetemen tanul tovább?

Bár családi pótlék nem jár az egyetemista gyerek után, a felsőoktatási intézményben továbbtanuló gyermek beleszámít az eltartottak számába. Ez azt jelenti, hogy ha van kisebb testvér (vagy más kedvezményezett eltartott), aki után még jár családi pótlék, kérvényezheti a szülő, hogy a számításkor vegyék figyelembe az egyetemista diákot is."

2023. júl. 14. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ui.: és az első válaszomban odaírtam, hogy "amikor kb. a legtöbb diák ".

A legtöbb nem egyenlő az összes jelentésével.

2023. júl. 14. 10:25
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
18 eves felnott, ennyi. Lehet menni dogozni az egyetem mellett (en is mentem, pedig marhara nem bufeszakon vegeztem )
2023. júl. 14. 11:42
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Egyébként már a nyitó idézet is hibás, mert a folyósítás a jogosultsági hónapot követi, júliusban még van folyósítás,

az augusztustól szűnik meg (a jogosultság meg júliustól)

2023. júl. 14. 12:38
 14/16 anonim ***** válasza:
21%
Ne a markodat tartsd támogatásért, hanem dolgozz többet. Én egy évig sem adnék családit, nemhogy felnőtt korig. Elleni nem kiváltság
2023. júl. 14. 13:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyetemista után nem jár családi, de igen , beszámító gyerek, vagyis ha több gyermek van a családban az egyetemista is beleszámít, és aki után jár családi ők azután kapják. Pl 3 gyerek , egy egyetemista akkor a két gyerek után jár családi, az összeg 3 után jár, de csak kétszer, és az adó kedvezmény is.
2023. júl. 14. 16:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező a legjobb példája, hogyan lehet egy cikknek csúfolt irományt a lehető leggyorsabban eljuttatni minden fél-analfabétának.
2023. júl. 31. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!