Mekkora gáz egy iskola esetében ha megvonják tőle az érettségiztetési jogot? 2 évre?
Ez mekkora presztízsveszteség az iskolának?
Mert egy jól felkészült diák végül is bárhol le tud érettségizni na de egy diák azért jár egy X iskolába mert OTT akar érettségizni és nem VALAHOL.
Aki idén végzős nem sokat tud tenni, így járt, kész, de aki 11. osztályos ott erősen fel van adva a lecke hogy egyáltalán maradjon-e az iskolában? Vagy menjen át más suliba ahol érettségizni is tud helyben?
minden működhet tovább mert a szabálytalanság az csak az érettségit érintette (annak szervezését) így egyéb dolgokhoz nem nyúltak hozzá. egyelőre.
mert az már most sejthető hogy nyáron lesz egy átfogó tanügyi vizsgálat ami ki tudja még miket tár fel.
"egy diák azért jár egy X iskolába mert OTT akar érettségizni"
Nem.
Egy diák általában azért választ egy iskolát, mert azt feltételezi, hogy ott a tanítás színvonala az ő várakozásainak megfelelő.
"Egy diák általában azért választ egy iskolát, "
egy diák mikor bekerül egy középsuliba 14 éves. mikor a döntés megszületik hova is jelentkezik még csak 13. szerinted ő dönt? A szülei döntenek. vele - jó esetben, rossz esetben helyette.
"anno a saját sulim esetében én döntöttem, hova menjek általános után, nem a szüleim"
Világos. Te a szuperdiák. De valamit megsúgok: tök8 te hogy döntöttél mert kiskorú lévén be nem iratkozhatsz sehova... úgyhogy ez egy műszar semmi duma. Oda mentél ahova a szüleid beírattak és pont.
Nem voltam szuperdiák, kifejezetten rossz tanuló voltam. De te már elhatároztad, hogy nem hiszel senkinek, csak a saját véleményedet várod vissza másoktól, ezt benézted. 🤣
Elmentem nyílt napra, azt mondtam, hogy nekem ez a suli tetszik, ezt jelölöm meg. Így tettem, oda is kerültem. Ebbe azt dumálsz bele, amit akarsz.😉
" csak a saját véleményedet várod vissza másoktól"
Az nem vélemény hogy egy 14 éves nem nagykorú nem iratkozhat be sehova. ez nem vélemény, ez TÉNY.
a kettő gondviselő (2 szülő esetén) közös jognyilatkozata nélkül NINCS beiratkozás. ez nem vélemény, ez TÉNY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!