Hogy gondolja az iskola és a tanárok, hogy ilyen gyenge oktatás mellett le tudja a diákjai érettségiztetni?
Tavaly beiratkoztam egy esti tagozatos érettségit adó gimnáziumba, ahol jelenleg 10-es vagyok. Az iskolát nem akarom megnevezni, és minösiteni sem, hiszen oda járok. . és a célom hogy megszerezzem az érettségit viszont, nagyon nem kerek dolgokat látok a háttérben.
Hogy egy két példát hozzak.. matekbol amég a vírus nem jött be tehát márciusig össz-vissz a halmazokat, és a lineáris-abszolutérték függvényeket vettük. Beszéltem a volt általános iskolai tanárommal, azt mondta hogy hetedikes tananyag. Márciussal ahogy a vírus bejött, és online oktatás megy, a tanár kuld heti 1x kb 10db feladatot.. most már eljutottunk az egyenlet megoldáshoz, viéte formulák stb.. persze mindenki ötös. Gondolom mindenkinek van valami okos matekos ismeröse.
Azt viszont tudom, hogy amég beültünk az iskolába, ott az osztály 99% még a lineáris fuggvényeket sem értette, megrajzolni nem tudta. Szoval tisztában vagyok vele, mint ahogy az osztály társaim is, hogy valami nem korrekt itt, hisz mindenki ötös, de a tanár az orákon meg látta az arcokon hogy igazábol hülye mindenki hozzá. És csak küldik a feladatokat, amiket mindenki megold.. de tudás nincs mögötte.
És ugyanigy minden tantárgyal.. kémiát pl meg sem tartják, hanem beadandó dolgozat volt, akkor is amikor még ment rendesen az iskola.
Angol does-doesnt, can- can-t használata, még csak egy szo dolgozat sem volt
és sorolhatnám még a tantárgyakat..de fölöslges. De azt tudom, hogy amikor gyerekként gimnáziumba jártam, kilencedikig jutottam el..mert annyira nem bírtam. Rengeteget kellett tanulni órárol órára
Kérdésem az lenne ( és nem az iskolát akarom moszerolni ahová most járok) de hogy gondolják ezt, hogy ugymond szépen szólva, felkészitetlenül le fognak minket érettségiztetni?
Tud valaki az országban még ilyen gimnáziumrol iskolárol? Nem kételkedem biztos hivatalosan müködik, bejegyzett iskola, de tuti van valami sundámbundám mögötte.
Válaszaitokat elöre is köszönöm
Esti tagozaton nem az ötös a cél. Sajnos oda nem a jövő atomfizikusai járnak (tisztelet a kivételnek). Jellemzően az esti tagozaton szervezett érettségin szinte mindenki átmegy egy kegyelemkettessel.
Lehet szidni a képzésen lévő oktatást. Annyit azért megjegyeznék, hogy az oktatás mélysége/színvonala nagyban függ a diákok képességétől is.
Matekból javaslom a mateking ingyenes középiskolai tananyagait. Tizedikes tananyag: négyzetgyök, n-edik gyök, másodfokú témakör, geometria, kombinatorika, gráfok, trigonometria.
A net tele van ingyenesen elérhető feladatgyűjteményekkel.
Köszönöm a válaszokat, jól tudjátok nem atomfizikus szeretnék lenni, hanem csak azért kell, mert bizonyos munkákhoz, poziciokhoz kérik. A Tanároknak az e fajta aggályaimat nem mondtam el, nem akarom öket vele megbántani, vagy hogy azt érezzék hogy a munkájukat minösitem vele. Ugy gondolom felnöttek lévén, tudják, hogy mit miért, milyen tematika szerint csinálnak. . és ha ez a szint elég ahoz, hogy minket diákokat leérettségiztessenek, akkor én nem bánom.
Megmosolyogtato-az elsö negyedéves vizsgan (az iskolánkban negyedéves vizsgarendszer van ) az okori görög drámákat kérdezte az irodalom tanár. szo szerint 3 perc volt a felelésem, elmondtam miröl szol a Trója 1-2 görög istent kérdetett..es ennyi. Kérdezi tölem a tanár, hogy akarsz még valamit mondani? Mondom akartam még beszélni homéroszrol, görög szinházrol, emberi erényekröl stb.. erre mondta a tanár hogy nem kell jo lesz, szuper felelésed volt ötöst kapsz. Kimentem a teremböl es a többiekkel azon botránkoztunk hogy erre saját magunknak nem adnánk kettest sem.
Szóval azt mondjátok, ha bejárok orákra kettessel átlöknek. Nem bánnám.
estin érettségiztem 2009-ben, ráadásul 2 iskolában, mert az egyiket megszüntették közben.
az első iskola egy jó nevű gimi volt, az oktatással semmi probléma nem volt, sőt jobb volt, mint a nappali gimibe, amibe jártam.
Nos, mivel gyenge voltam világéletemben matekból, már ettől kezdve magántanárhoz jártam, nélküle nem mentem volna át.
vírus ide vagy oda, az estin mindig gyorsan haladnak, matekból nem is tudtam tartani a lépést.
angolból meg azért jártam magántanárhoz, mert jól ment.
ebben a suliban negyedéves vizsgák voltak, és gyakorlatilag akik rendszeresen jártak órára, azokat mind átrugdosták( csak olyanokat buktatott meg a magyartanárnő, aki pl nem tudott igére példát mondani, de az már tényleg nagyon durva).
ezzel együtt tanulni kellett, sőt többet tanultam, mint korábban nappalin.
a második sulim már rosszabb hírű volt, 2 nap volt csak oktatás. igazából kb. semmit nem ért, amit ott tanítottak, otthon tanultam, és kész + jártam magántanárhoz.
magyarból az anyag feléig sem jutottunk el.
érettségin mindenki átment, egyáltalán nem szívoztak, csak előtte a bogaras magyartanár elkaszált pár embert év végén.
angolból emelteztem más városban, de végighallgattam a sulimban mások angol érettségijét, és mindenki átengedtek, pedig a többség egyáltalán nem tudott angolul.
„Szóval azt mondjátok, ha bejárok orákra kettessel átlöknek. Nem bánnám.”
nyilván iskolája/tanára válogatja, de estin nem jellemző a szemétkedés a tanárok részéről, sokkal inkább partnernek tekintik a diákokat, mint nappali tagozaton, hiszen tudják, hogy a többség munka, család mellett végzi, vagy különböző problémák miatt abba kellett hagynia a nappali gimit, és azért jár oda.
Nos, ha már itt tartunk elmondom. Ez valamilyen alapítványi iskola, mert még csak könyveket sem kapunk. Hazudnék ha azt mondanám, hogy abszolut nem tanulok. Nagy szerencsém, hogy a humán tantárgyakat szeretem, igy irodalom, történelemmel nincs sok gondom. Bár mostmég csak a középkori feudális történelemnél tartunk, alig várom a világháborús részt. Az nagy kedvenc.
Általában megnézem, hogy a tanár mit ad le, mi a követelménye 1-1 témakörnél, es ugy nézek utána, hogy az a témakör kidolgozott érettségi tételként a neten, mennyire boncolja azt az anyagrészt és azt tanulom. Eddig bejött.
Idegen nyelv sajnos nálunk csak az angol, igy bejárok arra is, jegyet kapok rá, de elintéztem egy másik iskolába a vendégtanuloi státuszt német nyelvre, így oda szo szerint csak év végén osztályozó vizsgázni megyek. 5 évet éltem németországban, meg tizen x évet tanultam idehaza, általánosban es szakiskolában. Szóval az előző, és idei német érettségi feladatokat játszva megoldottam magamtol is, felkészités nélkül. Szóban pedig.. le beszélem az emberről a bugyit németul.
De az angolom az kuka..
Szóval ezért kérdeztem itt, mert érzem azt, hogy a tanárok segitenek, szó szerint azon vannak hogy elöre hajtsanak érettségire, csak mivel eléggé hitetlen vagyok, meg világ életemben azt láttam hogy mindenért szenvedni kell, olyan hihetetlennek tűnnek még ezek a nyilvánvaló dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!