Mi ez hogy a családi pótlékot sokaktól hamarabb megvonják mint kéne?
"A középiskola befejezése után nem jár tovább a családi pótlék a gyerek után, így júliustól a Magyar Államkincstár már nem folyósítja azt. Ezzel együtt a családi adókedvezmény is megszűnik."
"Mi történik, ha egyetemen tanul tovább?
Bár családi pótlék nem jár az egyetemista gyerek után, a felsőoktatási intézményben továbbtanuló gyermek beleszámít az eltartottak számába. Ez azt jelenti, hogy ha van kisebb testvér (vagy más kedvezményezett eltartott), aki után még jár családi pótlék, kérvényezheti a szülő, hogy a számításkor vegyék figyelembe az egyetemista diákot is."
Mert 18 éves kor után, amikor kb. a legtöbb diák végez a középiskolával, onnantól kezdve már felnőttnek számít az illető és nem kap családi pótlékot.
Ez már évtizedek óta így van.
Képzeld, én mikor 2010-ben érettségiztem, utána mentem fősulira, utánam a szüleim már nem kaptak családi pótlékot. Csak addig kapod jobb esetben, míg középiskolás vagy.
19 éves voltam, mikor leérettségiztem, és abban az évben töltöttem be a 20-at. 20 évesen mentem fősulira.
De mégegyszer leírom, mikor leérettségizik valaki, utána már nem jár családi pótlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!