A második gyermek megszületése előtt adjam bölcsibe a picit, vagy maradjon otthon a kistestvérrel?
Ne add be!
Ha beadod, a lehető legtöbbet teszed azért, hogy a nagy megutálja a kistestvérét. Összekapcsolódik a fejében a kistesó érkezése azzal, hogy ki lett ebrudalva otthonról. Valljuk be, teljes joggal.
Nálunk egy évvel nagyobb volt a korkülönbség. A nagy kezdte az óvodát, pár hónappal később derült ki, hogy jön a kistestvér. A kicsi megszületéséig egy szűk tanévet járt óvodába. Így is kissé megérezte. Hisz őt minden reggel vitte a feleségem óvodába és pontosan tudta, hogy anya már nem dolgozni megy utána (mint az első pár hónapban), hanem haza a kistestvérhez. Amikor hazahoztuk óvodából, maximálisan igényelte az anyját. Ezt igyekeztünk is neki biztosítani, ezzel tudtuk tompítani a helyzetet.
Nagyon pici, egy teljesen más világba otthonról brutális kikerülni... soha nem raknám a gyerekem bölcsibe...
(Sem oviba... de még suliba sem... inkább legyen magántanuló és maradjon meg kreatív embernek...)
Egyeske...Kislányom,kisfiam,nagyobbik gyermekem, Jancsika,Juliska-nem lenne így értelmesebb? Annyira gáz ez a külföldről átvett személytelenkedés.
Nekem nem volt nagymama-nem is engedtem volna be-de eszembe sem jutott volna lepaaszolni a nagyot,hogy jaj,mit fogok kettővel kezdeni. Az én gyerekem, oldjam meg. Aki tud bánni a gyerekkel és nem fél nevelni,esetleg nemet mondani,megtanítani várni a sorára,az nem parázik ilyeneken.
3évesen már meg lehet kérdezni,hogy ő mit szeretne,mert el tudja mondani,miután felvázolod neki a variációkat. Utána tudod alakítani az aktuális opció magyarázatát. Amúgy mivel 3 éves, nagyon valószínű,hogy ha épp akkor adod be,mikor a kicsi születik,akkor-legyen bármilyen értlmes stb-csalódott lesz,hogy ő már "nem kell". Én teljesen biztosan nem adnám be,hanem élvezném,hogy a nagyot bevonhatom az egész babázósdiba. Miért ne lehetne "játszózni",míg a kicsi alszik? Vagy bármit együtt csinálni? Nekem ez olyan hihetetlen...
Ha gyesen vagy gyeden vagy, nem illet meg a bölcsőde, tehát nincs kérdés...Nem lehet igénybe venni több szolgáltatást egyszerre (illetve elvileg nem lehet, tudom, az ügyeskedők megoldják).
De ne b*ssz ki más szülőkkel, akiknek MUSZÁJ dolgozni menniük azzal, hogy szórakozásból beadod a gyereket bölcsődébe..
Valamint a gyerek szempontjából sem jó, de ezt már fölöttem elmondták, utálni fogja a testvérét és frusztrált lesz hogy a kicsi otthon maradhat veled neki meg "el kell takarodnia" otthonról...Mert neked nehéz két gyerekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!