Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsibe mehet az akinek az...

Bölcsibe mehet az akinek az anyukája várandós, vagy otthon van a kistestvérrel?

Figyelt kérdés

Szeretem ezt az oldalt,sok segítséget kaptam már tőletek :-) .

De néha olvasok itt egymásnak ellentmondó dolgokat például a bölcsödei férőhelyekről írjátok,hogy nagyon korlátozottak és ,hogy mindkét szülőtől igazolást kérnek a munkahelyről,mert szóba sem állnak az emberrel ha az egyik szülő nem dolgozik éppen.

Máskor pedig teljes természetességgel arról kérdeztek,hogy menjen e bölcsibe a nagyobb gyermek,mert otthon már unja magát anyával,ilyenkor magánbölcsikről beszéltek akik ha fizetnek a családok értelmes módon lekötik a gyerekeket délelőttönként ?

Én most szoktatom éppen be a bölcsibe a kissebbik gyermekemet,a nagyobb is járt bölcsibe.

2012. szept. 12. 14:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Minden attól függ, hogy hol van az ember, és hogy az adott helyen mennyi férőhely van a bölcsiben.

A jogszabály elvileg úgy szól, hogy az a gyereked nem járhat bölcsibe, amelyik után felveszed a TGYÁST vagy GYEDET. Ha GYESEN vagy, akkor mehet. Ezen felül a bölcsik szelektálnak, és ha valaki otthon van pl. egy még kisebb gyerekkel, akkor nem veszik fel. És előnyben részesül, aki gyermekét egyedül neveli. Stb. Ezért kérik a munkavállalóit is, azzal "bizonyítod", hogy dolgozol. (Van aki tud szerezni ilyet, és mégsem dolgozik...)

A magánbölcsi meg mindenki számára lehetőség, akinek van pénze rá, és van férőhelye.

2012. szept. 12. 14:31
 2/2 anonim ***** válasza:

OFF

Ez engem is érdekelne!

2 évesen májusban adtam bölcsibe a kisfiam mert vissza kellett mennem dolgozni,időközben teherbe estem,januárra vagyok kiírva!

Akkor most januárba ki kéne vennem bölcsiből a fiam mert itthon vagyok a kistesóval és TGYÁS-t fogok kapni??Mikor már nagynehezen beszoktunk és végre nem sírva megyünk reggel a bölcsibe??Meg vegyem ki januárba de szeptemberben meg szokassam be újra az oviba!Hát az milyen össze-visszaság lenne szerencsétlen gyerekemnek?Azt se érteni mi van?Egyszer megyünk egyszer nem??ÁÁ...bocs kérdező hogy nem tudtam érdemben válaszolni de a jogszabály akkor ezek szerint nem valami fajin!

2012. szept. 13. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!