Anyukák! Ovi előtt még reggelizik otthon a gyereked?
Most kezdjük majd az ovit és nem tudom hogy reggelizzünk-e még otthon. Reggel ha felkel(7kor) iszik kb másfél deci kakaót és aztán csak 8 és fél 9kilenc körül szoktunk reggelizni.
8ra megyünk az oviba, nem tudom ott mikor van reggeli.
Együnk otthon vagy elég csak az oviban?
2 és fél éves kislány anyukája
Köszönöm!
Az én lányom nem nagy étkű. MA is megitta reggel a kakaóját és utána 10kor volt hajlandó enni egy kis üres kiflit.
Az oviban kérdezd meg a reggeli pontos idejét.
Nálunk a kiscsoportban 8,30-kor volt reggeli, közösen együtt, mondván ők még picik, szokják a rendet. Középső és nagycsoportban pedig 8-9 között folyamatosan, ahogy beértek. Két asztalkánál lehetett reggelizni, kiszolgálták magukat, a dadusok segítettek önteni italt.
Aztán az is számít, hogy ébredéstől az ovis reggeliig mennyi idő telik el.
Mivel mi 5 perc sétára lakunk az ovitól én nem reggelizettem őket. Amikor felkeltek nekem sosem akartak azonnal enni, én is ilyen vagyok, nekem kell legalább fél óra, hogy tudjak enni. Kiscsoportosan felkeltek 7.15-kor, 8-ra már az ovi asztalánál ültek, ha itthon vagyunk, akkor se esznek korábban. Azért sem akartam, hogy itthon egyenek pár falatot, mert amikor bemennek az oviba, akkor még nem lennének éhesek, kihagynák a rendes reggelit, aztán délelőtt kopogjon a szemük az éhségtől.
Szóval kérdezd meg az ovis reggeli időpontját, ha pl. nálatok 9-kor van, akkor egyen pár falatot, ha már 8-1/2 9 között, akkor elég neki az a pici kakaó .
Köszönöm!
Rákérdezek az oviban, mert itt meg vegyes csoport van.
Hát sajnos az én lányomtól még nem hallottam, hogy éhes lenne.
Én fél 9-re hordom a lányomat az oviba, ekkor szoktak reggelizni.
De az enyém nem szeret bent enni, így mielőtt indulunk, adok neki egy joghurtot. Ha nem adok neki joghurtot itthon, akkor nem eszik reggelit, mert az oviban nem eszik reggelit (ebédet szerencsére eszik).
Rendes reggelit nem esznek, csak valami könnyűt, pl. joghurt, banán, tej/kakaó, pár szem keksz stb.
7 körül kelnek, 8-ra viszem őket, fél9-kor van reggeli.
Itthon is úgy szoktuk csinálni, hogy ébredés után esznek valami könnyűt, majd 1-2 óra múlva eszünk rendes, tápláló reggelit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!