Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Beíratnátok a gyereketeket...

Beíratnátok a gyereketeket olyan csanába/bölcsibe, ahol a nevelő direkt bunkó veletek?

Figyelt kérdés

2016-ban nyílt egy családi napközi tőlünk 400 méterre. Modern, jól felszerelt, és igen jó híre van, a közelsége pedig nagyon jó, így úgy terveztük szeptembertől beíratjuk a lányomat (akkor 21 hónapos lesz). El is kezdtük az ismerkedést, de a tulaj, aki egyben a gondozó is folyton lekezelő és bunkó velem. Eleinte azt hittem azért, mert rossz napja van, vagy mert még idegen vagyok, de nem javult a helyzet, sőt..

Így hát utána jártam, és kiderült az a baja velem, hogy nem megyek vissza dolgozni, és ennek ellenére akarom beadni csanába a lányomat. Meg is jegyezte nekem, hogy ő ezt az intézményt a dolgozó szülők segítésére hozta létre... Ezek után kezdem úgy érezni, hogy nem kellene ide jelentkeznünk, csak jó lett volna a közelség miatt, ebéd után csak le tudtam volna sétálni a lányomért.

Szeptember 1-re vagyok kiírni a fiammal, előre láthatólag császárral szülök (mivel az előző is császáros volt, és kevés idő telt el a két terhesség között) így biztos nem fogom tudni ellátni legalább 6-8 hétig a lányomat, akinek egyébként már most akkora a mozgásigénye, hogy heti 3x járunk úszásra, 1x játszóházazni, és minden nap legalább 1-1,5 kilométert sétálunk, ennek ellenére napközben 40 percnél többet nem alszik. Amiatt döntöttünk a csana mellett, hogy ott délelőtt eljátszhasson a többiekkel, kimozogja magát, délután pedig nyugodtabban barátkozhasson a kistesójával.

Ti keresnétek másik bölcsit/csanát, ahol esetleg kedvesebbek a gondozók, vagy nem érdekelne a stílus, és maradnátok ennél?

2018. ápr. 3. 20:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fel sem vennék! Hiszen preferálja a dolgozó szülőket, és ha annyira felkapott, akkor nem te leszel az első a listán...
2018. ápr. 4. 07:58
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

Igaza van az igazgatónak. Nem kell lepasszolnod a nagyot mert születik a kicsi. Igy is elég trauma lesz neki hogy jön egy kistesó, ha még azt látja h nem is lehet otthon veled hanem elpaterolod máshova (ezt ő igy fogja megélni), az nagyon rosszul fog neki esni.

Mért ne tudnád szülés után ellátni a nagyot? Sok ezer nő megoldja ezt császár után is. A kicsit el fogod tudni látni vagy őt is lepasszolod amig gyógyulsz? Semmi nem lehetetlen csak akarni kell. Apa is mehet 1 hét apa szabadságra ilyenkor, ha nincs nagyszülői segitség akkor pedig gyermekágyas segitőt alkalmaznék erre az időszakra.

Ráadásul a kicsi még 2 éves sem lesz ekkor, tényleg nem értem mért kéne családi napközibe mennie.

2018. ápr. 6. 09:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Apának 5 napja van ugye, amiből minimum 3, de lehet hogy az összes arra megy el, hogy otthon van a lányunkkal amíg én a kórházban vagyok.

Nem olyan ellátásra gondoltam, hogy nem tudok neki reggelit adni vagy felöltöztetni és pelenkát cserélni, hanem arra, hogy nem tudom megadni neki azt amire vágyik/szüksége van.

Az előző szülés után 2 hétig alig bírtam mozogni, ha köhögtem egyet akkor úgy éreztem szétszakadok, és annyira fáradt voltam hogy nem aludni mentem mikor a kicsi aludt hanem konkrétan beájultam az ágyba.

Ilyen állapotban ő hiába mutat az ajtóra és kezdi felvenni a kabátját, nem fogom tudni sétálni vinni, úszni meg főleg nem, hiszen minimum 6 hétig vízbe sem mehetek. Játszóház még kb. utána is kilőve, hogy a kicsi ne kapjon el semmit...

Azt tudjuk csinálni, hogy apa kiveszi az 5 nap szülésre járó szabit, utána még 1 hét sima szabit, majd utána anyukám is 1 hetet kivesz és átjön segíteni, de pl. anyukám nem tudja elvinni sehová mivel nincs jogsija, és ez is csak 3 hét a 6-8-ból ami a felépülés ideje.

Én szerintem jobb neki a társaságban mint itthon bezárva, de hát az is lehet hogy nem. Ha játszóházba megyünk akkor sincs mellettem, megy felfedezni, ha sétálunk akkor is csak hátra néz időnként megvagyok-e, de amúgy megy magától, szóval azt is rosszul élné meg ha amiatt nem csinálhatna semmit mert megszületett a tesója, nem csak azt hogy most miatta csanába kell menni..

2018. ápr. 6. 12:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Jobb neki a társaságban, persze, de nem pont akkor amikor a kistesó születik. Egy testvér születése megvisel egy gyereket, ezt nem kellene azzal tetézni hogy pont akkor kell megszoknia az anyától való elválást és a közösségbe való beilleszkedést.

Mért a csanában majd viszik úszni meg játszóházba meg 1,5 km-t sétálni? Na ugye hogy nem. Kibirja az az 1-2 hónapot otthon mikor nem tudod vinni sehova (apa vagy nagymama addig is el tudja néha amikor otthon van), utána meg már a babakocsival együtt tudtok sétálni menni amennyit csak akartok.

Arról nem is beszélve hogy egy 1,5 éves gyerek közösségbe kerülve nagyon sokat szokott beteg lenni az első 1-2 évbe, nem hiszem hogy ez jó lesz egy újszülött mellett.

Nekem a nagy 2,5 éves volt és megviselte a kicsi születése (már szobatiszta volt de visszaesett, alvási nehézségek), pedig igyekeztem mindent ugyanúgy csinálni mint előtte (császárral szültem, apuka 1 hétig, majd mama 1 hétig volt itthon velünk, utána egyedül oldottam meg a két gyerekkel). Nekem 6 hónapos volt a kicsi mikor a nagy 3 évesen oviba került, és folyton beteg volt. Szó szerint 1 hét ovi, két hét otthon, minden betegséget elkapott a kicsi is, akinek általában jobban elhúzódott, igy mire ő kigyógyult végre a nagy már hozta is haza a következő virust..., tehát szó szerint folyamatosan beteg volt. Igy utólag még egy hetet vártam volna az oviba szoktatással.

Ráadásul nálunk az oviban csak délig maradhatnak azok akiknek az anyja otthon van a kistesóval, igy fél 1-re mindig mentem a nagyért a kicsivel babakocsival. A nagy nehezen szokott be, sokat sirt eleinte, csak akkor szerette meg igazán az ovit mikor a kicsi is ovis lett.

2018. ápr. 6. 13:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Oda biztosan nem íratnám be ahol ennyire nyíltan nem szívesen látnak titeket.A többi már a te döntésed.
2018. máj. 11. 11:36
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem adnám. Elég baj szerencsétlen kislánynak hogy a saját anyja szabadulni akar tőle.
2018. máj. 11. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!