Beíratnátok a gyereketeket olyan csanába/bölcsibe, ahol a nevelő direkt bunkó veletek?
2016-ban nyílt egy családi napközi tőlünk 400 méterre. Modern, jól felszerelt, és igen jó híre van, a közelsége pedig nagyon jó, így úgy terveztük szeptembertől beíratjuk a lányomat (akkor 21 hónapos lesz). El is kezdtük az ismerkedést, de a tulaj, aki egyben a gondozó is folyton lekezelő és bunkó velem. Eleinte azt hittem azért, mert rossz napja van, vagy mert még idegen vagyok, de nem javult a helyzet, sőt..
Így hát utána jártam, és kiderült az a baja velem, hogy nem megyek vissza dolgozni, és ennek ellenére akarom beadni csanába a lányomat. Meg is jegyezte nekem, hogy ő ezt az intézményt a dolgozó szülők segítésére hozta létre... Ezek után kezdem úgy érezni, hogy nem kellene ide jelentkeznünk, csak jó lett volna a közelség miatt, ebéd után csak le tudtam volna sétálni a lányomért.
Szeptember 1-re vagyok kiírni a fiammal, előre láthatólag császárral szülök (mivel az előző is császáros volt, és kevés idő telt el a két terhesség között) így biztos nem fogom tudni ellátni legalább 6-8 hétig a lányomat, akinek egyébként már most akkora a mozgásigénye, hogy heti 3x járunk úszásra, 1x játszóházazni, és minden nap legalább 1-1,5 kilométert sétálunk, ennek ellenére napközben 40 percnél többet nem alszik. Amiatt döntöttünk a csana mellett, hogy ott délelőtt eljátszhasson a többiekkel, kimozogja magát, délután pedig nyugodtabban barátkozhasson a kistesójával.
Ti keresnétek másik bölcsit/csanát, ahol esetleg kedvesebbek a gondozók, vagy nem érdekelne a stílus, és maradnátok ennél?
Keresnék másikat!
Egyébkén sok csanában ilyen véleményen vannak a gondozók, vezetők.
Az ő véleménye is érthető. Ha nem akarsz konfliktust keress másikat
"...így biztos nem fogom tudni ellátni legalább 6-8 hétig a lányomat..." ---> miért nem? Már így előre megy a problémázás.
Ettől Függetlenül én is beírattam, de én a kicsi születése után 2 hónappal kezdtem beszoktazni. Megmondtam a vezetőnek, hogy heti 1x délután járunk úszni, gyetekjógára, de délelőtt unja magát és mivel igény szerint szoptatok sokszor a tv maradt. Így megértette, higy miért szeretném heti 3x délelőtt járatni és egy rossz szót nem mondott. Most már minden hétköznap megy, mert nagyon szereti.
21 hónaposan semmiképpen nem írtanám be, ha a 3 évet töltené is erősen elgondolkoznék rajta. Hidd el elvben nagyon szépen működik, h ebéd után elhozod, de a gyakorlatban egy rettenetes macera. Hiába 400 méterre van. Másrészt amit előttem már sokan említettek mindenféle nyavaját hazahozna az újszülőttnek, harmadrészt, még a nagy is olyan kicsi, h biztos felütné a fejét a féltékenység, pláne ha jól értem akkor kezdené, amikor születne a kicsi, totál rossz az időzítés.
És ami mindent visz, az ahová tudod, h nem szívesen fogadnak, nem jössz már most ki jól a vezetővel, mert megmondták kerek perec, h ez a dologzó nőknek van, nem a babázóknak, eszem ágában sem lenne beíratni.
Inkább napi pár óra fizetnék bébiszittert, aki "házhoz jön", foglalkozik a naggyal, ez nem opció?
Pont ekkora korkülönbség van a gyerekeim között. A fiam 21 hónapos volt a kislányom születésekor. Még otthon volt velem. Én is erősen gondolkodóba estem, hogy menjen-e heti párszor közösségbe, aztán meggyőztem saját magam (pontosabban győzött a lelkiismeretem), hogy éppen elég trauma lesz a fiamnak a húga születés, hát még ha pont akkor le is passzolnám...biztos voltam abban (meg sok helyen olvastam is), hogy ez a tesóféltékenység melegágya lenne.
És nagyon jól döntöttem, életem egyik legjobb döntése volt, hogy a fiam otthon maradt velünk. 3,5 évesen kezdte az ovit, addigra már szomjazta a társaságot. És addigra fantasztikusan összenőttek a testvérek, imádják egymást, olyanok, mint az ikrek. És a tesóféltékenység is gyorsan elszállt.
Ja, és császáros voltam, és nem volt gondom, simán elláttam a két gyereket.
Javaslom, a nagyobb gyereked életén, rutinján most semmit ne változtass a tesó születése előtt.. és még utána sem. Maradjon minden változatlan, stabil a nagyobb gyerek számára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!