Miért érdeke egy bölcsödének hogy ne legyen rendszeres gyermekvédelmis gyerek?
Gyermekem lassan megy oviba, tavasszal iratom be.
A gondozok állandóan nyaggatnak azzal hogy mikor lesz 8 orás munkám es marketingelnek h pl az etkezés akkor is ingyenes lenne stb
Nem magyarazom nekik hogy ha lejonne a buszkoltseg es a gy.vedelmi akkor ugyis ugyanott lennék nem konnyu munkát talàlni stb pláne h igy több a gyermekkel töltött időm is kulönben csak vacsi fürdetésre látnám és nekem a gyermekem az első.
De szinte naponta ezen pattognak.
Mi állhat a háttérben?
buszköltség? Hát hova jársz te busszal, hogy a bérletárad majdnem eléri a minimálbért??? :O
amúgy gondolom neked akarnak jót, ne csak vegetljatok. Uram bocsá' (nem tudm mi a helyzet veletek, csak ilyenek jutottak eszembe), látják, hogy nincs a gyereknek meleg cipője, lukas a nadrágja, nincs váltás kabátja, éhesen megy be, stb. amiből arra következtetnek, hogy nem álltok fényesen anyagilag...
hangsúlyozom, SZERINTEM ez lehet a háttérben
Előzővel értek egyet. Elég árnyaltan írod a verziódat. Kezdjük ott, hogy mit keres a bölcsiben, miért gyermekvédelmis?
Más is imádja a gyermekét, mégis járatja közintézménybe. Nyilván nem érdekből kérdezgetnek, hanem a gyerek érdekeit nézik, és valószínűleg nem látnak semmit sem rendben. Nem zörög a haraszt..
Valami pedig biztos van mert sok most az
adminisztracios munkajuk is, velem is papirokat irogatnak alá.
Nem min.ber a buszklt hanem annyival keresnek tobbet 8-ban hogy ugyanannyim maradna.
Reszmunkaidos berem magasabb es tudok tulorazni es kozel a mostani m.hely
Ha vhova elmennek 8- ba kb 40- el kapnék tobbet es nem valiszinu hogy nem
kene busszal jarni.
Szoval netto pl 80 ezres munkabol -20-20 busz es bolcsi díj.most meg kapok hivatalosan 40-et plusz feketen tulora
Ha lenne 8 oras allas no 100-140 akk megerne de most is diplomaval minimalbereztetnek reszmunkaban.
Nem tudom ok hol elnek v gondozokent mennyit keresnek h szerintuk 80-bol megel e egy egyedulallo gyerekkel rezsivel..
A gyermekvedelmi kedvezménnyel a gyerek előnyt élvez bölcsődei felvetelnel.
A bölcsődei étkezés csak gyermekvedelmivel ingyenes, minimálbér esetén már túl magas a jövedelem.
A gondozoknak semmi érdekük nincs abban, hogy a gyereked rendszeres gyermekvedelmiben részesül e vagy sem, se hasznuk, se karú nincs belőle.
Diplomás írástudatlan...
Nem valószínű,hogy nem kell busszal járni... Nem is keresel mást,honnan tudod,hogy nincs is?
Nem lehet megélni 80-ból. Nem hát,de ha gyermekvédelmit kapsz,akkor túl sokat nem kereshetsz. Kétlem,hogy most a 4 órásra és a fekete pénzzel együtt 100 ezret,vagy többet kapnál.
Más is vacsi és fürdetéskor látja,csak dolgozik is mellé. Szóval nem kell itt előadni,hogy másnak nem a gyerek az első,mert 8 órában dolgozik.
Nekem a bérletem 43ezer volt,plusz a helyi 5000. Térítéssel is 7000 volt a távolsági,tehát a bérleteim voltak 12 ezer,a bérem meg 52 ezer. Mégis dolgoztam,egy gyerek mellől 8órában. Miért? Hogy a másodikkal csedet kapjak fél évig a gyes helyett. Két gyermekes adókedvezménnyel kapok 50 ezret. Gondolhatod mire elég. De nekem fontos volt,hogy ne csak párom hozzon haza valamit. Bár tény,nemsoká ő veszi át a kicsit gyeddel. De simán mennék vissza dolgozni 8 órában majd,ha másfél-két éves lesz a pici,mert mindenki ezt csinálja,nem én lennék az első rendesen dolgozó nő gyerekek mellett.
De amúgy egyszerű. Mond meg,hogy nem akarsz többet dolgozni,mert megéltek ennyiből is. A kaja ingyenes maradna,igen,mert az egy főre jutó ha kevesebb,mint 89ezer,akkor ingyenes.
Mellesleg arra nem gondoltál,hogy lehet őket piszkálják,hogy miért foglalja a helyet egy fél állásban dolgozó ember gyereke,mikor van millió jelentkező,akik teljes állásba mennének vissza?
Teljesen mindegy nem, hogy félállàs vagy teljes, plàne ha túlóràzik is.Dolgozik, nem? Pénzt keres a csalàdnak, gyerek jól el van làtva, és tud is a gyerekkel lenni normàlisan, mert nem este kell főzni...stb. Szerintem a legszupibb dolog, ha egy anyuka részmunkaidőben dolgozhat. :)
Kérdező, én nem köntörfalaznék, megkêrdezném legközelebb, hogy miért kellene neked 8 órába dolgozni? Mi az oka, hogy azt mondjàk? Az lenne a legegyszerűbb. Az is lehet, hogy csak falusi érdeklődés. Vagy tényleg nem a legápoltabb a gyerek, úgy gondoljàk. Annyi minden lehet, kérdezz rà!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!