Bölcsiben mennyire várják el, hogy önálló legyen a gyerek? Tapasztalatok?
Fiam 2éves, szeptemberben kezdi a bölcsit.
Mennyire kell önállónak lennie? Kanállal levest, főzeléket szépen eszik, villával pl. tésztát nem nagyon tud. Azért figyelnek rá, hogy rendesen eszik-e? Tudom sok a gyerek, nem állhatnak mindegyik mellé oda, de ha kell besegítenek?Öltözni sem tud egyedül, inkább vetkőzni. Ha wc-re megy, segítenek neki törölni, öltözni? stb.
Lányom is 2 éves lesz szeptemberben, akkor kezdi a bölcsit.
Nem várnak el semmit. Sőt ha etetni kell, etetik. Öltöztetik, pelusozzák, stb stb.
Volt 3 hete szülői, kaptunk tájékoztatót is, meg egy jópár oldalas kérdőívet kell majd kitölteni a gyerektől. :)
gondozónő vagyok.
azért a sok gyerek nem annyira átláthatatlan, egy embernek max 6 gyereke van. mondjuk szeptemberben ugye nincs max létszám sem.
én úgy szoktam, hogy odaülök velük az asztalhoz és együtt eszünk. ha én befejeztem (én elég gyorsan eszem hozzájuk képest), akkor kezdem el nekik belapátolni, addig hagyom őket :) villa egyáltalán nincs a bölcsiben :D mindent csak kanállal esznek, majd oviban kezdenek csak villával enni, de azt is majd csak középsőben ;)
öltöztetni is úgy szoktam, hogy kimegyünk az öltözőbe és "együtt felöltözünk", közben osztom pket, hogy ne vegyék a cipőt, először a nadráááágot, neee a cipőőőőt, le kell venni a.... :D aztán elkezdem felöltöztetni őket :) általában novemberre már jól megy :)
aki szobatiszta annak nem segítek kitörölni meg felöltözni, ez is a szobatisztaság része, hogy tudja, viszont természetesen ott állok mellette és mondom, mondom, mondom, aztán igazítok ha kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!