Használja valaki azt a nevelési eszközt, hogy amikor hisztizik a gyerek vagy nagyon rossz, akkor azt mondja, hogy "jön a mumus, jön a rendőr, jön a . "? Használ, helyes ez? Vélemények és saját tapasztalatok érdekelnek!
Ha kifogyna az eszköztáramból minden akkor sem alkalmaznám azt a módszert!Ezzel olyan félelmet keltesz a kislányodban,hogy akár éveken keresztül cipelheti...de hisz te magad is leírod,hogy gyerekkorodba te is féltél az ilyesfajta fenyegetésektől akkor te miért alkalmazod??
Azt fogadd el,hogy a hisztin minden gyerek átmegy,keresztül megy,sőt sok pszhológus állítja,hogy kell is a gyemek éntudatához,kiállásához!
Írj le egy hiszti szitut nekünk(miért hisztizik,hogy kezdődik,mit csinál hiszti allatt)és mi akik már túl vagyunk 1-2-3 gyerkőccel ezen hátha tudunk praktikussabb tanácsot adni.
A rendőrrel ijesztegetés azért is halmozottan rossz, mert így esetleg pont akkor nem fog segítséget kérni tőlük, amikor szükség lenne rá.
A rendőrséggel szemben hülyeség zsigeri félelmet nevelni a gyerekbe.
Később ez megmarad egy belső, erős ellenérzésként, amit már ő se tud megmagyarázni, de bizalmatlan lesz velük szemben.
A rendőrségtől az féljen, aki bűncselekményt követ el, az átlagember ne.
Bár könnyebb ijesztegetni valamivel, egy-kétszer nekem is kicsúszott a számon (mit szólnak az emberek a boltban stb...)
Én vettem egy hisztikönyvet hátha az segít. Pont úgy van benne lerajzolva, hogy ahogy a kisgyerek egyre jobban hisztizik, egyre nagyobb "hisztiárnyék" lesz mögötte. És a végén legyőzi a hisztit és az árnyék is eltűnik.
Úgyhogy amikor a gyerekem hisztizik, mindig igyekszem pozitívan beállítani, hogy le kell győzni a hisztit amikor érzi hogy közeled, győzd le a hisztiárnyékot stb. De soha nem riogatom, nehogy féljen valamitől.
Bocsi, ez off lesz. De hasonlo dilemmaban vagyok. 2 eves lanyom egyik reggel feltetlenul papucsban akart menni bolcsibe. Szerencsere epp nem volt szemelott a papucsa, es 15 perc hiszti utan azt talaltam mondani neki, hogy elvitte a cica. Ezt elfogadta, de delutanra visszahozta a cica, akkor meg nem akarta felvenni, ezert megfenyegettem, hogy oke ne vegye fel, de akkor elviszi megint, es nem is hozza vissza. Na most ott mar felveszi, de ez a cica dolog megegyszer elojott, hogy nem akar a bilibe kakilni, merges lesz a cica, de belekakil, akkor hoz ajandekot, igy is lett. Ez igy folytathato? Vagy ne is emlegessem ezt a franya cicat tobbet?:)
Amugy ijesztegetni nagyon nem akarnam, es ilyen mumus, rendor, stb... Nem alkalmaznek, mert nagyon tudnak am rettegni. Szomszed kislanyt vampirral ijesztgettek, en lanyom meg ribizlit evett, folyt a leve a szaja , azota is sir, ha meglat minket, pedig reg elmult a ribizli szezon :S
soha nem hazudok a gyerekemnek, más dolgokban sem, és sajnos az emberben benne van a félelem, nem akarom még jobban gerjeszteni.
az oviban gyakran hallom hogy egy anyuka ezzel ijesztgeti a gyerekét, a kisfiú pánikszerűen fél a rendőrautótól :(
Kedves hármas válaszoló kérlek segíts,egy teljesen másik kérdező vagyok,de ez is hiszti
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
kérdező bocsánat az offért
egyébként pedig az ijesztegetés sztem sem jó modszer
Tehát fél a szirénától, Te pedig még inkább azzal ijesztgeted?-szerinted ez jó?
Tehát pl neked tériszonyod van, és ha elrontasz valamit, akkor ki kell állnod egy torony tetejére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!