Sziasztok. KISGYERMEKNEVELŐként dolgozom, és gyakran olvasgatom az itt feltett kérdéseket. Nagyon bántja a fülem, mikor "dadusnak", "dajka néninek" és "gondozónőnek" nevezitek a kisgyermeknevelőket. Dajkák az óvodákban vannak, a gondozónők pedig a fogyatékkal élőket gondozzák.
A húgom bölcsis "dadus" és ő nagyon szereti, ha így hívják a gyerekek és a szülők is. Mindegyik kolléganőjét dadusnak hívják. Ő amúgy fősulit végzett és ez a hivatalos megnevezése: Csecsemő és kisgyermekgondozó. Szerintem a dadus nagyon szép elnevezés.
2014. dec. 10. 19:43
22/26 anonim válasza:
Hát ez fantasztikus!:)
Kedves,tisztelettudó szülőkkel lesz a jövőben dolgom és ezt már előre látom. Csak jó lenne, ha nem felejtenék el közben, hogy kinél is lesz az ő kedves kisgyermekük, amikor ilyen mélyen tisztelettudóak. Reméljük, hogy ezt nem is kapják vissza. Pedig csak egy egyszerű kérdés, amire lehetne szépen válaszolni.
Egyébként azért, mert egyszerűbb így nekik és nem olyan hivatalos. Amikor bébiszitterkedtem engem dajkának hívott az anyuka. Nekem ez nagyon fura volt, mert mi jó ismerősök vagyunk egymásnak és utána dajkaként nevez meg?
2014. dec. 18. 18:06
23/26 anonim válasza:
Szerintem itt mindenki normálisan válaszolt, de azért na, lássuk be, hogy ezen kiakadni nem több, mint hiszti. Ennek semmi köze a tisztelethez :)
2014. dec. 18. 19:10
24/26 anonim válasza:
Nekem mindegy lenne hogyan szólítanának csak ne tegezzen, akárhány éves és akárhány éves vagyok, én sem tegeznék senkit, (hacsak nem a rokonom vagy a barátnőm vagy a közvetlen szomszédom), mert ezután szokott jönni a bratyizás a nyalizás és a pletykázás. Köszönjön be és kimenetkor, stb. ne gondolja, hogy csak az ő gyereke miatt élek és virulok és járok be dolgozni, vegye tudomásul, hogy nem vagyok tökéletes vele ellentétbe. Azt gondolom ezzel szívesen kieggyeznék.
2014. dec. 19. 18:35
25/26 anonim válasza:
Régen bölcsődei gondozónőként hívták őket.én is eübe jártam anno, és voltunk gyakorloton bölcsibe is ,szerettem...
Nem hiszem, hogy sértő lenne...
Most idősotthonban dolgozom, van aki gondozónőnek nevez minket, de az inkább házi gondozó.
Mi nővérkék vagyunk...
2015. jan. 5. 12:37
26/26 anonim válasza:
Én mindig a keresztnevén szólítom a gyerekem kisgyermeknevelőjét, így emiatt nem volt sértődés soha.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!