Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Miért így neveznek minket?

Katicka29 kérdése:

Miért így neveznek minket?

Figyelt kérdés
Sziasztok. KISGYERMEKNEVELŐként dolgozom, és gyakran olvasgatom az itt feltett kérdéseket. Nagyon bántja a fülem, mikor "dadusnak", "dajka néninek" és "gondozónőnek" nevezitek a kisgyermeknevelőket. Dajkák az óvodákban vannak, a gondozónők pedig a fogyatékkal élőket gondozzák.
2014. dec. 4. 23:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az első szülőin a bölcsőde igazgatónője elmondta, hogy lehetőleg ne hívjuk őket dadusnéninek, hanem GONDOZÓNŐNEK, kisgyermeknevelőnek, vagy a nevükön illessük őket.
2014. dec. 5. 19:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú hogy te ezzel foglalkozol és nem azzal hogy a munkád alapjàn itéljenek meg. Attól mert valakit dadànak neveznek mivel ez maradt meg a köznyelvben még lehet remek szakember. Elég ha ő tudja magáról hogy mi a hivatalos neve és elég szànalmas ezt kikérni magadnak.
2014. dec. 5. 21:35
 13/26 anonim ***** válasza:
63%
Kedves kérdező egyrészt igazad van abban, hogy nem dadus vagy az oviban vannak dajkák akik és technikai feladatokat látnak el...mástrészt pedig ez a "kisgyermeknevelő" titulus mostanában lett divat.És a gnő egyáltatán nem csak fogyatékos gyerekekkel foglalkozik.Ez a te részedről sértő lehet minden gnői feladatokat ellátó emberre, mert vannak idősekkel foglalkozó gnők is stb.stb...Te szerintem nagyon fiatal lehetsz még a szakmában is, ha nem találkoztál a "gnő" kifejezéssel. Miért bántja annyira a füled a gnő kifejezés?Azért, mert a gnő gondoz? Ez butaság a részedről, mert a kisgyermeknevelő sem csak nevel. A gyerekek szempontját tekintve mindegy a kifejezés, hogy kgy.nevelő vagy gondozónő, mert tudhatnád a szakmádból adódóan, hogy nem csak nevelsz és nem csak gondozol, mindkettő nélkülözhetetlen a munkádhoz.De a felvetésed szerint te csak nevelsz és más gondozza a rád bízott lurkókat:) Az igaz, hogy a dajka egy más dolog és te nem vagy az, mert nevelsz és gondozol és nem végzel takarítást és egyéb technikai feladatokat, de nem kell ennyire kisarkítani ezt a dolgot, mert van még mit tanulnod és ne gondold magadról, hogy mindent olyan jól tudsz, hogy másoknak sürgősen eligazítást kell, hogy tarts.
2014. dec. 6. 12:33
 14/26 anonim ***** válasza:
45%
Kedves 6-os abban nagyon tévedsz, hogy a gnő csak gondozza , ellátja a gyerekedet és te neveled. Szerinted amikor egy gnő a gyerekednél jó szokásokat igyekszik kialakítani a bölcsődében, szabályokat tanít neki, önállóságra nevel-szoktat, mikor mondókázik, mesél, énekel és stb. stb... akkor ő csak gondoz és ellát? A bölcsődében a gondozás és a nevelés elválaszthatatlan nincs egymás nálkül a kettő.Gondozás közben is nevel, mert beszél hozzá, a gyereket feladatokkal látja el stb...nem sok fogalmad lehet a gnői munkáról, ha te úgy gondolod, hogy te neveled , a gnő pedig ellátja és gondozza a gyerekedet. Nem tudom mit szólnál, ha tényleg csak ellátnák a gyereked a bölcsődében. Nem értek egyet a kérdezővel, de az amit te próbálsz bemesélni magadnak és itt másokkal is megosztod a korszakalkotó bölcsességedet az abszurd. Ajánlanám figyelmedbe, hogy nézz ennek jobban utána, hogy mit jelentenek a bölcsődei nevelésben ezek a kulcsfontosságú szavak.
2014. dec. 6. 12:49
 15/26 anonim ***** válasza:
53%
Kedves 6-os:) Amit az előbb írtam a nevelésről és a gondozásról, vedd úgy, hogy csak mellékesen megsúgtam neked, remélem mindenki hallotta:)))
2014. dec. 6. 12:55
 16/26 anonim ***** válasza:
38%
Ja...:)és mellékesen ,még azt is megsúgom neked, hogy nyugodtan lepontozhatsz te is és bárki.Engem nem zavar.
2014. dec. 6. 21:18
 17/26 anonim ***** válasza:
50%

Kendro!

Hogy érted azt, hogy "mára már felső fokú végzettséghez kötött"? Mi van akkor azokkal a kgy.nevelőkkel, akiknek nincs felső fokú végzettsége...kötelezik, hogy elvégezzék...vagy menesztik őket?

A felső fokú végzettség mint tudjuk diplomát jelent. Van, nem egy ismerősöm akik a munkanélküli által szervezett 10hónapos képzésen vettek részt ebben a szakmában E-kategóriát szerezve és idén kezdtek el bölcsődében dolgozni. De, ha "felső fokú képzettséghez kötött" és itt a "kötött" a lényeg, akkor mit keresnek ezek a gyorstalpalósok a bölcsődékben? Nem lehet, hogy valamit elnéztél? Én elhiszem, hogy megjelent a képzés már a felső fokú képzésben is, mint például, hogy van lehetőség a nővéreknek is diplomát szerezni, és diplomás nővérek lesznek. De nem kötelező még talán, csak lehetőség és ez jó.

2014. dec. 6. 22:00
 18/26 anonim ***** válasza:
58%

Huu ez a 48%os egy zseni! Mindenki helyett tudja a valaszt! Kerdezo ne is foglalkozz a tobbi valasszal, megjott az igazi ertelmisegi. :-)

Ha nem zavar a pontozas, miert szoltad meg?

Jo sok idod van itt potyoreszni regenyeket deltol, keso estig. :-)

2014. dec. 7. 06:10
 19/26 anonim ***** válasza:
50%

:)))Kedves 18-as amiket leírtam, ahhoz nem kell zseninek lenni, sem értelmiséginek, egyik sem vagyok:)) Sajnos a válaszokat sem tudom mindenre, bár néha jó lenne:) A 21.sz-ban élek mint bárki,és kicsit talán jobban igyekszek tájékozódni dolgok felől, képzeld ez nem jelent hátrányt a mai világban.

A Kendro nevű válaszolónak semmi olyat nem írtam ami sértő, csak jeleztem, hogy én nem úgy tudom az általa említett dolgokat, és kérdeztem - és próbálok általa is tájékozódni illetve frissíteni az ismereteimet a témában veled ellentétben.

Képzeld el, hogy nem ülök reggeltől estig a gép előtt és nem lassan pötyögtetek, hanem gyorsan írok a gépen. 12:33-tól nagyon dúrván 30 percet ütem a gépnél, majd elmentem a városba egy közösségi rendezvényre és este 8 óra után érkeztem haza. 8 órakor ültem újra géphez és írtam amit írtam, közben még más hasznos dolgokat is tettem. Most 11 órakor ültem ismét a géphez, de látom, hogy te, amint kinyitottad a csipádat rögtön géphez telepedtél.Ki tehet arról, hogy te nem tudsz regényeket írni, (az írásodból itélve nem kell zseninek lenni, hogy kitaláljam vajon miért) Ezt a pár sort egész éjjel kelled álmodnod, de akkor sem jött ki a fejedből semmi értelmes dolog...máskor aludj tovább és kipihent fejjel, talán többre fogsz jutni:) Na pá:))

2014. dec. 7. 12:09
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a bölcsiben ők maguk hívják gondozónőnek magukat. Akkor rosszul tudják, vagy ők talán mások, mint te? Hidd el, nekem is és nekik is teljesen mindegy. Akárhogy hívják, nagyon tisztelem őket.

Engem is tanítónéninek hívnak, pedig tanár vagyok. Nem zavar annyira. Biztos fiatal vagy. :)

Azt is kikérnék maguknak ám sokan, hogy "fogyatékkal élő", ismerek ilyen kerekesszékes kollégát. Vigyáznod kell ezzel, mert sértő lehet tudtodon kívül.

Egyébként a válasz: megszokásból. Hosszú ideje így hívják a bölcsődei dolgozókat.

2014. dec. 8. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!