Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Igaz, hogy a bölcsikbennem...

Igaz, hogy a bölcsikbennem ügyelnek a babapopó tisztántartásra, nem adják be a gyógyszereit? Lassan nem merem beadni olyanokat hallok.

Figyelt kérdés
hogy csupa piros a kislányok nunija, mert nem figyelnek arra, hogy kitörli e a kicsi magának, mindig huzatot nyitnak rájuk hatalmas ablakok az ajtóval együtt tárva-nyitva, stb
2014. nov. 1. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az enyem sima allami bolcsiben volt., megfeleloen gondoztak, minden kakis pelenkacserenel lemostak.

Gyogyszert mit kell szednie? Nalunk akinek folyamatosan kellett szedni valamit arra figyeltek. De a bolcsibe csak egeszseges gyerek mehet, szoval antibiotikumot, lazcsillapitot nem adnak, ha beteg a gyerek akkor nem mehet.

2014. nov. 1. 10:24
 2/14 A kérdező kommentje:

valami vesebaja volt az egyik kisfiúnak rendellenes működés(pontosabban nem tudom)de vannak gyógyszerei a vitaminjai mellett és nem voltak hajlandók beadni.

meg másik gyereknélkülön szóltak, hogy nemrég szúrták fela fülét, ne fektesség ablakhoz, meg huzatba és direkt is ablakhoz fektették rányitották, és az ajtót is nyitva hagyták a gondozó meg kiment, így hagyta a gyerekeket.

2014. nov. 1. 10:34
 3/14 A kérdező kommentje:
*külön szóltak
2014. nov. 1. 10:34
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Nalunk úgy hozta a sors, hogy 1.5 évesen bekelett adni a kislányomat bölcsődebe innen indult a mi kálváriánk . 8 gyerek járt egy csoportba egy folyosón 2 csoport volt erre a 2 csoportra jutott 2 gondozó . Ilyen nagy csoportok voltak de közepén össze nyitható volt a ketto csoport. Sokszor tapasztaltuk ,hogy mikor mentünk a kislányomert elvileg 2.30-2.45 körül keltik fel oket mivel uzsonna volt , én 2-kor végeztem igy rögtön utana mentem erte fel3 körül nem egyszer volt az ,hogy mentem erte es egy gondozó se volt a csoportba a gyerekek egyedül aludtak , es ki tudja hol voltak ?! Mindig mikor vissza ert ki magyarázta valamivel . Többször volt az ,hogy szoltam a gondozóknak hogy figyeljenek a pelus cserére , elvileg nekunk kelett bevinni pelenkát kb.2 hónapig járt ugy bölibe hogy kelett neki pelus , bent volt a szekrényében a pelenka egy egesz csomag plusz minden ami kell fe többször is észre vettem hogy nem abból adtak ra amit en vittem, volt olyan is hogy egesz nap nem cseréltek ki a pelenkát . Direkt kertek hogy legyen jatszos benti ruha es kinti ruha . Ősszel kicsit csípősebb ido körül mikor mar fűtve volt az oviba reggel a garázsból az oviig a benti ruhát adtam ra plusz kabat de tettem neki melegebb ruhát erre a benti ruhába vittek ki ..

Szóval nekunk ilyen élményrink vannak.

2014. nov. 1. 11:32
 5/14 anonim ***** válasza:
91%

Kedves kérdező!

Amiket itt hallomásból leírtál nyugodj meg mind hazugság.

1. Ahogy az első válaszoló írta beteg gyerek nem járhat közösségbe.Antibiotikumot szedő szintén, a ygógyszerelés a szülő dolga otthon.

2. Az állandó gyógyszeres gyereknek nálunk a szülő otthon már beadta a gyógyszerét.

3. A bölcsődébe semmilyen vitamint és gyógyszert nem vehet be a gnő, csak a bölcsődében használt és tárolt gyógyszereket használhatja, melyek láz és fájdalomcsillapítók, allergiára való készítmények és krémek a popsikra.

4. Ahogy az első is írta, minden kakis pelenkázás után a gnő szappanosan, lemossa a gyerek fenekét, legyen az bármilyen korú, súlyú gyerek. A pisilésnél a gnő nem hagyhatja egyedül a gyereket a fűrdőben ez ovos-stilus. Szóval nem hiszem amit regéltek neked a szülők.Sokszor hétvége után jönnek piros popsival a gyerekek ezt hidd el. Tudom, hogy nehéz elhinni, de én láttam és ezért hittem el.

5. Bukóra szokták alváskor kinyitni az ablakot. Szellőztetéshez nyitják ki jobban, de az csak pár perc. A huzatról is hazudtak neked, mert nem lehet huzatban lefektetni a gyerekeket. És nem hiszem, ha esetleg mégis huzatot csinálnak az órákig tart, max2-3 percig, míg felfrissül a levegő.

Na szóval ne ülj fel minden dumának és ne rémüldözz feleslegesen, mert a bölcsőde nem egy fegyenctelep, amit sokan szeretnének elhitetni mindazok után, hogy a csemetéiket ott nevelték önállóságra, szobatisztaságra, megtanították őket játszani, mert azt sem tudtak otthon és még lehetne sorolni mert anyuka otthon semmit nem ért el a gyereknél szinte semmilyen téren.Nem tudom, hol van ez a bölcsőde amit említettél, de ezeket nem hiszem el, sőt tudom biztosan, hogy nem igazak az állítások.

Ha mégis úgy gondolod, hogy igazak, annak ellenére, hogy te még semmi ilyet nem tapasztaltál, akkor javaslom, hogy ne add be bölcsődébe a kicsidet, mert paranojás leszel, folyton azokat a jegyeket fogod keresni amit hallottál a sok jóakaróktól.

De örülök, hogy a kérdésedben szerepel, hogy "igaz,hogy.."

És a válasz: Nem nem igaz, hogy...

2014. nov. 1. 11:41
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Kedves 4s nem tudom, hogy melyik városban van a te bölcsid, de te is erősen túlzó dolgokat írtál. A két csoportban nem lehet 2 gnö csak 4gnővel dolgozik két csoport. Az pedig, hogy egésznap nem cserélték ki a pelenkát:) egyszerűen te sem hiszed el. Ha egésznap nem cserélik ki a pelenkát az max azért lehetséges, mert közel áll már a szobatisztasághoz, amikor gyakorlatilag egésznap száraz a pelenkája és csak pisiléshez veszik le majd visszaadják rá, ilyen felállásban elhiszem. De, ha logikusan végig gondolod egésznap egy pisis pelenka eláztatja a gyerek ruháját és stb. stb. Azt pedig nem hiszem el, hogy a ruháját átcserélték a pelenkát meg pisitől csurogva alatta hagyták.
2014. nov. 1. 11:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A gnő semmilyen szülő által vitt gyógyszert nem adhat be és ez nagyon is így van rendjén. Ez a szülő feladata és felelőssége és remélem, hogy ez örökre így is marad:)

Gondolj abba bele, hogy a csoportba nem egy gyerek lenne beállítva gyógyszerre, 2-3 is. A gnő nem ápolónő, noha tanult gyógyszerelést, de nem tartozik bele a munkaköri leírásába. 10-12 gyerek mellett esetleg súlyosan hibázhatna gyógyszerelés közben esetleg összekeverhetné a gyógyszereket is, mert ő is ember és hibázhat, de nem mindegy, hogy miben.Egy esetben adhat be szülő által vitt gyógyszert, mikor egy gyerek epilepszás és rohama van. Erre a szülők szoktak bevinni fenékbe felnyomható görcsodót-nyugtatót, na ezt beadhatja és azonnal hívja a mentőt, senkinek sem kívánom. Ha nem voltak hajlandók beadni a vesebeteg gyereknek a gyógyszert, hát ezért volt és azért, mert az a szülő feladata nem a gnőé.

2014. nov. 1. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én megbíztam annyira a bölcsődei rendszerben, hogy beírattam a fiam. Sajnos helyhiányra hivatkozva nem vették fel. Most várólistán vagyunk, de esélytelen, hogy bekerüljön.

Így családi napközibe kell vinnem, mert muszáj valahova tennem. Ez fizetős.

Ha ennyire félsz a bölcsődei ellátástól, akkor vidd fizetősbe!

Amúgy nem kell minden rémhírnek bedőlni!

Én biztos átviszem az államiba, amint lehetséges. Nekem szimpatikus a bölcsink.

2014. nov. 1. 12:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Még azt elfelejtettem, hogy felelős szülőként én soha nem bíztam beállított és más gyógyszerelést másra.
2014. nov. 1. 12:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nagyon igaz, amit a 5-ös írt. A kisfiam 28 hónapos és bölcsibe jár (államiba). 24 gyerek van két csoportra osztva 4 gondozónővel és egy dajkával. Nagyon meg vagyunk elégedve, a gondozónők nagyon kedvesek és türelmesek, akkor is, amikor nincs ott szülő (amikor hamar mentem a fiamért, nem egyszer hallottam, hogy milyen kedvesek a gyerekekkel). Rendszeresen cserélnek pelenkát, illetve viszik pisilni a gyerekeket, mindenben segítik őket, de amiben nagyon ügyesek, az az önállóságra szoktatás. Nekem hatalmas pozitív csalódás volt a bölcsi, bár nem féltem tőle annyira, mint Te. A kisfiam is nagyon szereti, ha itthon marad, akkor szokta is kérdezgetni, hogy mikor megyünk legközelebb bölcsibe?

Olvasd el többször az 5-ös válaszát, mert színigaz, amit írt!

2014. nov. 1. 13:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!