Miért viszi mostanában mindenki bölcsibe a gyerekét mikor ráadásul otthon van az újszülöttel?
Úgy értem most kezdik?
Nem félti azt a szerencsétlen picit ,hazaviszi neki a sok nyavaját és még olyan pici!
Persze ez egy hülye szöveg hogy hamarabb túl lesz rajta !!
Nekem érdekes a kislányom 10 hónapos koráig nem volt beteg még egy orrfolyása sem ,miért? mert a kisfiamat nem vittem oviba még nem volt oviköteles,de most nem értik meg az oviban hogy egyszerüen nincs idegzetem hogy folyton betegek ráadásul a rengeteg pénz a gyógyszerekre!
Németországban ingyen van a gyógyszer GYerek 18 éves koráig!
Nekünk meg olyanok a gyerekek hogy nincs olyan hogy néhány napig csak sima taknyosság, aztán elmulik, hanem ráhúzódik vagy a tüdejükre vagy hörghurutjuk lesz na ekkor borzalmasak az éjszakák ,nappalok ,orrszívás egyiknek orrszívás a másiknak ,orrcseppezés , lázcsillapítás, köptetők tömkelege!!
Én ettől az egésztől kivagyok!!
Amikor lazán veszem az ovit ,akkor tuti hogy pár nap mulva elkezd köhögni a kisfiam és utána a lánykám és vége megint minden kezdődik előlröl!!
"Egészen konkrétan totál semmi közöd hozzá, hogy más miért csinálja úgy. Nyilván van oka. "
Kivéve ha protekcióval elveszi más dolgozó anya elől a helyett.Okot meg mindenre lehet találni, az nem mentség.
Nem olvastam végig a válaszokat,de valóban ingyenes a gyógyszer Németországban a gyerekeknek,ha doki írja fel.Mi is kint éltünk,és ez így van!
Kérdező:ez nem a bölcsi,ovi hibája.Lehet,hogy a Te gyerekeidnek gyengébb az immunrendszerük.A mi 3. gyerekünk 2 évvel ezelőtt született,ősszel.A középső akkor volt 4 éves,és 1 napot se akart itthon maradni,menni akart az oviba.A pici 1 éves koráig NEM volt beteg,holott a nagyobb 2-3 alakalommal/ovi év köhögött és taknyos volt valamelyest.Utána is csak 1-2 napos megfázása volt.A nagyobb bárányhimlős lett,azt elkapta-szerencsére-így már Ő is túl van rajta.Októberben bölcsibe megy a kicsi,kíváncsian várom,akkor mi lesz.Különben mi 1 hónapos kora óta visszük ide-oda.Mi mást tudtam volna tenni?A férjem melózik,a nagyobbaknak meg nem változhatott meg azért az életük.Ne menjenek sehova?!Szerintem ez is erősíti az immunrendszerüket.
" még akkor is járhat a gyerek ha az anyja még a gyedet is kapja a kicsire.Igen ,szóval jó sok pénzünkbe kerül ez mert a mi adófizetők pénzéből kapják ezt a sok juttatást "
A GYED-et a saját befizetett járulékaiból kapja. Azért, mert te elégedetlen vagy a saját munkaköröddel, juttatásaiddal, ne a világra haragudj, hanem válts.
Jaj a gyed-től sem kell elájulni. Egyik ismerősöm is terhesség előtt dolgozott egy évet terhes lett megszületett a gyerek, aztán a kis tesó is.
Dolgozót 2 évet levontak tőle akkor 24x 30 ezret, majd otthon volt 4 évet gyed-en az 24x 80 ezer meg 2 év gyes 24# 25 ezer? Hol fizetett ő annyit be,életébe nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!