Miért viszi mostanában mindenki bölcsibe a gyerekét mikor ráadásul otthon van az újszülöttel?
Úgy értem most kezdik?
Nem félti azt a szerencsétlen picit ,hazaviszi neki a sok nyavaját és még olyan pici!
Persze ez egy hülye szöveg hogy hamarabb túl lesz rajta !!
Nekem érdekes a kislányom 10 hónapos koráig nem volt beteg még egy orrfolyása sem ,miért? mert a kisfiamat nem vittem oviba még nem volt oviköteles,de most nem értik meg az oviban hogy egyszerüen nincs idegzetem hogy folyton betegek ráadásul a rengeteg pénz a gyógyszerekre!
Németországban ingyen van a gyógyszer GYerek 18 éves koráig!
Nekünk meg olyanok a gyerekek hogy nincs olyan hogy néhány napig csak sima taknyosság, aztán elmulik, hanem ráhúzódik vagy a tüdejükre vagy hörghurutjuk lesz na ekkor borzalmasak az éjszakák ,nappalok ,orrszívás egyiknek orrszívás a másiknak ,orrcseppezés , lázcsillapítás, köptetők tömkelege!!
Én ettől az egésztől kivagyok!!
Amikor lazán veszem az ovit ,akkor tuti hogy pár nap mulva elkezd köhögni a kisfiam és utána a lánykám és vége megint minden kezdődik előlröl!!
"A bölcsibe munkáltatói kell, helyhiány van, ha egymás után jönnek a gyerekek, nem szokták berakni a kicsit bölcsibe."
Mi városunk pl nem kell, olyan kevés gyerek van, hogy nemhogy sorba állnának a helyért hanem tavaly még bölcsit is bezártak mert nem volt elég gyerek.
Nálunk meg pont az ellenkezője történt, a 22 fős bölcsi mellé épült egy 60 fős bölcsőde, teljes létszámmal indult, és még kevés is, mert sokan más városba is hordják a gyerekeiket. Ide csak munkáltatóival vesznek be gyereket, tehát akinek otthon van a mama a kisebbel, vagy munkanélküli, annak nem veszik be a gyerekét.
De ezek szerint azon a településen se adták be a gyerekeket csak azért, mert kistestvér született.
Nekem át fogjátok harapni a torkom, de:
Ugye a lappangási idő, sok esetben észre sem veszi az ember, már beteg a gyerek. Jön az ősz, óhatatlan, hogy meg ne fázzon picit a gyerek, de már köpköd a többi szülő, hogy miért viszed be betegen. Nem érti meg, hogy megfázás, nem fertőz. Akkor jön a hányás hasmenéses calicii, az meg egy nap lefolyolyású, ha a családban előfordul, a gyereket beviszik, mert akkor még semmi baja, de már lappang, cseppfertőzéssel terjed. Na ez már gond.
De elárulom szép csendben, hogy nem kell elmenni az oviig, ott van mindenhol minden. Egy kilincs, a játszótér meg ilyen időben a bacik melegágya. A bélgilisztát pl. a leghamarabb ott kapják el a gyerekek, és pl.ha kiírják a Vermoxot rá, attól a gyerek ugyanúgy megy, a picire levágott körme alatt is ott vannak a lárvák.. Fog össze mindent, kapja el a másik.
Nem óvom túl a gyereket, és én hiába tudok itthonról dolgozni, attól még ott a lappangási idő a vírusoknál és ott vannak a szülők, akik beadják vagy kényelemből vagy mert nincs más választás.
Kérdező, ezen mindenki átmegy, és csak a 10% ír ki ennek kapcsán egy műhisztis kérdést.
Mert úgy döntenek a férjével, hogy ez a legjobb a családnak.
Nálunk "nagy" korkülönbséggel született a 3 gyerek, mind a 3 bölcsis volt és imádták. Az első 1-2 hónapban nagyon sokat fejlődtek. Ha kisebb a korkülönbség, valószínűleg akkor is mentek volna.
A fentiekből egyértelműen következik, hogy a kicsi és a középső születésekor volt legalább 1 közösségbe járó gyerekünk. Ennek ellenére nem voltak betegesebbek a kicsik, mint a nagy.
Csak ugy jön ide hogy hogy hogy nem féltik a gyereküket hogy hazaviszi a picinek a betegségeket ,és kicsit összetettre fogtam a dolgot!!
Bocsánat ha bonyi voltam !!
Mert nekünk is 3-4 héten belül megszületik a 3. babának és már most rettegek az egész betegség ,ovi szisztémától!!
És nyilván erősítem az immunrendszerüket de már nem tom mivel mert mindentől beteg lettek pár nap után!!
Ilyen erővel sehova se menjetek a kicsi születése után.
Nem lehet egy gyereket (pláne kettőt) bezárni a 4 fal közé hónapokra, mert kistestvérük született.
A gyerekorvos mit mond?
Váltsatok vitamint. Én kb 6félét próbáltam, mire 1 bevált.
Nálunk van hely a bölcsiben, oviban, lányom barátnője 3 éves, bölcsis volt, mert úton volt a tesó, aki 1 éves, de már megy februárban oviba ő is, mert akkor jön a harmadik. Nekük ez így megfelel, és nem érdekli a családot, hogy betegek. Ez sem helyes.
De szerintem aki vállal tesót, kis korkülönbséggel vagy 3-4 évvel, az általában számol ezzel, és számít rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!