Túlzás ez a szigor a családi napközinkben vagy csak én látom így?
18 hónapos kislányom heti két délelőttöt családi napköziben tölt, hogy szokja a közösséget (nem mellékesen imádja a gyerektársaságot.) Már a beszoktatás alatt feltűnt, hogy nagyon nagy a fegyelem és a szigor itt. Kb. 10-en vannak a csoportban, három gondozónő van rájuk, közülük az egyik a barátnőm. Kislányom kb. 1 hónapja jár oda, egyértelműen fejlődött és a javára vált ez az egész. Viszont nekem olyan rossz érzésem van ezzel a túlzott szigorral kapcsolatban. Már nem is egyszer fordult elő, hogy lánykám épp akkor lett nem kicsit leszidva, mikor odaértem (és emiatt sírt is), egyszer például épp a barátnőm tette ezt: Iza föl merészelt kelni a székről, mert meglátott engem. Erre lekiabálta, hogy: "Mondtam, hogy fölállhatsz???" Olyan érzésem van mindig, mintha a katonaságba vinném a gyereket. A többi gyerek is folyton le van szidva, kiabálva apró-cseprő hülyeségekért.
Bővebben most nem szeretném kifejteni, mert már így is hosszú lett, a lényeget szerintem leírtam.
A kérdésem tehát, hogy normális ez, hogy a bölcsiben/családi napköziben a gyerekek folyton le vannak b*szva, lekiabálva mindenért, és én vagyok túlzottan megengedő vagy máshol nincs így?
Köszi a válaszokat
1 10 gyerekel 3 göndozonőnek el kell birnia órditozás nélkül
2 kellenek a szabályok és a fegyelem de nem ugy hogy ahogy ott a csanába bának a gyerekel mert itt valaki írta hogy nem mindegy hogy azt mondják a gyereknek hogy "mondtam hogy fölálhatsz " vagy szépen közlik vele hogyha megeted az ennivalodat akkor mehetsz anyához. a hangsulyon és mondaton van a hangsúly.
én kiveném lehet.
20. vagyok
en azert ismerek ellenpeldat is. a helyi varosi bolcsiben pl az osszes gondozo szepen beszel a gyerekkel, megsincs "fejetlenseg". tovabbra is tartom, h csak normalis hangnemben szabad beszelni a gyerekkel. persze, ha epp egy mozsart akar a sajat vagy a tarsa dejere engedni, akkor lehet emelt hangon, erelyesen. de efy zzimpla ulesbol felallasnal lehet szepen beszelni. foleg elvarhato ez olyasvkitol, aki ilyen szakmat/ hivatast valasztott
Ez nem normális! Ezzel sokkal több kárt csinálnak, mint hasznot.
Vedd ki ha nem akarod, hogy lelki sérülést szenvedjen a gyermeked, mert az, az egész hátralévő életére kihat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!